Dochádzanie do práce

14. aug 2023

Ahojte zaujíma má názor žien ktoré dochádzajú do prace …a či teda takých 40km v pohode na denne dochádzanie hore dole za každého obdobia ale je to aj tak dosť keď treba zmenezovat rodinu nákupy a podobne. Dakujem za postrehy

gejb
14. aug 2023

Záleží či je tých 40 km po diaľnici alebo cez dediny

sense
14. aug 2023

Dochádzam len 27km, cca 20 min nakoľko jazdím mimo špičky a prakticky len dialnica

zmrzlinka2021
14. aug 2023

Zalezi kolko to trvá časovo to dochádzanie.
Ale samozrejme, ked nemam lepsiu pracovnu ponuku a potrebujem sa postarat o rodinu, zabezpečiť ju, tak idem aj do takej prace, kym sa nenaskytne niečo lepsie.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rebrambora
14. aug 2023

Asi dva roky som najazdila mesacne skoro 20 000km plus praca a dokonca aj tehotna a nebol to absolutne ziaden problem.
Otazka je ale, kde mas hranicou a ako to vychafza financne.

simca06022011
14. aug 2023

dochadzal moj chlap BB-Buadpest... ;) ono je otazne za kolko, cas kedy chodis, kedy chodis naspat, po akej ceste, co potrebujes riesit doma o kolkej... A v neposlednom rade ci sa ti to aj financne/casovo/karierovo oplati.. 40km to mas hodina rano, hodina vecer +-, cestou nakupis. Ja som dochadzala 25km a teda poobede som bola na nervy zo skolky... lebo to sa nedalo stihnut :DDD

scila
14. aug 2023

@autor ja som dochádzala 30 km a nielenže to išlo riadne do peňazí, ale v zime to bolo hrozné, keďže som chodila po ceste nižšej triedy a tie ráno často neboli upravené, keďže najprv odhŕňali cesty 1.triedy. Vtedy som nemala deti a aj tak to malo strašne veľa negatív. Teraz mám robotu cca 10 km a jeden z dôvodov prečo som ju vzala bolo to, že je to bližšie.

deti95060810
14. aug 2023

chodila som... vlak + autobus...
na palicu, možno ja preto, že som bola tehotná.
a to som mala v práci naprosto kľud - žiadna výroba kde sa dochádzka kontroluje...
za mňa veľa - max. 20 km

h2
14. aug 2023

40km nemá vypovednú hodnotu. Napíš čas, za koľko to prejdeš. Lebo je rozdiel ísť 40km autom po diaľnici a ísť rovnakú vzdialenosť cez dediny autobusmi, možno dokonca s prestupovaním.

simca06022011
14. aug 2023

@deti95060810 inak ano, busom aj 20km je dost, s prestupmi aj vela. To je cela vacsnost. kedysi som chodila vlak, taxik, bus, taxik (alebo peso ak sa dalo) a teda bolo to o nervy.

pribinak
14. aug 2023

Daj viac info; po diaľnici či obchvate, či cez dedinské cesty, kedy ráno začínaš? Je už dopravná špička tam kde byvas? Aký druh prace? Plat?

Ja idem z jednej strany Ba na druhu a urobím 20 km a som stále v tom istom meste

marcellka32
14. aug 2023

Cestovala som presne 45 km denne tam späť 10 rokov...
Je rozdiel autom (po diaľnici 35 minút), vlakom ak máš poruke stanicu (píšem poruke lebo je to dôležité), a busom by som nechodila, trvá to 1,5 hodiny keď sa buď zadrbkava po dedinách...a záleží, či sa musíš ponáhľať (pre deti) alebo nie (mňa už potom otravovaťl aj nákup), stále nervy, vlak niekedy meškal..no nechcem už na to spominat...
Ale ak autom, kde sa hodis na diaľnicu tak v pohode

martul
14. aug 2023

Kvli tomu dávam výpoveď. Pre mňa je to moc.

marcellka32
14. aug 2023

Len pre info: kto bol pred prácou 3 mesiace evidovaný na úrade práce tak má nárok na príspevok na cestovanie, platí to úrad mesačne, kamoška poberá túto dávku rok sa dá poberať

diewcatqoo
14. aug 2023

Dochadzam cca tolko vlakom, mam to na cca hodinu cesty. Ale chodim len parkrat do mesiaca do kanclu (napr. v lete som bola asi 3x), zvysok pracujem z domu. Ak chcem byt doma tak, aby som stihla vyzdvihnut dieta zo skolky a co to doma este urobit, musim vstavat o 4:30 (ranajky + cesta) a doma som o cca 16:30, pracovny cas mam 8 hodinovy. Ak by som mala takto chodit kazdy den, tak by som do toho nesla, lebo to cestovanie je strata casu a je to hrozne unavujuce. Ale raz za cas sa to prezit da.

laurikagab
14. aug 2023

ja dochadzam do prace + z prace 40 km, kolegyna 70 km, ale mame firemne auto+ odrobime 7,5 hod, cize ja som doma o 15:30hod a kolegyna o 16 hod..inak by sme to nedali bez firemneho auta a vyhodnej pracovnej doby.

taminka1986
14. aug 2023

40km je autom uplne zanedbatelnych,to dam za 30-40minut.Busom by som to neposkladala ani za 2hodiny

mamina7070
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikoleta1234
14. aug 2023

Cestovala som cca 38 km denne do prace autom. Vtedy som ešte rodinu nemala, teraz keď už mám 3 deti si to neviem predstaviť.

klaudiikaa
14. aug 2023

Dochadzam aktualne 60km, prestupujem 2x SAD a raz MHD, aktualne som tehotna cize striedam to sem tam autom 20km dediny, 40km dialnica.. autom cca 40min a autobusmi cca hodina a pol.. da sa to zvladnut, je to unavne to je pravda ale radsej budem dochadzat do prace ktora ma bavi ako robit niekde blizko a pritom mam chut strelit si gulku do hlavy kazde rano ked do nej vstavam :D

vitez
14. aug 2023

@marcellka32 rok sa dá dávka poberať?nie 6 mesiacov?

dzt
14. aug 2023

@vitez po šiestich mesiacoch sa dá ešte predĺžiť o dalších šesť 🙂

vitez
14. aug 2023

@dzt treba o to poziadat..alebo to plati automaticky..

dzt
14. aug 2023

@vitez no ja som brala rok, ale vážne si už nepamätám či som musela niečo znova žiadať, najlepšie je sa opytat rovno na upsvar 🙂