Do koľkých dní musím predložiť dohodu na úrad práce?

mirka283
21. dec 2014

Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť, pracujem na dohodu a od 1.1.2015 mi ju predĺžili, do koľkých dni ju treba odniesť na UPSVaR??

ellca123
21. dec 2014

poslite to /kopiu/ postou

gapa
21. dec 2014

@mirka283 už dohodu nemusíš hlasiť, ale musíš hlasiť, ak prekročíš príjem za daný mesiac limit, kedy možno byť evidovaná, niečo cez 148eur.

radka1992
21. dec 2014

Viem, že každá zmena sa má nahlásiť do 7 pracovných dní. A ak je to dodatok, tiež by som ho pre istotu do 7 pracovných dní odniesla.

gapa
22. dec 2014

Bola som sa minulý týžden evidovať a dali mi také poučenie podpísať a jedno dali aj mne a je tam niečo také, že ak nepoberáš pomoc v hmotnej núdzi, tak nemusíš nahlasovať zárobkovú činnosť vykonávanú mimo pracovného pomeru ale je povinný preukázať výšku mzdy alebo odmeny, len v takom prípade, ked prekročí zákonom stanovenú výšku. Ale priznávam, ak by som išla pracovať, tak asi radšej oznámim. Je tam aj upozornenie, že ak prekročí limit, tak bude spätne vyradený a môže to znamenať doplatenie zdravotného poistenia a samozrejme bude mu odnatá dávka v nezamestnanosti.

mirka283
autor
22. dec 2014

ďakujem za info, skúsim tam skočiť ešte do konca roka, ak tam vôbec niekto bude...

shrekula
22. dec 2014

ja som dohodu odniesla hneď a myslím, že na UPSVaR sa hlási každá zmena do 3 dní, a hlavne každý mesiac musíš doniesť potvrdené tlačivo od zamestnávateľa, koľko si v daný mesiac zarobila ináč ťa vyradia pre nespoluprácu. tlačivo ti dá tvoja sprostredkovateľka.