Prosím vás, kto sa do toho rozumie je toto aktuálne? Našla som viacero článkov a niekde je to písané že môže dostať a niekde ako povinnosť zo strany zamestnávateľa že dostane. Ide o dohodu o skončení pracovného pomeru zo strany zamestnávateľa.
Zamestnancovi patrí pri skončení pracovného pomeru dohodou odstupné najmenej v sume jeho priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval menej ako dva roky a dvojnásobku jeho priemerného mesačného zárobku, ak pracovný pomer zamestnanca trval najmenej dva roky a menej ako päť rokov.
Chcela by som len vedieť na čo všetko mám nárok, lebo zamestnávateľovi už neverím a bojím sa aby ma neoklamali.
A aky je dovod ukoncenia? Ty s dohodou suhlasis?
záleží čo je uvedené v dohode o skončení PP....ak ju podpíšeš, znamená to že s ňou súhasíš....ak tam odstupné uvedené nie je, nemáš naň nárok....je to jednoduché....
@nelca84 dôvod vraj rušenie oddelenia. No súhlasiť moc nesúhlasím ale nemám na výber. Ide nás preč asi 10.
Ak si nadbytocna, tak mas narok na odstupne. Bud podpises dohodu s tym, ze si daj pozor, aby tam bol uvedeny dovod nadbytocnost s narokom na odstupne, alebo dohodu podpisat nemusis a zamestnavatel ti musi dat vypoved s tym, ze ti zacne plynut vypovedna doba, ale odstupne je tam nizsie...
Ešte je otázka ako dlho si zamestnana
@janagem 4 roky
treba trvat aby to v dohode bolo presne uvedene