Dobry deň. Ak sa chcem zamestnat a mám dlh na zdravotnej viac ako 2000€. 1. Berie to do úvahy zamestnávateľ pri prijímaní. 2. Keby som sa už zamestnala koľko budem musieť platiť zdravotnej. Aby mi niečo aj ostalo. Som sama
@viestta zdravotná ma že prva čiastka musí byť 40% z celkovej dlžnej sumy a potom tie splátky. A to nebudem mať toľko naraz.
No ale to je tvoj problem, ako zozenies peniaze aby si splatila dlh. Zamestnavatela to nezaujima a ZP potrebuje splatit dlh.
@viestta a čo keď nebudem zo začiatku splácať dlh zdravotnej?
Čo s tým má nastup do práce?
Keď nebudeš platiť bude to vymáhať exekútor.
Choď do poisťovne a dohodni si splátkový kalendar.Ked sa zamestnas budeš mať plat a môžeš splacat
Vsak zacnes splacat vtedy ked sa dohodnes so ZP, ked budes mat podpisanu dohodu o splacani dlhu a splatkovy kalendar.
Zamestnávateľa tvoj dlh nezaujíma, a na zamestnanie to nemá žiadny vplyv. Pokiaľ však zdravotnú platiť nebudeš, ani si nedohodneš splátky, dajú ti exekúciu, a tu obratom pošlú aj zamestnávateľovi, a ten ti bude musieť strhávať z platu
Zamestnavatela tvoje dlhy nezaujimaju, bude ti odvadzat tolko co zakon kaze. Svoj dlh musis riesit so ZP a dohodnut si splatkovy kalendar.