Dochádzanie za prácou

30ericka
15. dec 2020

Ahojte, chcem sa s vami poradiť. Podľa vás je dochádzanie za prácou 30km veľa? (30km tam a 30 naspäť).. každý ma odhovára, ze je to ďaleko tak cestovať, no v mieste svojho bydliska som si nic nenašla co by mi vyhovovalo. Ja osobne si myslím, ze 30km dochádzať nie je také strašné..

n_i_ka
15. dec 2020

Záleží to od konkretnej ponuky...ja mám prácu u nás v meste no partner za prácou dochádza cez 50km (50 tam a 50 späť). Dostal Sluzobne auto a plat za ktorý sa mu to oplatí, ja by som za svoju prácu toľko nešla. Do roboty však chodí len dvakrát za týždeň inak má prácu z domu. Má to aj svoje nevýhody ako napr. že ráno musí o hodinu skôr vstávať.

because
15. dec 2020

Ja dochadzam skoro 30 km, he to individualne ale ked som sa rozhodovala tak podla toho co mi ta praca dakv sirsom sliva zmysle), prac. Doba, ibe bebefity, keby som isla len podla platu tak nic moc, ale nástupne platy su vacsinou nizsie a potom je možnosť rastu. No a aj ked tam boli nejaké minusy tak som do toho isla a som max spokojna, sice 100ku prevozim, ale som max. Spokojna a tiez lepsi vrabec v hrsti, ako holub na streche. Vzdy ked som sa rozhodovala len po penaznej stránke tak to nedopadlo pre mna moc dobre. Drzim palce.

markaterka
15. dec 2020

Môj manžel už 17 rokov dochádza denno - denne 50 km tam, 50 km späť. Dá sa to zvládnuť. Niekedy je z toho cestovania unavený, ale prácu by nemenil.

zuzka38
15. dec 2020

@30ericka to ze je to pre inych vela, nemusi byt pre teba.. zavisi od teba a aj od toho ako dlho trva prejst tych 30km, ja tolko dochadzam, deti idu 20km dk skoly, niekedy nam to trva len 20min. v case mimo korony aj hodinu 😂 ty si musis zodpovedat otazku toho, ci to dochadzanie ta z casoveho hladiska nebude pbtazovat, ak ides napr. vlakom/busom da sa aktivne stravit cas citanim a pod.

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jendralka
15. dec 2020

Sme na dedine, 20 km do Spišskej chodí syn busom do školy, 25 km my s mužom do Popradu autom. Ja niekedy aj busom, keď potrebujem ísť skôr ako na 8smu. Cestovanie mi nevadí.

jasminka7
15. dec 2020

@30ericka cize kolko by trvala cesta? Pol hodinu? To by si na tom bola lepsie, ako polka Bratislavcanov.

nina255
15. dec 2020

@30ericka ja chodim tiez sice iba 20km ale autom, a nevadi mi to... podla mna v dnesnej dobe je to normalne .. zase ber to tak ze radsej budes robit normalnejsi pracu ktora ta mozno bude bavit ako robit nieco len preto,ze to mas 5min od domu a vudes to neznasat a budes tam kazdy den chodit s nechutou...30km nieje vela 🙂

simca06022011
15. dec 2020

Môj chlap dochádzal 180km... 180x2... Čiže všetko je to na tvojom rozhodnutí, na pracovnej ponuke... Podľa mňa lepšie dochádzať ako nemať príjem. A aj teraz aj s dcérou ideme do školy 12km, roky sme dochádzali 25km, kým sme sa nestahovali. Véd ak je dobra cesta tak tých 30km prejde raz dva... Treba sa ale zmieriť s tým, že nie vždy to človeka baví toľko cestovať, som mala dni keď mi to inak liezlo na nervy. Keď som mala vybavovať veci mimo prácu, lekára, mala chodila do škôlky v meste kde sme bývali a nestíhala som... Ale fakt 30km nie je diaľka.

sense
15. dec 2020

Dochadzam 25km denne uz 10rokov...v pohode... radsej takti dochadza ako nemat pracu

pribinak
15. dec 2020

V práci máš skúšobnú dobu. Uvidis ako to cestovanie budeš zvládať. Aj keď podľa mna 30km je uolne smiešne cislo. Toľko cestujú sj deti z dedín do škol do mesta, nie že dospelý človek do prace. Obzvlášť ak pôjdeš autom či vlakom

halabolka
15. dec 2020

@30ericka ja som 3 roky dochadzala 15km a kazdy to komentoval slovami “fuu ale to dochadzanie”. Ake dochadzanie? 15 minut rano a 15 vecer? Ved by mi dlhsie trvalo sa presunut do prace peso, ak by bola vramci mesta. Takze tych, co ta odraczaju neries. Zariad sa podla seba a ak si s pracou spokojna, dochadzanie ta obmedzovat nebude.

diewcatqoo
15. dec 2020

Dochadzam takmer 30 km do krajskeho mesta. Cestujem vlakom, cesta trva cca 40 min. Cesta mi trva kratsie, ako niektorym kolegom, ktori dochadzaju z opacneho konca mesta autom a kazdy den stoja v zapchach.

ivkazba
15. dec 2020

@jasminka7 presne, v Bratislave sa bežne cestuje do práce hodinu

janka2501
15. dec 2020

ja tak dochadzam zo Senca do Modry, kazdy den 60km ( 30km tam, 30km spat)

elizabet173
15. dec 2020

@30ericka cestovala som tak asi 5 rokov, ma to aj svoje plusy, v aute som si pri dobrej hudbe precistila hlavu a domov som prisla zrelaxovana. Ale mna doma necakali male deti, s ktorymi bolo treba pisat ulohy, takze mi casova strata nevadila.

vikusjk
15. dec 2020

@30ericka moja mamka ma 60r a dochadza uz vyse 20r do prace 60km (60 tam, 60 spat), ide autom alebo busom po vlak, potom vlakom a v KE mhdckou. Ked musis, tak musis. Ked nemusis, vyber si nieco ine, blizsie svojmu domovu, ak mas z coho vyberat. Ja keby zijem tam, kde mamka a mam moznost dochadzat 30 km za ozaj dobrou pracou, tak si kupim auto (akoze pre mna na dochadzanie) a idem. Autom je to pol hodinka, to nie je vela - moj nazor.

belllinka
15. dec 2020

Otazne je to, na aky smer bude dochadzat. Ci ti to bude trvat 30 minut alebo v zapche 1,5 hodiny

nyusika
15. dec 2020

pracujem v BA, zijem v meste cca 25 km od BA.
pre mna je 30 km nic, aj bez toho, aby som sla do prace, prejazdim denne bezne 50 km

komplikovana
15. dec 2020

Ved vyskusaj a uvidis, ak ti ta praca za to stoji. Odkedy zijem v zahr. tie vzdialenosti na svk su take srandovne. Co by som za to dala. Ja to mam 120km denne ale z pracou som spokojna.

baluinka
15. dec 2020

30km je nič, absolútne to nie je veľa na dochádzanie.

janinka007
15. dec 2020

35km už ôsmy rok, to je 20 minút času, čo je NIČ

goodidea
15. dec 2020

V rámci BA kraja sú to úplne bezne vzdialenosti, otázne je už koľko zarobis ( predpokladám že práca bude v BA ) aby sa ti to oplatilo

erickatt
15. dec 2020

@30ericka ja chodím 60 tam a 60 domo a v pohode , vlakom a sem tam autom

hanka1505
15. dec 2020

@30ericka ako pisu, zalezi ci ti po odratani cestovneho zostane ciastka aka chces. Ale ja som tiez chodila 20 tam a 20 spat, a uplbe poho.praca ma bavila chcela som ju robit 🙂

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sandri
15. dec 2020

Mne to pride neakutocne vtipne, ked niekto riesi dochadzanie 30 km. Som z BA, byvam na jednom konci a pracujdm v centre, muz pracuje doslova na druhom konci BA. Ja kazdy den dochádzam cca 15 km, muz 25 km. A nikoho to tu nezaujima, ani to neriesime. Navyse, dochadzanie je spojene so statim v zapchach. Ja cestujem do prace 30 min MHD, muz chodi autom a trva mu to 45 min. Ak by isiel MHD, cestoval by 70 min.

alana1
15. dec 2020

tak pred 10 r som dochadzala 60 km do prace a trvalo mi to pol hodiny...teraz mam do prace 15 km a niekedy idem aj hodinu...lebo su kolony asi vsade...takze to je tazko takto zhodnotit len podla km. jedine naklady na cestu ale teraz uz zamestnavatelia prispievaju cezpolnym... 🙂

lasina
15. dec 2020

4 roky dochadzam 70 km a v pohode. Keď robím dva dni v kuse prespím na ubytovni, nič strašné. Akurát cez zimu musím striehnuť cesty, keďže prechádzam horským priechodom. U nás je problém s robotou, tobôž po chorobe to bude horšie. Človek si momentálne nenavybera🤷

tinqua
15. dec 2020

@30ericka je rozdiel v akej premávke...robila som v Hlohovci, kto vie aká tam je premávka denno denne pochopí prečo som musela prácu zmeniť...nikdy som nevedela kedy sa do práce dostanem a kedy domov...takže ja to nehodnotím na km ale na čas...do 30 minút na jednu cestu sa to dá zvládnuť v pohode a dlhodobo