Dochádzanie do práce

20. dec 2023

Zaujímal by ma vás názor o otázke spoločného bývania a to, či spoločne byvanie má byt v blízkosti tej osoby ktorá vo vzťahu zarába viac a pokladá sa za živiteľa a druhý zo vzťahu kľudne môže nachodit aj stovky kilometrov do svojej prace?
Vďaka.

moze
20. dec 2023

Tu ti nikto za pravdu neda. Neviem, ci to je manzel alebo priatel. Bud si najdi nieco ine alebo sa rozidte, tu kompromis asi nenajdete.

zmrzlinka2021
20. dec 2023

NIE!

Spoločné bývanie má vyhovovať obom manželom. Žiadne také "ty si chudera s mizerným platom, ty sa budes prisposobovať".
A kto je vôbec zivitel rodiny? Lebo ak obaja z paru chodia do zamestnania, obaja sú zivitelia rodiny.

Autorka, podstatne je toto mať jednoznačne vydiskutované ešte predtým, ako sa ludia vezmú a nikdy nedovoliť, aby ťa ten druhý zahnal do kúta. Bývanie musí vyhovovať obom partnerom.

0silvia0
20. dec 2023

evidentne sa vo vzťahu cítiš ukrivdene. Praca sa da zmeniť, je blbosť dochádzať stovky kilometrov.

galganka
20. dec 2023

Stovky kilometrov a ešte aj blba vyplata? Bývanie má vyhovovať obom, ak teda máte rovnocenný vzťah. 🤷🏼‍♀️

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindous
20. dec 2023

Aké sú možnosti bývania v jednom a druhom meste? Kde sa vám lepšie žije/bude žiť? Kde máte aké sociálne väzby? Aké máte v oboch mestách obaja kariérne možnosti? Podľa tohto by som sa rozhodovala a v prípade môjho sťahovania by som rozmýšľala by som nad zmenou práce...

alickapusinka
20. dec 2023

Spoločne bývanie musí vyhovovať obom. Ak si myslíš TY alebo ten tvoj že príklad viac zarába a ma právo na to aby robil bližšia a TY zarábala menej tak môžeš do práce dochádzať je blbosť. Nepovie nejakých 10 km tam a toľko nazad ale nie budeš cestovať každé ráno 2 hodiny. Ja by som na to nepristúpila. Nikdy som nepočula väčšiu blbosť menej zarábaš môžeš chodiť do práce cestovať hodinu. Nič bližšie si nenapísala priateľ chce aby si cestovala za robotov.

alickapusinka
20. dec 2023

Bývanie spoločne má byť vyhovujúce pre oboch. Nie že menej zarábaš môžeš chodiť dalej viac km do práce blbosť podľa mňa. Napíš niečo bližšie.

muchacici
20. dec 2023

My s manželom sme to tak urobili, aby sme boli relatívne blízko k jeho práci, lebo ozaj on je ten, ktorý nás všetkých živí a utiahol to všetko aj keď ja som nemala vôbec žiaden príjem. Ale teraz už viem, že nielen na to by som pozerala, ale aj na to, ako by som sa mohla ja uplatniť na novom mieste. Ja som tiež prišla o super prácu, podstatne menej som zarábala ako manžel, ale urobila som to pre dobro rodiny. Avšak ako vravím, nové miesto by malo ponúkať dobré pracovné príležitosti (a aj iné) aj pre mňa. Keďže som bola aj tak väčšinou doma s dieťaťom, tak sme boli odkázaní na jeho príjem. Ale ak by to bol iba priateľ, to by bolo trochu iné vzdať sa všetkého (hoci najprv môj manžel to pre mňa urobil 😃 boli sme spolu krátko, on nechal všetko za sebou a prišiel žiť ku mne).

vanilkovazmrzka
20. dec 2023

Co je to za otazku? 😂 na to su nejake spolocenske pravidla, kto ma kde byvat?