Ahojte , prvý krát robim niečo iné ako čašníčku.
Som tu stále ešte nováčik, necelý mesiac.
Môj šéf a zároveň konateľ firmy , je veľmi zvláštny človek okrem toho že je neskutočný arogant je ešte aj bipolárny narcista. 3 dni ma vychvaluje do nebies aká som šikovná ako robím všetko dobre, potom štvrtý deň mám riešiť situáciu , s ktorou ma nikto neoboznámil, nedal mi žiadne info k tomu. Tak pochopiteľne som sa ho išla opýtať jednoduchú otázku. Na ktorú mi stačilo odpovedat áno alebo nie , aby som to mohla vyriešiť a zároveň som ho išla oboznámiť s požiadavkami JEHO klientov. Nakoľko on má na starosti zahraničný trh a ja slovenský.
No miesto toho spustil cirkus , že načo sa ho toto chodím pýtať , že či si myslím, že nemá nič iné na robote a či je tu nato , aby mi odpovedal na takéto otázky. Moja mama vraví , že v žiadnej robote to nebude ideálne, tak sa snažím toho držať a neopúšťať sa. Ale neviem je to naozaj pravidlo, že tí šéfovia majú takýto syndróm , že oni sú niekto tým pádom im je zaťažko vám odpovedat lebo vy ste nižšie a vy ste odpad? Podotýkam že toto bolo prvý krát odkedy tu pracujem čo som sa ho na niečo opýtala.
Keď spustil vylev tak som sa otočila na päte povedala som okej v poriadku a odišla som. Kolegyňa čo nám spravuje sociálne siete tam sedela s ním a dnes mi povedala, že aký bol vytočený a ako namňa nadával , že aké to bolo zbytočné, že som tam vôbec prišla.
Iba ma zaujíma, či máte väčšina tiež takých šéfov a mám s s tým zmieriť.
Ludia su rozni, ale urcite by som nerobil take unahlene rozhodnutie ze odist z prace. Zjavne je to pre teba postup v kariere, a nenechaj si takuto prilezitost ujst. Ked mam takuto situaciu (nedavno som to mal podobne), beriem to ako challenge. Budes v zivote musiet spolupracovat s roznymi ludmi a nie stale si budes moct vybrat s kym pracujes. Vyuzi to. Skus najst sposob ako na nho. Nauc sa rozoznavat co ano a co nie, a ako dosiahnut svoje. Zutekat mozes kedykolvek.
Uprimne ja by som sa otocila na pate a odisla z firmy a nielen z jeho kancelarie. Jeden takyto sef ma dostal az k tetanii. Mala som to spravit hned pri prvom prejave a mohla som si usetrit zdravie. Rok som to trpela. Mlada a sprosta
Mam uz co-to odpracovane a radim, od takychto kadelahsie. Nikdy to za to nestoji.
Asi ta to štve, lebo sama vieš, že take správanie bolo cez čiaru. Je vela takých šéfov, no určite nie všetci ani vacsina; normálne to tiež nie je. To bolo 1x, čo si sa ho niečo opýtala a 1x sa takto zachoval? Vyvod z toho pre seba nejaké ponaučenie. Ak sa budú take situácie nabaľovať, ty sa tým trápiť a bude ta to ničiť, odíď hoc na UP, robiť čašníčku. Zdravie je najdôležitejšie.
Dovtedy sa skús toho čo najviac naučiť, získať skúsenosti, využiť príležitosť, nadviazať vzťahy…
Pozri si niečo o mobingu, bossingu, asertivite. Treba sa za seba i postaviť. Povedať v poriadku, no vaša reakcia je prehnaná, takéto správanie nie je potrebné, budem rada, ak mi to poviete slušne, očakávala by som primeranú odpoved.. niečo, čo sa toho druhého osobne nedotkne, ale zároveň vyjadris svoje potreby a očakávania.
Tip: skús sa o tom porozprávať s kolegami, ktorí vyzerajú byt fajn, sú tam dlhšie, ako to oni zvládajú, čo oni robia
A ked si bola casnicka, nemala si arogantnych, neprijemnych, agresivnych zakaznikov?
A k tomu, mozes mat este aj takehoto sefa.
Je to pre teba karierny postup. Mozes ziskat vela skusenosti v inom obore. Ta firma ta nauci nieco nove...za vsetko sa plati (hlavne za vedomosti a skusenosti). Po roku ich mozes pekne zurocit. Treba vydrzat.
A nie, nie je to normalne, ale napokon kto je.
@tiika teraz sme sa stretli väčšina v kuchynke na obede a nikto naňho nemá pekného slova😄 takže sme si pekne ponadávali , ja som sa ukludnila a hor sa do práce! Uvidíme ako sa to bude vyvíjať, ak by sa po mne vyslovene vozil a začala by som chodiť s nechuťou a stresom do práce , tak určite odídem.
👍Na jednej strane dobrý kolektív ta vie v takej práci podržať. Na druhej strane neustále omieľanie šéfa, aký je hulvát, vie ten deň pekne znepríjemniť.🫣Nuž a tak si skús teraz všímať po kom sa vozí najmenej, koho rešpektuje, ako sa ten dotyčný správa, nech da nejaké tipy ako naňho 😉
Ako píšeš. Zatiaľ vydrž a uvidis. No za seba môžem povedať, že skôr či neskôr človek prácu s takým šéfom vzdá. A potom si povie, prečo to neurobil skôr.. No nie každý sa môže zo dňa na deň zamestnať inde a ide i do lepšieho.
áno, väčšina sefov je taka a je to preto, lebo maju väčšinou vela stresov a zodpovednosti a potom si to ventiluju na podriadenych. Myslia si, ze si to mozu dovoliť. Zamestnanec to prejde mlcanim a narcista si znova kopne, ak dostane príležitosť nabudúce o nieco silnejšie. Zamestnanec nakoniec vyhori, stratí motivaciu k práci a zvycajne konci na AD. Poznám veľa takých prípadov. Ja sama som robila aj v gastre aj v manazmente. Je to vsade rovnaké. Robila som aj vo viacerých krajinách mimo svk a Európu a tam som to napríklad nezažila...
Chyba je, ze zamestnanec vždy sklopi usi a je zaujímavé ze obeť je vzdy skoro žena. Myslím, ze k chlapovi by si toto dovoli len malokto a aj to by musel mat sakra dôvod. Tvoj sef si do teba len vytrel svoj vynervovany pysk.
Nie, väčšina nie je taká. Ale väčšina takýchto sa nikdy nezmení, lebo nikto mu nikdy nič nepovie a vždy bude niekto pre neho ochotný robiť aj keď sa k zamestnancom správa ako k hovnu. Keby som tam bola mesiac, po tomto jeho výstupe by som mu povedala, že so mnou husy nepásol a takto vystupovať môže voči tým, ktorí sú na rovnakej úbohej úrovni ako on. Napísala by som si okamžite ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe, dala mu to na stôl a odišla.