Ahojte baby, je tu nejaka mamicka s mensimi detmi, ktora byva v Madarsku a dochadza za pracou do BA? Ja som slobodna mamicka s dvoma uplne malickymi detmi a rozmyslam nad kupou rodinneho domceka za hranicami. Samozrejme z financnych dovodov. Bojim sa vsak, ci to nie je hlupost, nakolko by som sa chcela buduci rok vratit do prace, to znamena denne cestovat do BA. Vtedy by uz starsi syn mal ist do skolky, bude mat 3,5 roka a mladsi bude mat 2,5 roka, dufam, ze zozeniem aj pre neho statnu skolku...ako to robite? chodia do skolky v Madarsku alebo do BA? Ako zvladate cestovanie? Pripadne ine plusy a minusy. Dakujem.
Ahoj ja zijem v Rajke. Keby tu priatel nemal dom kupeny uz ked sme sa zoznamili isto sem nejdem.
Bez auta dost komplikovane byvanie. Autobus chodi ale pozri si intervaly na imhd.sk cislo 801. Rano to bolo do prace ok . Po 17 ide z BA 1 bus 17:30 a dalsi az o 19...... Ak si zvyknuta na taketo intervaly pohoda. Ak si ako ja a byvala si v petrzalke a vsetko si mala na par minut a o nejakych intervaloch autobusu do mesta ani netusis, bude to dost tvrda zmena.
Deti mozes dat do Madarskej skolky ale musis platit plnu sumu lebo deti nie su madarske takze nedostavaju na ne dotacie. Neviem kolko to presne je ale isto ovela viac ako statna u nas. Jarovce, Ruovce, Cunovo Ti deti nevezmu, maju nadstav. Nevzali ani vsetkych s trvalym pobytom.
Vyhodou je cena nehnutenosti. Blizko priroda., klud (pre mna az privelky)Tak ale ludia ziju aj na lazoch 😀 a ziju 😉
@niente321 ja mam nastastie auto vlastne a aj v praci mam moznost vyuzivat auto sluzobne, takze v tom je to pohoda. Okrem toho som byvala az za Polusom a ked som rano sla autom do prace, v case spicky mi to trvalo okolo 30 min, tak isto aj naspat, mam taky pocit, ze z Rajky to bude rovnako ( tam je vacsia vzdialenost, ale nie je spicka). Posledneho polroka byvam 350km od BA, takze nejakych 30km, ci kolko to je sa mi zda super vzdialenost. Do BA som cestovavala asi raz za tyzden, kvoli praci, na otocku v jeden den. Ked to porovnavam, zatial to vyzera aj tak vsetko ok, len sa bojim, ze si to nahovaram a, ze sa mi to moze po nejakom case zunovat. Trvaly pobyt mam este stale u rodicov v Petrzalke, aj deti, tak dufam, ze mi ich tam zoberu.
@liz_lemon dakujem krasne, nastastie mam auto, takze sa nemusim spoliehat na bus. Do slovenskej skolky , myslis slovensku skolku v Madarsku alebo skolku na Slovensku? Legislativne zmeny by sa ma mali tykat len v suvislosti s vlastnictvom nehnutelnosti a sluzbami s tzm spojenymi ( elektrina, voda...) a na to vsetko musia chodit oznamenia, nestiham to sledovat ani na Slovensku...no uvidim, radsej by som zostala v BA, alebo nedaleko BA, len keby tie ceny domov a bytov boli lepsie...
@mimanjel osobnu skusenost nemam, ale mam kolegynu, co ma male dieta, a chodi do slovenskej skolky + ona denne cestuje do BA do prace, chodi busom, ale ma vyhodu, ze ten bus stoji priamo pri robote
osobne by som sa tam nikdy neodstahovala, lebo ak nevies jazyk, tak ti moze vela dolezitych veci uniknut (zmeny v legislative a pod.), obzvlast, ak si na deti sama