Dohoda o ukončení pracovného pomeru

11. jan 2024

Ahojte ženy,

Pracujem vo firme 9 rokov, naskytla sa mi moznost novej porace, ak prejdem pohovorom, nastup je 1.2
Cize,ak dobre rozumiem, musim ukoncit pracovny pomer dohodou ku dnu 31.1.2024 ? ( Aby som nebola v 2 mesacnej vyp.lehote)
Je nutne vypisovat dovod preco chcem ukoncit prac.pomer ? Moj sef tieto veci riesi velmi neprofesionalne s krikom. Ktokolvek za nim pride s papierom ide priamo do utoku. Neviem,co od neho cakat. Ked za nim pojdem ( vo firme je len 1 den v tyzdni, inak pracuje z domu) tak mi musi dohodu podpisat on? ak mi to odmietne podpisat, co urobim potom ? Idem na HR oddelenie,aby mi to podpisali oni?

Moze ma sef drzat vo firme z nejakeho dovodu, ako napriklad,ze nema nahradu za mna, alebo ze mu to oznamujem na poslednu chvilu blabla, preto mi to nepodpise?

Dakujem pekne za rady

janicast
11. jan 2024

Dohoda je dohoda oboch strán,takže ak oni nesuhlasia s dohodou,tak mozes podať vypoveď k 31.1.ale este 2 mesiace pracujes.takze v novej praci 1 2.nastup nehrozí

vyrovnanaosoba
11. jan 2024

Dohoda je o Tom, že sa dohodnú obe strany. Ak jedna nesúhlasí, vtedy treba dať výpoveď kde je už aj výpovedná.
V tvojom prípade by som si napísala dohodu o ukončení PP, s dátumom ku koncu mesiaca. A len dúfať, že jediné čo urobí, tak nakriči ale podpíše.
Ak si chcela nastúpiť do novej práce, výpoveď si mala dať v novembri. Aby od 1.12 ti plynulá výpovedná doba, ktorá by skončila 31.1. a 1.2 by si mohla nastúpiť do novej práce.

melanta
11. jan 2024

HR pracovníci ti môžu podpísať jedine prevzatie žiadosti na dohodu. Ale nerozhodujú, či s tou dohodou firma súhlasí alebo nie. Na to potrebuješ zodpovednú osobu. Či už tvoj šéf alebo jeho šéf. Respektíve ty vieš, kto túto kompetenciu u vás má.

K otázke či ťa môže držať v práci. Dohoda je preto dohoda, že sa na nej dohodnú dve strany. To nie je o tom, že ťa bude držať. To je o tom, že má právo odmietnuť. V takom prípade dávaš výpoveď s výpovednou dobou. Ak chceš aby výpovedná doba začala plynúť od 1.2. (skončí 31.3.), musí byť doručená do konca januára (doručená).

Keby sa ti takýto postup nepáčil, tak podotknem, že tebe by sa tiež nepáčilo, keby ťa mohol zamestnávateľ vyhodiť z jedného dňa na druhý iba preto, že chce.

kitycat
11. jan 2024

A kedy mas vobec pohovor?

autor
11. jan 2024

Zeny, dakujem kazdej za odpoved. Uplne chapem, ze z pohladu zamestnavatela je to na prd casovo riesene. A chapem,ze s dohodou nemusi suhlasit.
Jeho pristup je ozaj roky neprofesionalny, ludia sa tu tocia ako na beziacom pase a moja zodpovednost len rastie a rastie, robim robotu za ludi ktori odisli a vyplata stoji. Kazdy rok ma cervene cisla v reporte,ako su jeho zamestnanci nespokojni ako vedie tim a on s tym nic nerobi. Moznost odist do lepsej prace som zvazovala roky,konecne prisla praca,ktora by mi vyhovovala. Maloktora by dobrovolne ostavala co i len den v toxickej praci na pokraji vyhorenia.

gejb
11. jan 2024

V každej normálnej práci sa dá dohodnúť na termíne nástupu. Aj keď majú v inzeráte nástup ihneď, rátajú s tým ze na dobrého človeka si budú musieť počkať lebo vacsina ma proste výpovednú 2 mesačnú lehotu.