Dobrý deň, viete mi poradiť?či dostanem nejaké peniaze s Pn? zamestnávateľ nechce aby sme podali pracovný úraz , jedná sa až o hroziace odrezanie prsta, poradíte ?ďakujem
neberieme na to ohľad, PN je vystavená len chce pán zamestnávateľ podplatit aby sme to nenahlasili, ano porusil predpisy.len nas zaujima ci vobec nejake peniaze s toho budu lebo je to na dohodu nevieme ako to funguje
ja by som ohlad na zamestnavatela nebrala, ak nahodou o prst pride tak co ...zamestnavatelovi to bude suma fuk...
samozrejme, len ci socialka zaplatí Pn ked je dotycna osoba na dohodu?
@mobilbabie no PN mu vyplati tak ci tak ... ALE zamestnavatel to ma hlasit socialnej poistovni do troch dní a socialná poistovna v pripade pracovného urazu vyplaca nielen sumu PN ale aj urazovy priplatok a to po dobu 1 roka max...
a tiez by sa obabral o tieto davky resp. o niektore z nich ...
úrazový príplatok
úrazovú rentu
jednorazové vyrovnanie
pozostalostnú úrazovú rentu
jednorazové odškodnenie
pracovnú rehabilitáciu a rehabilitačné
rekvalifikáciu a rekvalifikačné
náhradu za bolesť a náhradu za sťaženie spoločenského uplatnenia
náhradu nákladov spojených s liečením
náhradu nákladov spojených s pohrebom
Ziaden ohlad normalne to nahlasit na socialnu poistovnu lekarovi a inspektoratu prace
dakujeeem
@loginexistuje
Zamestnávateľ je poistený, o toho sa ty báť nemusíš. Určite treba pracovný úraz ohlásiť, resp. registrovať (podľa závažnosti).
A ešte jedna rada, ak ti dá dodatočne podpisovať akékoľvek papiere ohľadom školenia o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, tak určite nepodpisuj.
@mobilbabie vôbec by som nebrala ohľad na to, čo chce zamestnávateľ preboha !!! očividne si je vedomý toho, že nedodržal bezpečnostné predpisy, tak prečo ho chceš kryť?? a aké peniaze by si chcela dostať z pn?? hlavne ak to nenahlásiš ako pracovný úraz, tak celkom určite nič... jedine ak máš úrazovú poistku, ale aj tam sa ťa budú pýtať, ako k tomu došlo...