Dohoda o pracovnej činnosti a pobyt v nemocnici

4. aug 2024

Bola som na dovolenke, posledné dni som prevracala a hnačkovala.. rovnako to pokračovalo aj doma. Zašlo to až do nemocnice, kde ležím na infúziach. Písala som šéfke, že zajtra nebudem vedieť prísť, že som v nemocnici. Som zamestnaná na dohodu o pracovnej činnosti a lekára, pnku ani dovolenku nemám platenú, z toho dôvodu neakceptujú mi ani potvrdenie.
Napísala mi, že rušia dohodu o vykonaní práce okamžite (z dôvodu nedodržania zmluvy - absencie) a viac chodiť ani nemusím.
Reálne nemám silu sa dohadovať, len ma zaujíma, čo ďalej? Pravdepodobne budem vypísaná na PN, tým som chránená, kým sa neprihlásim na úrad?

mamina7070
4. aug 2024

na PN nech ta vypisu v nemocnici ale najskor bude neplatena

priscilla07
4. aug 2024

Myslím že by si malá byť prihlásená aj v zdravotnej poisťovni aj v sociálnej aj keď si pracovala len na dohodu ( teraz to majú povinné zo zákona). Tak že aj nejaké nemocenské by si malá dostať ak si na PN. Ide o to či si bola prihlásená, mnohu zamestnavatelia v rámci šetrenia, zamestnávajú na čierno

zalka
5. aug 2024

Ak nie si na invalidnom, tak si nechaj PN vypísať v nemocnici, budeš mat nárok na platenú PN a po jej ukončení sa zaebidujes na UP. Aby si odvody do ZP nemusela platiť.