Dĺžka výpovednej doby - doba určitá

perla28895
9. júl 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať, pokiaľ mám pracovný pomer na dobu určitú, ktorý bol už dvakrát predĺžený (čiže pre tú firmu pracujem už viac ako jeden rok, ale mám dva polročné dodatky o predĺžení na dobu určitú) a chcela by som ukončiť prácu, aká výpovedná doba sa na mňa vzťahuje?

evelien
9. júl 2021

Ak bude skoncenie PP vypovedou, tak 2-mesacna vypovedna doba. Ale mozno sa podari ukoncit PP dohodou k urcitemu datumu.

sarinka2012
9. júl 2021

@perla28895 po roku (je jedno či je to TPP na dobu určitu alebo neurčitu) je 2 mesačná vypovedná lehota ktorá ale plynie vždy od prvého dňa nasledujuceho kalendárneho mesiaca takže ak podáš vypoved napriklad dnes 09.07. začinaju tie dva mesiace plynuť až od 1.08. a teda pracuješ ešte cely august aj september. Ešte je možnosť ak ti pracovný pomer končí skor ako by ti končila oficialna výpoved nepredlžiť pracovnu zmluvu a skončiť. Posledná možnosť je odísť dohodnou k dátumu ( to može byt kludne aj k dnešnemu dňu) na ktorom sa so zamestnávatelom dohodnete.

perla28895
autor
9. júl 2021

@sarinka2012 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

perla28895
autor
9. júl 2021

@evelien Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

bejcsi1988
5. júl 2023

Dobrý deň,
Potrebovala by som poradiť ohľadne výpovednej doby:
1/ aktuálne mám platnú zmluvu na dobu určitú 1 rok platnú do 31.8.2023
2/ v júni sa podpísalo predĺženie zmluvy znova o 1 rok, takze jedna sa zas o zmluvu na 1 rok
3/ aktuálne mám však ponuku ist inde, a chcem ist.
Otázka je, že ak podám výpoveď ešte počas platnosti prvej zmluvy, mám výpovednú dobu 1 mesiac ? Čo bude so zmluvou o predĺžení platnou od 1.septembra ?
Ako sa to da riešiť ?
@sarinka2012 viete mi prosím poradiť ?

Dakujem pekne

sarinka2012
6. júl 2023

@bejcsi1988 ahoj, fuha no omno ked si už podpísala novu zmluvu je platná, ale zase ty maš zo zákona mesačnu vypovednu dobu to znamena že ked do konca jula podaš vypoved tak ti plnynie akurat cely august a končiš 31.08 tak či tak - čiže odporučam podať riadnu vypoveď do 31.07. a budeš končiť tak isto ako by tu uplynula do určitá.

bejcsi1988
7. júl 2023

@sarinka2012 ahoj ahoj, dodatok nadobudne účinnosť od 1.9. a nahradí znenie pôvodnej zmluvy. Mna napadlo že ak je dodatok viazaný na riadnu zmluvu ktorú ja rozviazem výpoveďou tak dodatok by sa naplniť ani nemal - čisto laicky vzaté 😀 nie som síce právnik ale dodatok samotný ako zmluva bez riadnej zmluvy predsa existovať nemôže - resp nemôže sa na základe neho zamestnávať osobu keď riadna zmluva sa ukončí výpoveďou 🤔
Ale ano máte pravdu že je treba podať výpoveď do konca júla aby sa to stihalo počas augusta ukončiť aj s výpovednou dobou 🤔

Dakujem Vám veľmi pekne 😊 pomohli ste mi 😊