Dlh v zdravotnej poisťovni a zamestnanie sa

6. sep 2024

Dobry deň. Ak sa chcem zamestnat a mám dlh na zdravotnej viac ako 2000€. 1. Berie to do úvahy zamestnávateľ pri prijímaní. 2. Keby som sa už zamestnala koľko budem musieť platiť zdravotnej. Aby mi niečo aj ostalo. Som sama

viestta
6. sep 2024

Zamestnavatela tvoje dlhy nezaujimaju, bude ti odvadzat tolko co zakon kaze. Svoj dlh musis riesit so ZP a dohodnut si splatkovy kalendar.

autor
6. sep 2024

@viestta zdravotná ma že prva čiastka musí byť 40% z celkovej dlžnej sumy a potom tie splátky. A to nebudem mať toľko naraz.

viestta
6. sep 2024

No ale to je tvoj problem, ako zozenies peniaze aby si splatila dlh. Zamestnavatela to nezaujima a ZP potrebuje splatit dlh.

autor
6. sep 2024

@viestta a čo keď nebudem zo začiatku splácať dlh zdravotnej?

luccija
6. sep 2024

Čo s tým má nastup do práce?
Keď nebudeš platiť bude to vymáhať exekútor.
Choď do poisťovne a dohodni si splátkový kalendar.Ked sa zamestnas budeš mať plat a môžeš splacat

viestta
7. sep 2024

Vsak zacnes splacat vtedy ked sa dohodnes so ZP, ked budes mat podpisanu dohodu o splacani dlhu a splatkovy kalendar.

lenicka298
7. sep 2024

Zamestnávateľa tvoj dlh nezaujíma, a na zamestnanie to nemá žiadny vplyv. Pokiaľ však zdravotnú platiť nebudeš, ani si nedohodneš splátky, dajú ti exekúciu, a tu obratom pošlú aj zamestnávateľovi, a ten ti bude musieť strhávať z platu