Moze sa v ten isty den ukoncit zmluva o pracovnom pomere a zacat zmluvu o trvalom pracovnom pomere?
Moze sa to. Dokonca sa mozu prekryvat. Zakonnik prace nestanovuje kolko dohod, ci viacero pracovnych pomerov mozes naraz mat. U roznych zamestnavatelov, aj u toho isteho zamestnavatela.
Jedine ich napln prace nesmie byt taka, ze fyzicky nie je mozne ju takto vykonavat (evidencia pracovneho casu sa prekryva). Teda, ze ten druhy (treti, stvrty,…) pomer je jasne vymysleny.
A ked u jedneho zamestnavatela, tak myslim, ze nemozes tu istu napln prace (alebo velmi podobnu) vykonavat vo viacerych pomeroch (teda napr. robis tu istu pracu aj na trvaly pomer a aj na dohodu).
Ale k tvojej otazke: to ze sa prechod z jedneho pomeru alebo dohody do ineho pomeru alebo dohody prekryje, to nevadi. Teda moze sa jeden skoncit a druhy zacat v ten isty den.
Vie z toho akurat blbnut iba system na socialke, ked je to u jedneho zamestnavatela.
@matullienka ano pardon omyl, dohoda o prac. cinnosti som myslela a trvaly prac. pomer
@moonlight1210 ďakujem, ano je to u jedneho zamestnavatela chcu mi ukoncit dohodu a nasledne dat trvaly
Tak to mozu aj v jeden den.
I ked vacsiu logiku ma jeden den skoncit dohodu a na nasledujuci nahlasit zaciatok trvaleho pomeru. Teda, ze v ten den si do skoncenia pracovnej doby robila este na dohodu a nasledujuci od zaciatku pracovnej doby uz robila v trvalom pomere.
Je to jednoduchsie pre zamestnavatela na preukazanie evidencie pracovneho casu. Ze sa hodiny na jedno a druhe nekryju (nerobila si obe prace naraz v tom istom case, co je nelogicke.)
Hoci ak dohoda bola napr. o zadavani niecoho do tabuliek (vies to robit po poobediach, napr. 16-18) a trvaly pomer o tom, ze si trebars sekretarka (a pracujes 8-16), tak sa tie casy v ten den neprekryju a je to ok.
Ale v podstate je to jedno. Beztak to nikto nebude asi nikdy riesit takto do hlbky, ci to logicky sedi. Ani inspektorat pri kontrole, ani socialka, ci zdravotka.
Tak si z toho nerob starosti.
Zákonník práce pozná len pojmy trvalý pracovný pomer, dohoda o vykonaní práce, dohoda o pracovnej činnosti a dohoda o brigádnickej práci študenta. Nič také ako pracovný pomer neexistuje. Tak neviem čo z toho chceš ukončiť a čo začať. Dohodou môžeš okamžite ukončiť všetky typy práce a rovnako hneď môžeš začať nový druh