Dohoda a TPP

26. feb 2022

Ahojte, už asi pol roka pracujem na dohodu, teraz som uzatvorila zmluvu na TPP v inej firme, dohoda zatiaľ ostáva tiež. Plus som na RD ešte dva týždne. Mám povinnosť nahlásiť zamestnávateľovi, že mám novú zmluvu? Lebo momentálne je na dovolenke a ekonómka nedvíha, tak či je to potrebné do XY dní, alebo stačí aj neskôr informovať?

lucka_ke
26. feb 2022

nie, ak prácu na dohodu nekončíš

ivkazba
26. feb 2022

Pozor na to, ak zamestnávateľ na TPP robí konkurenčný typ podnikania ako zamestnávateľ na dohodu, tak dohodu musíš ukončiť. Zákonník práce ti nepovoľuje mať iný úväzok v konkurenčnej spoločnosti. Detto ak máš v pracovnej zmluve zákaz vykonávať akúkoľvek pracovnú činnosť mimo tvojho zamestnávateľa.

autor
26. feb 2022

@ivkazba zamestnávateľ na dohodu vie o tom, že si budem pracovať na rovnakej pozícii a nemá s tým problém, zamestnávateľa na TPP som informovala tiež a vraj to nie je problém. Na nete som našla, že zamestnávateľ s tým musí súhlasiť a to je všetko.

ivkazba
26. feb 2022

Samozrejme, ak s tým súhlasia, tak je to okej. Hoci ja odporúčam každý súhlas mať písomne alebo mailom, aby ten súhlas bol "skutočný".

autor
26. feb 2022

Mne skôr išlo o tú nezdaniteľnú časť základu dane, úprimne ani neviem, čo to je (prvýkrát v živote seriózna práca na TPP 😂), ale očividne si to môžem uplatniť len na jednej zmluve. Netuším, či si to uplatňujem na dohode, ale pravdepodobne áno (nemám zmluvu pri sebe momentálne), na novej zmluve to mám zaškrtnuté tiež. Novú zmluvu mám od 1., čiže teraz už absolútne nič nevyriešim...

autor
26. feb 2022

Mne to pri podpisovaní tej zmluvy vôbec nenapadlo, len som sa opýtala šéfky, či to mám zaškrtnúť, povedala, že áno, tak som to zaškrtla 🤦 Až teraz mi napadlo, že to nemôžem mať na oboch zmluvách. Bonus na dieťa našťastie ma chlap, takže to nemusím riešiť.