Dochádzanie do práce

25. nov 2023

Ako dlho denne dochadzate do práce, a čo je pre vás limit časovo? Zvládate aj iné aktivity po práci pri cestovaní napr. 2 hodiny denne (1 cesta /hodina). Alebo hľadali ste si inú prácu kvôli dochádzaniu?

niekto2hy
25. nov 2023

Maximalne 30minut -1cesta dochadzania som vymenil za 5minut a nocne smeny.

pe_mi
25. nov 2023

Mňa by zaujímalo,ak dochadzate za pracou,koľko dáte mesačne na pohonné látky.ja by som aj nemala problém,som aktívny vodič,ale predstava ,že zarobím 900eur v čistom.denne napr 50km dochádzať, mne to príde zbytočné.ved to na pohonné látky musím dať štvrtku výplaty,ak nie viac.asi sa to oplatí pri vyššich zárobkoch

pribinak
25. nov 2023

Tak závisí od viacerych faktorov, výška príjmu, benefity v práci, či tá praca baví, dobrý kolektív, …..chudá autom, mhd, na kolku máš byt v práci? ….

olimuc
25. nov 2023

Odchadzam 35 min/40 km -1 cesta … nafta ca150€, cast plati zamestnavatel, nestazujem sa. Pracovna doba sa da dobre spojit so skolku a kruzkami, obcas HO

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bessie12
25. nov 2023

cca 1 hod autobusom a ked ma vezie priatel, tak cca 15 minut. Pracu menit kvoli tomu nebudem. S tou som spokojna viac nez dost a velmi ma bavi. Vyhovuje mi aj pracovna doba.

lindus_esterka
25. nov 2023

Dochadzam cca 20min (17km), za mna je ideal byt v praci do 30min. No nie vzdy ma clovek na vyber, snazila by som sa tu hodku aspoň nejak využiť- ak chodis autom, mozes si "vybaviť" tyzdenny telefonat s rodicmi, vypocut zaujimavy podcast, ak chodis mhd tak citat knizku, prelistovat online lidl letak a spravit nákupný zoznam, popozerat eshopy a objednat darceky..

muchotrafka298
25. nov 2023

Ja dochadzam MHD v ramci mesta (vlak, autobus). Trva mi to najmenej pol hodiny, cize tie dve hodiny precestujem denne urcite. Mam celorocnu elektricenku este za staru cenu 199 EUR, takze sa mi t vyplati.

janai1
25. nov 2023

Autom 10-15 minút. MHD hodina.
Viac ako 30 minut autom by som už zvažovala či mi za to stojí

denkabemommy
25. nov 2023

5 minút pešo, a asi 10-15min autom, vzhľadom na premávku v meste😅

h2
25. nov 2023

Keď som sa odsťahovala z Bratislavy, dochádzala som ešte skoro rok do práce do BA, bolo to o držku, v zime aj hodina, niekedy dokonca viac. Našla som si prácu inde, dochádzam cca 11-12 minút. Dochádzanie bol hlavný dôvod, prečo som menila prácu.

kaktusik007
25. nov 2023

pred kovidom som dochadzala do prace 5 rokov vlakom - mala som to 2,5 hodiny od dveri bytu k dveram kanclu... chodila som tak 3-4x tyzdenne.... des, ale ked musis - tak musis 🤷🏼‍♀️ po kovide sa mi zmenila pracovna doba, dali moznost homeoffice a do kanclu som chodila iba 2x tyzdenne - vlak aj jed bol zadarmo - bola som uz pohodlna a tak som jazdila autom 1,5 hodiny jedna cesta, 135 km tam a 135 km spat.
Od septembra mam inu pracu - sice menej platenu, ale 15 minut autom, 12 km od bytu, a pracujem realne polovicny cas.... Velmi som teraz spokojna 💖

lneviemmeno
25. nov 2023

mala som do prace 70km cca hodina cesty, chodila som autom, robila som 12tky cize nie kazdy den ale v priemere 3-4 za tyzden. minula som priblizne 300€ na tankovanie. ale bolo to docasne riesenie na 3 mesiace a teraz uz byvam kusok a v praci som uz skoncila kvoli materskej takze pohodicka 🙂 ale dalsiu pracu urcite vyberiem inu

katuskamala1
25. nov 2023

25min tam a 25min naspat. V zime to bude viac a je to 120e mesacne benzin. Je to pre mna uz strop,dalej by som ani za svet.

zmrzlinka2021
25. nov 2023

Do 30 min, cena 17 eur mesačne elekricenka. Bývali sme dávnejšie pri BA, už nikdy viac.

tradaaa
25. nov 2023

Ja som dochádzala 30 min./jedna cesta, v minulosti aj 45 min. ale to som ešte nemala deti. Na aute sme sa triedali viacerí kolegovia, takže to vyšlo lacnejšie. Dalo sa to v pohode, ale teraz keď nedochádzam mám oveľa viac voľného času. Hlavne v zime to bolo také, že odchádzaš potme a vraciaš sa potme, nehovoriac o stresoch, keď čerstvo napadol sneh. Ale viem, že veľa ľudí stále dochádza a aj mňa to samozrejme v budúcnosti ešte môže stretnúť 🤷

janinah
25. nov 2023

Chodim do 10 minút autom,u mňa je to dosť podstatné, nie som ochotná precestovať hodiny tyzdenne,nie kvôli peniazom,kvôli stratenému času.

buberova
25. nov 2023

Dochádzala som aj 45 minút tam + 45 minút späť.. nikdy viac. Teraz som v robote do 10 minút autom a je perfektné

cafelatte
25. nov 2023

Trva mi 5 minút peši, akceptovala by som do 20 min peši, alebo max. 20 min.dopravou, žijem v meste.

laurikagab
25. nov 2023

@pe_mi ja mam tak, ale mam firemne auto..pracovny cas od 7:30-15 hod..

veronikag18
26. nov 2023

10-15 min. trvá cesta autom keď nie sú zápchy, 60e mesačne benzín. Inak MHD cca 45 min. až 1 hod. to je čas s prestupom. Priamo MHD do práce mi nejde.

anetka34
27. nov 2023

@laurikagab wau to je aká dobrá pracovná doba. Ja som roky robila od 7 do 15. Keď bolo niečo treba tak do 15:30 h. Cesta 10 minút. Potom som žiaľ prišla o tú prácu a teda zvyknúť si na to dochádzať ďaleko a ťahať 9,5-10 hodín denne bolo pre mňa neúnosné. Rodina ma vôbec nevidela. A ani som nemala energiu už. A pohonné látky zo svojho.

laurikagab
27. nov 2023

@anetka34 😊 tak pred touto pracou som mala prac.dobu od 7:20-15:30 h a 5 minut pesi od domu.ale v podstate to mam to iste, lebo som doma o 15:30..mozno sa ti opat podari podobna praca s dobrou pracovnou dobou

anetka34
27. nov 2023

@laurikagab Ďakujem, aj ja dúfam. Ono to bolo strašne super chodiť takto domov. Človek mal ešte kopu energie na iné aktivity.

risolino
27. nov 2023

Ja som mala na skok do práce z domu, manžel bral deti do školy cestou do práce (na opačný koniec v KE)... daň za výber školy, ale vôbec neľutujeme, je to najlepšia škola na Slovensku 🙂 a sme maximálne spokojní a deti tiež, veľmi radi tam chodia... trvala im cesta 15-20minút... presťahovali sme sa... školu deti nechcú meniť, takže dochádzame denne z druhého mesta.... o držku to je, ale to je zase daň za úžasný pocit, že nie sme v byte a máme teraz priestor a záhradu, to ticho a zároveň v strede mesta. Len tá strata času tým cestovaním, ale nič nemôže byť dokonalé a ideálne. Diaľnica je v pohode, ale to cestovanie v KE je strašné, ale si hovoríme, že to by sme aj tam mali, aj keď teraz je to trošku zložitejšie.

gurags
27. nov 2023

Odchádzam 1 hod tam a 1 hod spať, stíham 2x týždenne večer hodinové cvičenie.

anetka34
27. nov 2023

@laurikagab Keď tu nebola normálna práca, prišlo mi na um skúsiť veľké mesto. Cestovanie 20 minút z domu + autobus, potom 1,5 h. vlak ak nemešká a pri dobrej vôli 30-45minut električka. To isté absolvovať domov. Čiže prísť a rovno zaľahnúť do postele, keďže nie som žena so super schopnosťami ako niektoré.
Druhá verzia bola odsťahovať sa od rodiny detí na týždeň a platiť si 500-600€ podnájom.
Neviem aké ešte iné možnosťti mi zostávajú.

laurikagab
28. nov 2023

@anetka34 no, niekedy to je tszko najst vhodnu prscu..skor velmi casto! v akom odvetvi pracujes?