Dobrá agentúra na sprostredkovanie práce do Anglicka

vladimira21
8. júl 2020

Ahojte 🙂
Potrebujem poradiť chcem odísť do Anglicka,mate niekto skúsenosti s nejakou dobrou agentúrou na sprostredkovanie práce?
Alebo ako postupovať?
Nemám veľa peňazí (preto pracovná agentúra)

syslik81
8. júl 2020

ziadna agentura nieje dobra... oni ti len dohovoria pohovor ale nezarucia ze sa uchytis... drahy najom v byte s xy ludmi draha cesta do race ... vybavia ti papiere ok ale zaplatis im za nieco co mozes mat zadarmo .. druha vec- nieje teraz vela prace ludia vdaka covid ostavaju doma .. takze predpokladamze ani anglictina nebude dobra takze to nebudes mat easy -vies kolko nas tu je? a ani ten plat uz nieje co bol .. zarobis 8,70 na hodinu -minimalka ale draha cesta strava ubytovanie.. ja ked si preratam moje vydavky a zarobok som na tom rovnako ako ludia na sk ... radsej si odloz peniaze zapracuj na sebe a najdi si lepsiu pracu doma

lenka2813
8. júl 2020

@vladimira21 súhlasim s predchádzajúcim príspevkom, síce ja som bola takto v anglicku pred šiestimi rokmi, no cez agenturu neodporúčam 😄 nechápem, za čo zobral vlastne peniaze (vtedy 100€)...nakecal nám hory doly.. A keď sme tam
prišli, sami sme si museli zavolat na pohovor a všetko povybavovať... Mam pocit, že tam o nas ani nevedeli, teda určite nevedeli 🙈😂. .. Jedine nám 'vybavil' odvoz do prace, mega predražený a nespolahlivy.. Chalanisko co nás vozieval sa zo dňa na deň proste vyparil 🙊😂 a keď sme písali agentúre, tak sa ešte vyhovárali, že oni s nim nemajú nič spoločné... No proste Kocúrkovo a vyhodené peniaze agenture... S tým zarobkom to nebolo bohvie co, robili sme v sklade.. Ale zas na druhej strane bola to aspoň dobrá skúsenosť ☺️

emuska72
9. júl 2020

@syslik81 to akože kde pracujete? 😃 Že to máte ako ľudia na SK? Drahá strava a cesta?
To snáď nemyslíte vážne toto. 😃😃

syslik81
9. júl 2020

@emuska72 ano myslim to vazne ... po zaplateni uctov najmu councilu ... odpocitani stravy kruzkov pre dieta etc som na tom rovnako ako na sk .. samozrejme pocitam normlany zivot a nie benefitacky ci zivot studenta v izbe s 20timi ... na sk sa da najast dobre platena praca a ucty su tam daleko lacnejsie ...

vladimira21
autor
9. júl 2020

@syslik81 ďakujem za odpoveď 🙂
Ale ja by som tam nechcela ísť na stalo 🙂
Hlavne vidieť niečo nové a zlepšiť sa v angličtine....
Inak pracujem od 18 tích na Slovensku a ma som celkom dobru prácu ale robila som 12ky. Ráno som vstala o 4tej a domov chodila o 19tej večer. Takto som vydržala 8 rokov 🙂 teraz som nezamestnana preto by som chcela ešte niečo nové vidieť a zažiť.

emuska72
9. júl 2020

@syslik81😃 Pfuu, tak to Vám nezávidím. A čo Vás drží tu v UK? Nezvažovali ste vrátiť sa na SK ak máte rovnaký plat ako aj tam?
A nie je potrebné narážať na to, že poberám benefity alebo žijem s 20timi na izbe len preto, že sa tu mám dobre 😉

emuska72
9. júl 2020

@vladimira21 záleží aj od toho, aká je Vaša angličtina. Momentálne, v tejto kríze by ste si našli prácu buď len v mäsokombinate alebo niekde na farme. Pracujem v pracovnej agentúre takže to viem z prvej ruky. Bohužiaľ, agentúra v ktorej pracujem a aj všeobecne, ktoré poznám chodia naberať pracovníkov len do Poľska alebo do Rumunska. No osobne by som Vám teraz ani z ďaleka neradila niekam cestovať za prácou. 🙂

emuska72
9. júl 2020

@vladimira21 a ešte som zabudla dodať, že ak je dôvod Vašej cesty zlepšenie sa v Angličtine tak to je zbytočné lebo v tých prácach, ktoré som spomenula vyššie by ste sa zlepšili tak max. v poľštine 😏

syslik81
9. júl 2020

@emuska72 samozrejme ze dovod ostat tu je - dieta .. kedze to ma 2 rodicov , . a ja rozpravam o ludoch co zarabaju minimalku zahrabany v sklade .. zakladatelka silne pochybujem ze pride do uk a dostane plat 10 na hodinu a viac ... uz uk davno nieje co bolo .. a ak nema co ponuknut tak uk jej nema co dat ...

ivkazba
9. júl 2020

@emuska72 súhlasím, nechápem že niekto žije v zahraničí aby sa mal rovnako ako na Slovensku. Kamoška tam žije a pracuje roky, pri Londýne, býva roky v prenajatom rodinnom dome aj s mužom a dieťaťom, každý rok 2x ročne dovolenka pri mori.

83bambulka83
9. júl 2020

@emuska72 súhlasím s tebou, aký má zmysel žiť v cudzine, keď máš rovnaký plat ako na SK. Žila som s priateľom v Birminghame dlhých 13 rokov a mali sme sa super. Sli sme tam cez agentúru a a stalo to mna osobne 52000 slovenských korún, balili sme mäso, žili v staré house a platili im aj dopravu, po roku sme sa na vlastnú päst presťahovali do Birminghamu, našli sme full time job, prenajali si obrovsku novostavbu, 4 izby, 3 kúpeľne. 3x do roka šli na dovolenku( 1 luxusná, 2 city break) + aspoň 2x do roka na Slovensko na pár dni a ešte sme si dokázali aj odložiť každý mesiac, nehovoriac o mojich nákupoch a beauty salónoch. Minuly rok sme sa vrátili spat na SK, ale to hlavne kvôli tomu, že mame veľa rokov a nemohla som otehotnieť a zdedili sme dom. Život v UK je skvelý, len sa treba snažiť aby bol lepší ale je pravda, že teraz sa vybrať hládať prácu kdekoľvek na svete je úplný nezmysel.