Disponovanie dovolenky - zamestnávateľ

14. dec 2022

Ako je to . Prosim vás z akou častou dovolenky vám môže disponovať zamestnávateľ?

melanta
14. dec 2022

Podľa zákona s celou.

alenah31
14. dec 2022

s celou

paulinam99
14. dec 2022

§ 111 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce
(1)
Čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ po prerokovaní so zamestnancom podľa plánu dovoleniek určeného s predchádzajúcim súhlasom zástupcov zamestnancov tak, aby si zamestnanec mohol dovolenku vyčerpať spravidla vcelku a do konca kalendárneho roka. Pri určovaní dovolenky je potrebné prihliadať na úlohy zamestnávateľa a na oprávnené záujmy zamestnanca. Zamestnávateľ je povinný určiť zamestnancovi čerpanie aspoň štyroch týždňov dovolenky v kalendárnom roku, ak má na ne nárok, a ak určeniu čerpania dovolenky nebránia prekážky v práci na strane zamestnanca.
(5)
Ak sa poskytuje dovolenka v niekoľkých častiach, musí byť aspoň jedna časť najmenej dva týždne, ak sa zamestnanec so zamestnávateľom nedohodne inak. Čerpanie dovolenky je zamestnávateľ povinný oznámiť zamestnancovi aspoň 14 dní vopred. Toto obdobie môže byť výnimočne skrátené so súhlasom zamestnanca.

P.S.: Viac info v citovanom zákone

luliu
14. dec 2022

Disponuje s celou dovolenkou, takze nie len s jej časťou...

1radula1
14. dec 2022

S celou. No prečo sa vlastne pýtaš?

eviku777
14. dec 2022

jaj som taka stastna ze toto nemusim riesit ze som sama sebe panom. No mne by nenadisponoval s nicim lebo ked by som chcela ist na dovolenku tak pojdem a vezmem si marodku. mam proste 2 presne datumy kedy cele roky chodim a nikto mi to menit nebude. Posledny junovy a prvy septembrovy.
A moze disponovat… ale je mi to uprimne luto kto to takto ma lebo byt sam sebe panom je na nezaplatenie

luliu
14. dec 2022

@eviku777 tak pri maródke musíš sedieť na riti doma kvôli kontrolám, tak to by si si veľmi nepomohla

eviku777
14. dec 2022

@luliu ale veruze pomohla viem si vybavit papier ze som bola u lekara a za 7 -10 dni marodky ani kontrola nepride

martul
14. dec 2022

@eviku777 ďakujeme za odpoveď na ktorú sa nikto nepýtal, chcela si sa pochváliť ako vieš zneužiť systém? Wau, odpadli sme všetky.

basska_b
14. dec 2022

Viem.si vybavit papier, ze som bola u lekara ... super... sak uz pozeraju sefovia a zamestnavatelia na taketo odrby ako celodenne osetrenia cez prsty.

klaudscha11
14. dec 2022

@eviku777 aby si nebola prekvapena a nemala doma kontrolu hned v prvy den.

viestta
14. dec 2022

@eviku777 dakujem ti sama za seba aj za vsetkych ostatnych, ktori nezneuzivame system, ze si.

lucpro1
14. dec 2022

@eviku777 neviem ci tato tvoja chvala nam k niecomu bude. ako vdaka za take osoby ako si ty a zneuzivaju system a tak isto aj ostatnych zamenstancov

autor
14. dec 2022

@eviku777 odpovedala si odveci a nie k veci , takze už mám jasný obraz o človeku ktorý sem padol z inej planéty a ešte sa tým chváli ako zneužíva systému. Je mi ta fakt úprimne ľúto.

saxana000
14. dec 2022

@eviku777 kontrolu ti vie poslat priamo zamestnavatel tak pozor..