Dobrý deň. Plánujem otvoriť menšie potraviny, postupne by som tovar dopĺňala podľa dopytu. Idem po radu ako je to s dodávateľmi? Musím mať presne určené od koho budem tovar odoberať? Alebo môžem tovar nakúpiť od rôznych dodávateľov? Môžem nakúpiť aj v inom obchode a bloček mi bude slúžiť na príjem tovaru? Myslela som, že je na mne u koho nakúpim. Dostala som však info, že som povinná vopred presne nahlásiť dodávateľov. Zarazilo ma to. Túto otázku nemám zodpovedanú a neviem kde to mám zistiť. Za odpoveď vopred ďakujem.
nie si nikomu povinna hlasit dodavatelov, mozes si nakupit kde chces... mozno kvoli registracii kvoli DPH, ale ten nahlaseny zoznam nie je nijak "zavazny" a fixny. Mame volny trh, cize ti nik nemoze diktovat z kade co budes kupovat 🙂))
@kajuska333 môžeš nakúpiť od koho chceš. Len alkohol sa eviduje akosi extra, ja obchod nemám, tak presne neviem, ale majú rodičia.
A ak môžem poradiť, daj si rovno pri zakladaní do sortimentu aj drogeriu.
@kajuska333 ahoj podla toho co viem je zoznam dodavatelov potrebny nahlasit vopred
@kiki19191919 komu?
@kiki19191919 :(
@kajuska333 A komu si povinná dopredu presne nahlásiť dodávatelov? Tam sa informuj.