Ahojte,viete mi niekto poradiť?
31.12.2024 mi končí zmluva na dobu určitú,samozrejme mi ju nepredlžia keďže som tehotná,a som na PN, moja otázka znie je potrebné niečo zaniesť na Úrad práce alebo normálne klasický zostávam na PN a potom pokračujem na materskú?
A ďalšia taká vec je že som pracovala 3roky v jednej firme neskôr som pristúpila do inej firmy (nebola som na UP evidovaná) šla som z prace do práce, materskú normálne budem dostávať to,čo mi oni vypočitajú z tých miezd čo som dostávala? Nebude tam vadiť do že mi skončil prác.pomer k 31.12.2024?
Za ctené odpoveďe Vám ďakujem
Ja som menila pozíciu a mala som na dobu urcitu po 3m som ostala.tehotna(snazili sme sa 2r) isla.som hned na rizikove.a tpp.mi.koncil kednsom bola asi 5m takze cely cas som bola.na pn len pocas pn spm podpisala rozviazanie zmluvy plus ostatne dokumenty jedina som.prechodku pn neposielala zamestnávateľovi ale rovno na sociálnu....potom lekar ukoncil pn a na druhy den nastup na matersku takze.som vôbec nebola na urade evidovana ;)
@petamich od 1.1.2024 do 31.12.2024 mi trval tento posledný p.p
@petamich a na materskú nastupujem v roku 2025 ale neviem presne kedy, v decembri začínam 5 mesiac tehotenstva
V tom pripade materska sa ti bude pocitat z posledneho zamestnania a z roku 2024, to bude rozhodujucim obdobim pre vypocet vymeriavacieho zakladu a materskej nasledne.
@petamich super ďakujem krásne 😊 a teda stým UP ako? Ostávam na PN do materskej takže nemusím nič riešiť na urade?
Nie netreba 🙂 a potom ak by nahodou tak o podporu treba poziadat do dvoch rokov od ukoncenia PP
A na matersku vlastne pojdes z ochrannej lehoty, takze tlacivo len posles/zanesies rovno do SocPoist, zamestnavatel uz nebude potvrdzovat
Na matersku budes mat narok, co bude rozhodujuce obdobie pre jej vypocet zalezi od terminov, od kedy do kedy ti trval ten pracovny pomer, ktory konci? Na matersku nastupujes 2025?