Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť, pracujem na dohodu a od 1.1.2015 mi ju predĺžili, do koľkých dni ju treba odniesť na UPSVaR??
Viem, že každá zmena sa má nahlásiť do 7 pracovných dní. A ak je to dodatok, tiež by som ho pre istotu do 7 pracovných dní odniesla.
Bola som sa minulý týžden evidovať a dali mi také poučenie podpísať a jedno dali aj mne a je tam niečo také, že ak nepoberáš pomoc v hmotnej núdzi, tak nemusíš nahlasovať zárobkovú činnosť vykonávanú mimo pracovného pomeru ale je povinný preukázať výšku mzdy alebo odmeny, len v takom prípade, ked prekročí zákonom stanovenú výšku. Ale priznávam, ak by som išla pracovať, tak asi radšej oznámim. Je tam aj upozornenie, že ak prekročí limit, tak bude spätne vyradený a môže to znamenať doplatenie zdravotného poistenia a samozrejme bude mu odnatá dávka v nezamestnanosti.
ďakujem za info, skúsim tam skočiť ešte do konca roka, ak tam vôbec niekto bude...
ja som dohodu odniesla hneď a myslím, že na UPSVaR sa hlási každá zmena do 3 dní, a hlavne každý mesiac musíš doniesť potvrdené tlačivo od zamestnávateľa, koľko si v daný mesiac zarobila ináč ťa vyradia pre nespoluprácu. tlačivo ti dá tvoja sprostredkovateľka.
poslite to /kopiu/ postou