Chcela by som vás poprosiť o info nech nemusím bežať hneď do poisťovne. Mám uzatvorenú dohodu o pracovnej činnosti s pravidelným prijmom,ale pracujem len 5dni v mesiaci(popri rodičovskej dovolenke). V zdravotnej poisťovni som si všimla,že len tieto dni som vlastne prihlásená.
Ako je to v sociálnej poisťovni?...Ráta sa mi celé obdobie (celé mesiace) do odpracovaných dní či tiež len týchto 5dni v mesiaci? 🙈
Dakujem
@adkaadulka aj v SP budeš prihlásená len v dni za ktoré dostávaš plat, čiže len tých 5dní......
@adkaadulka v SP sa ti ráta celé obdobie ak si zamestnaná na dohodu napr. 7 mesiacov, tak sa ti ráta 7 mesiacov a nie 35 dní .
A ZP tam zamestnávateľ má viac možností ako prihlásiť zamestnanca.
Jednou je prihlásiť na celý mesiac a rozpísať odpracované hodiny čo v tvojom prípade pri 5 hodinách mesačne to nejde.
Druhou možnosťou je prihlásiť a odhlásiť každý deň kedy si reálne v robote, čiže mzdárka 5x do mesiaca nahlási a odhlási - čo ja by som napr. nerobila ak by nešlo o prácu v jednom týždni.
A treťou možnostou je prihlásiť do ZP v posledný den v mesiaci a aj odhlásiť.
@zalka ďakujem krasne ....tak ako pisete😉
Už som si to aj preverila ráno vystresovana po prvých komentoch na soc.poistovni 🙈
Aj keď bola to zaberacka .... 5xpresmerovana zamestnankyňami som si už pripadala ako papagáj 🤣
@adkaadulka Podla toho ako ta zamestnavatel prihlasil. Ak ta prihlasil do ZP len na tie dni, kedy skutocne pracujes, tak aj na SP ta pravdepodobne prihlasil rovnako.