Dochádzanie do práce

6. mar 2024

Zdá sa vám veľa dochádzať do práce 40 km 1 cesta (80km za deň), po diaľnici,prípadne cca 50 minút mimo diaľnice? Pracovná doba pondelok - piatok.

dettilv
6. mar 2024

No keď nemáš inde pracovať tak áno, tak sa oplatí, veď za výplatu si kúpiš jesť a budeš mať kde bývať. Ale toto by som brala ako dočasné a hľadala by som bližšie pracu

colsami
6. mar 2024

Dochadzala som tak par rokov ale uz ma to ku koncu otravovalo. Mala som to presne taku dialku po dialnici, co je sice pekne ale z beznych do 30min to vedelo byt (najma v zime) aj 50 min (staci sneh zapcha atd na par semaforoch pri vystupe/vstupe do mesta). A to uz je dost, aby som skoro 2h travila dochadzanim, stacilo.
Osobne a dobrovolne keby sa mi to naozaj neoplatilo tak uz by som do tohto nesla.

Ludia dochadzaju niekedy aj viac, ale vsetko zavisi od toho, ci to danemu cloveku za to stoji (ake ma moznosti prace, financ ohodnotenie, ci mu to stoji za ten cas...)

fantaghiro21
6. mar 2024

No. My bývame na dedine .Len do mesta to mam 20-30 minút .Ale všetko závisí od premávky. Ked klakne mesto, su zápchy, najhorsie je sa z mesta vymotat.Mesto je žrut času. Potom si to už clovek tak povediac prdka.Vacsinou muž chodil v meste pre deti do skolky. Kým sa on z roboty presunul do skolky, trvalo mu to tak25- 30 minut.a to vzdusnou ciarou bol tak zo skolky do 5 km....a potom hybaj zo skolky cez mesto domov, dalsich 30 minut minimalne. V práci skončil o 15,30 domov prisiel 16.40....
Deti sme dali do skolky na dedine, domov chodi o 16:10....

Chcela som tým podotknut, že vzdialenost niekedy nehra nejaku rolu. Ale treba zvážiť, ci financne/casovo sa ti to naozaj oplatí, lebo predsa clovek podla sposobu jazdy aj cosi spali navyse... Potom treba zvazit, ci mas deti,alebo planujes. Aj pre tie bude treba chodit, na kruzky ich davat atd.Ale ak si zatial bezdetna, je to bezpredmetne, casom možno v danej robote ani pracovat nebudes. Celkovo to cesovanie je nie len žrut penazi ale aj casu...Hlavne rodinneho casu ...JA ked som bola mlada, bezdetna,nemala som zavazky, chodila som aj na VS , vela som chodila peši 🙂 Nie len z hladiska zdravia, ale aj takej psychohygieny. Ale nemala som sa kde a preco ponahlat. Teraz sa snazim ten cas setrit ak chcem a da sa....

hiro
6. mar 2024

@fantaghiro21 Tych 5km by bicyklom presiel za 15 minut namiesto 25-30 autom... To je zase vyhoda byvania v meste ze nepotrebujes auto 🙂

doriiis
6. mar 2024

Dochádzame s mužom 2 krát týždenne do práce 53 km tam a 53 km späť.A predtým dochádzal on pon- pia takto každý deň.Toto je ešte taká komfortná vzdialenosť si myslim

fantaghiro21
6. mar 2024

@hiro a deti co budu popri biku behat?
OD nas z dediny to je do mesta 30 minut dalsich...
takze bike by v tomto smere moc neuspel

katkaseiner
6. mar 2024

Dochadzam vlakom 1 hodinu (77km) +mhd 15 minut aj s prestupom, cize do pol hodiny som v robote. Autom po dialnici 1.5 hodiny, cize radsej vlakom....hoci tie nie vzdy idu presne. Urcite sa to da, hoci teda ja chodim len 3 dni v tyzdni, zbytok Home office

liz_lemon
6. mar 2024

@fantaghiro21 my byvame v BA, muz chodi na bicykli do prace, trva mu to cca 7 min, skolu mame pri dome, ja cestujem mhd, trva mi to 20 min, nie vzdy je to v meste zle

fantaghiro21
6. mar 2024

@liz_lemon s tým rozdielom, ze my nebývame v meste.Kkeby že bývam v meste, zariadim sa podla situacie , vzdialenosti. Aj peši je možnost.Ja tu nevravím , že mesto je zle. V našej situacii, kedze nebývame v meste, je bezpredmetne rozmyslt nad bikom atd....

My bývame na dedine, takže presun z bodu A (dedina) do bodu B (mesto) je možna len s autom, hlavne ked sa beru rano aj deti . Potom z bodu B( mesto) do bodu C (skolka/praca) je logicka ist tým autom, s ktorým som prisla aj do mesta, nemyslis? Logistika trochu nepusti....

liz_lemon
6. mar 2024

@fantaghiro21 reagovala som najma na to, ako si pisala, ze v meste su zapchy, co aj su, ale nie vzdy a nie vsade, idealne je mat vsetko v okoli bydliska, aby sa zminimalizoval cas na presuny

liusa82
6. mar 2024

no to je ešte nič.Od nás z dediny dochádza autom do Ba a aj nazad každý boží deň sused.Ja ho nechápem či sa mu to oplatí.Sme od Zm .Aj som sa ho to pýtala a že jemu sa nechce byť na ubytovni medzi tými chlapmi.Robí na stavbe

hiro
6. mar 2024

@fantaghiro21 Keby ste byvali v meste tak ich zoberie vo voziku zo skolky. Alebo ak maju zo 3 roky tak na svojom bicykli. A to by aj tak mali skolku tak 500m od byvania v meste takze aj peso by presli, este 4 ihriska s kamaratmi navstivit a spokojne domov 🙂

fantaghiro21
7. mar 2024

@hiro ale tu neriesim ja nic take,"keby som byvala"
Neviem co to ma niekto potrebu riesit deti sme dali na dedinu a prefrcime teraz z prace domov,vratane zastavky ,kedy vyberieme zo skolky deti do 40 minut.Lebo obchadzame mesto.keby byvam v meste ,riesim situaciu inak...
Ale kebu bolo keby...keby nam zlato ci pecene holuby padali z neba,mozno abi do prace clovek nechodi....
V zasmradenom meste sme byvat nechceli a nebyvame.
Ja som autorke poukazovala na to,ze cestovat 30 minut a viac je v dnesnej dobe len cesta vymotania sa z mesta a nie je to take na zruinovanie si zivota.aj to byvat v meste a v meste je rozdiel....

jezibab
7. mar 2024

Ja bývam v krajskom meste ale dochádzam 80 km do iného krajského mesta, denne teda 160 km. Ale chodím vlakom, cesta trvá 35 minút, ktoré využívam na prácu na notebooku alebo debatu so spolucestujúcimi. Je to čas, kedy prepnem z chaosu doma do chaosu v práci a neviem si to vynachváliť, tento čas potrebujem. Vlak chodí každú pol hodinu. Nemenila by som za docházdanie autom, lebo to je stratený čas.
Dochádzam preto, lebo som v inom meste dostala oveľa lepšie pracovné podmienky - nielen finančne ale hlavne ľudsky. Nemenila by som, hoci by som mohla pracovať aj v našom meste, ale musela by som ubrať zo svojich nárokov na zamestnávateľa. A to radšej budem cestovať🙂

fantaghiro21
7. mar 2024

@jezibab toto mozem aj ja vyzdvihnut.
V podstate ja nemam pracu cez ntb,pracujem v nemocnici tak drviva vacsina je praca manualna pri pacientoch...
Ale studujwm popri praci externe,cestujem do skoly vlakom a bud cas vyuzivam na studium,alebo nakuo cez internet,ppzeranie eshopov atd.,zhananie veci detom atd
Vzdy ta cinnost vo vlaku sa da vyuzit zmysuplne.alebo aj nezmysluplne odpisanim na MK
Ako byvam v ziline,tak to meskanie vlakov je katastrofalne ...ale ak idu na cas,vyhodnejsie ako ist popod strecno ...

sinusoida
9. mar 2024

Kým nie sú deti je to OK, predpokladám, že tam aj výplata je lepšia, čiže to, čo miniem na cestu, dostanem akože do plusu...