Ahojte. potrebujem radu, som na rodičovskej dovolenke v auguste som mala Dohodu o vykonani prace, dva dni. a dnes mi prisiel papier ze som bola odhlasena z povinného dôchodkoveho poistenia, lebo za tie dva dni za mna zaplatili odvody vo firme kde som dohodu vykonavala. Je to v poriadku, ze teraz sa mi nebude ratat do dochodku ten čas od toho augusta kym sa nanovo neprihlasim? Mate to vsetky tak co pracujete na dohodu?
Ahojte maminy, potrebovala by som poradit. Som na RD a este dva roky aj budem. Mam moznost prace na "dohodu o vykonani prace", ktora by bola na cca 85 Eur mesacne. Chcem sa preto spytat, ci ako matka na RD mozem pracovat na dohodu o vykonani prace. Plynu mi z toho nejake povinnosti, musim nejake peniaze odvadzat, resp. zostane mi narok na RD? Dakujem pekne
@micikatka bohužial je to tak, ako dohodárka si mala totiž povinnosť do 8 dní od začiatku brigády nahlásiť na SP že pracuješ na dohodu aby ťa na tie 2 dni odhlásili a následne si sa ma mala do 8 dní od ukončenia brigády prísť spätne prihlásiť. Takže utekaj čím skôr aby ti tam zbytočne neutekali ďalšie dni.