Dohoda o pracovnej činnosti - výkazy do ZP

7. dec 2022

Ahojte, je tu nejaka mzdarka? Mam taku mozno netypicku otazku.
Zamestnanec pracujuci na Dohodu o pracovnej cinnosti, pracujuci od pondelku do piatku (2h), pravidelny prijem, sa do ZP nemusi prihlasovat a odhlasovat, ze? Len sa prihlasi a po 12m sa odhlasi.
Dalsia vec, v MV je potrebne uviest pocet dni. Pri klasickych zamestnancoch je to vzdy kalendarny pocet. Ma to byt kalendarny pocet aj pri DPC? Ak sa jedna o pravidelny prijem, cize praca od pon-pia (kazdy den 2h)?
Dakujem za odpoved

risolino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anos18
7. dec 2022

@risolino nemáš pravdu. Ak pracuje každý deň od pondelka do piatku,tak neprihlasujes v pondelok a odhlasujes v piatok,ale sa mu berie aj sobota a nedeľa. Čiže ak robí od 1.1. do 31.12. každý deň okrem víkendu,tak prihlásiš s datumom 1.1. a odhlásis s datumom 31.12.

anos18
7. dec 2022

Áno,keď pracuje každý deň okrem soboty a nedele,tak na výkaze do SP aj ZP je plný počet dní v kalendárnom mesiaci

risolino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
risolino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
risolino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anos18
7. dec 2022

@risolino veď aj ja mám dohudarov ktorí pracujú od pondelka do piatku,každý deň okrem víkendov a prihlasuje ich k prvému dňu dohody a odhlasujem posledným dňom trvania dohody

autor
7. dec 2022

@anos18 ano tak to viem aj ja. Ze pokial to je pravidelny prijem, tak ked dohodar nastupil k 1.6, tak k 1.6.2022sa prihlasi a k 31.5.2023 sa odhlasi. Pokial sa jedna o pravidelny prijem. Pokial by robil “hala-bala”, tak samozrejme sa musi prihlasovat a odhlasovat. Len ma presviedcaju ze to nie je pravda. Tak viem potom dobre. Ale s tymi dnami som si nebola ista. Cize ak ma mesiac 31 dni aj pri dohodarovi, kt.pracuje pon-piatok bude v MV 31 dni…
Dakujem krasne 🙏

anos18
7. dec 2022

Keď robí dohodár v pondelok a štvrtok,tak musíš prihlásiť a odhlásiť na pondelok a prihlásiť a odhlásiť na štvrtok. Ale keď robí každý deň od pondelka do piatku,tak prihlasujes dňom začatia dohody a ukončujes dňom skončenia dohody.

anos18
7. dec 2022

Tak mi robí softvér dní,ak pracuje dohodár od pondelka do piatku a mesiac má 31 dní,dá mi počet dní do SP aj ZP 31 dní.

autor
7. dec 2022

@anos18 dakujem velmi pekne za odpoved. Naozaj si mi pomohla. Lebo uz ma tak miatli, ze som si nebola ista 🙈

risolino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. dec 2022

@anos18 este jedna otazka, ako poistovna odkontroluje, ze ten dohodar robi pondelok-piatok alebo je tam povedzme 4h v utorok a 4h v piatok? To je pre nich neodkontrolovatelne nie?

anos18
7. dec 2022

Nemala som ešte kontrolu zo ZP,ale podľa mňa veď pozru dochádzku. A čo sa týka toho vykazovania,ak nie som si istá,radšej volám do poistovne,alebo píšem mail,nech mám písomnú odpoveď.

autor
7. dec 2022

@risolino takze ty ked mas niekoho na dohodu a robi pon-piatok, tak ho v pondelok prihlasis a v piatok odhlasis? Aj ked ti cely rok pracuju v pondelok az piatok?
Ja nie som mzdarka. Preto sa pytam

autor
7. dec 2022

@anos18 dakujem este raz 🙂

anos18
7. dec 2022

@risolino a dohodári si potom doplatia sami poistné za víkendy?

anos18
7. dec 2022

Rado sa stalo 😊

autor
7. dec 2022

@anos18 a predsa este jedna otazka. Viem, ze max.moze odpracovat 10h tyzdenne. Ale co v pripade, ak napr.mesacne to vychadza 42h, nie 40. Ale tyzdenne je tych 10h dodrzanych. To je ok?

risolino
7. dec 2022

@anos18 majú dohodu popri PP, tak nemusia doplatiť

anos18
7. dec 2022

Zákonník hovorí max.10 hodín v týždni. Čiže ty to posudzujes,či je to dodržané v tyzdni

risolino
7. dec 2022

nepracujú celý rok... len pár mesiacov

anos18
7. dec 2022

@risolino tak ale potom prihlasujes a odhlasujes dohody?
Kopirujem: ak je osoba evidovaná ako zamestnanec z titulu pracovného pomeru a zároveň u toho istého zamestnávateľa aj na základe uzatvorenej dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, zamestnávateľ ju prihlasuje a odhlasuje ako zamestnanca iba raz a použije kód 2 (vymeriavacím základom na určenie poistného je súčet finančného plnenia poskytnutého zamestnávateľom z titulu pracovného pomeru a z titulu dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru),

risolino
7. dec 2022

@anos18 nie u nás má PP... toto čo si dala, tak to viem... mám aj takých sem tam 🙂

autor
7. dec 2022

@risolino dobre, ale tych par mesiacov ked pracuju od pondelka do piatku. Stale v kuse. Povedzme zacnu 1.1. A koncia k 31.4.a pocas tychto mesiacov ti pracuju pon-piatok 2h kazdy den. Tak ich v pondelok prihlasis a v piatok odhlasis? Alebo to robis mesacne? Ze 1.1.prihlasis a k 31.1.odhlasis a nasledne k 1.2.prihlasis a k 28.2.odhlasis?

risolino
7. dec 2022

po skončení mesiaca...

anos18
7. dec 2022

@risolino ale podľa toho usmernenia,keď ich máš aj v PP aj na dohodu,tak kódom 2D nemusíš prihlasovať

risolino
7. dec 2022

@anos18 ved to ani nerobím

autor
7. dec 2022

@anos18
@risolino dobre dievcata. Takze ako 😂 musi sa teda dohodar, ktory ma pravidelny prijem, cize pracuje od pondelku do piatku kazdy den 2h odhlasit na konci mesiacia a znovu prihlasit, alebo staci prihlasit na zaciatku dohody a odhlasit na konci 🤔
Za predpokladu, ze nema iny PP