Ako je to . Prosim vás z akou častou dovolenky vám môže disponovať zamestnávateľ?
s celou
§ 111 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce
(1)
Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ po prerokovaní so zamestnancom podľa plánu dovoleniek určeného s predchádzajúcim súhlasom zástupcov zamestnancov tak, aby si zamestnanec mohol dovolenku vyčerpať spravidla vcelku a do konca kalendárneho roka. Pri určovaní dovolenky je potrebné prihliadať na úlohy zamestnávateľa a na oprávnené záujmy zamestnanca. Zamestnávateľ je povinný určiť zamestnancovi čerpanie aspoň štyroch týždňov dovolenky v kalendárnom roku, ak má na ne nárok, a ak určeniu čerpania dovolenky nebránia prekážky v práci na strane zamestnanca.
(5)
Ak sa poskytuje dovolenka v niekoľkých častiach, musí byť aspoň jedna časť najmenej dva týždne, ak sa zamestnanec so zamestnávateľom nedohodne inak. Čerpanie dovolenky je zamestnávateľ povinný oznámiť zamestnancovi aspoň 14 dní vopred. Toto obdobie môže byť výnimočne skrátené so súhlasom zamestnanca.
P.S.: Viac info v citovanom zákone
Disponuje s celou dovolenkou, takze nie len s jej časťou...
S celou. No prečo sa vlastne pýtaš?
jaj som taka stastna ze toto nemusim riesit ze som sama sebe panom. No mne by nenadisponoval s nicim lebo ked by som chcela ist na dovolenku tak pojdem a vezmem si marodku. mam proste 2 presne datumy kedy cele roky chodim a nikto mi to menit nebude. Posledny junovy a prvy septembrovy.
A moze disponovat… ale je mi to uprimne luto kto to takto ma lebo byt sam sebe panom je na nezaplatenie
Viem.si vybavit papier, ze som bola u lekara ... super... sak uz pozeraju sefovia a zamestnavatelia na taketo odrby ako celodenne osetrenia cez prsty.
@eviku777 aby si nebola prekvapena a nemala doma kontrolu hned v prvy den.
@eviku777 odpovedala si odveci a nie k veci , takze už mám jasný obraz o človeku ktorý sem padol z inej planéty a ešte sa tým chváli ako zneužíva systému. Je mi ta fakt úprimne ľúto.
Podľa zákona s celou.