Dobrý deň. V práci mam zmluvu na dobu určitú do konca novembra, potom sa rozhodne, ci si ma tam nechajú alebo nie. Moja otázka znie, ci zamestnávateľ nejako dopredu oznamuje zamestnancom ci si ich nechá alebo si majú hľadať niečo iné, pripadne ak áno, ako dopredu? Mesiac, týždeň, den? Ďakujem
@petamich myslíš ze nie je ešte priskoro? Je mi to trochu blbé sa uz vypytovať ci si mam hľadať inú prácu
Urcite sa uz informuj, ved novu pracu si asi nenajdes zo dna na den.
Ďakujem, budem sa teda informovať, len ešte je tu možnosť ze si to aj oni za tých pár týždňov rozmyslia
Tak na 100% sa na to spolahnut nemozes, ale tak isto si to aj ty mozes rozmysliet. Ale ak si ta neplanuju nechat, lepsie vediet cim skor.
priskoro? uz minimalne 2x by som sa v uplynulom obdobi priebezne pytala ako su so mnou spokojni - komunikovala si doteraz v uplynulych 10 mesiacoch s nadriadenym? dali to nejaku spatnu vazbu? ak nieno dovod viac pytat sa uz teraz a ak ti teraz povedia, ze predlzia a napokon nepredlzia, tak to nebude uplne seriozne aj ked teda ano stat sa moze cokolvek ale vzdy lepsie ako byt posledny den prekvapena
u nas minimalne raz kvartalne riesime s novymi ludmi, ci a ako su obe strany spokojne a tym padom uz vedia aj vopred, ci bude zmluva predlzena a predlzenie sa riesi najneskor mesiac vopred
Ja som mala rocnu zmluvu teraz do konca oktobra. V polke okt ma sef oslovil ze ci zostavam na neurcito.ak by neoslovil, mala som to v plane ja
Poznám osobne človeka ktorému oznámili 3 dni pred uplynutím lehoty určitej doby, že mu zmluvu nepredĺžia a dostáva ukončenie. ( bol piatok , lehota končila v nedeľu )
Nezabudni si napísať žiadosť o predĺženie pracovnej zmluvy. Zamestnávateľ tiež bude rad, ak bude vedieť ci s tebou môže rátať. Aspoň môj muž to vyžaduje od zamestnancov. A ak tu žiadosť nedostane, predbezne si hľadá nahradu
@simona20201309 ja som to vybavila v kuchynke dvoma vetami pri umyvani hrnceka. Zavisi od pomerov vo firme, ci nestaci len povedat šéfovi a dohodnu sa
myslim, ze kazdy zamestnavatel to robi individualne a aj zamestnanec tiez - ja na tvojom mieste by som sa napr. uz proaktivne zaujimala o to, ci si ma planuju nechat alebo sa mam zacat obzerat po novej praci