Uz par dni vnimam nejaku negativitu ohladom komentovania pracovnych ponuk/miest tu na MK. Dalej sa tu riesia platy, porovnavate sa tu navzajom atd. Absolutne nechapem :D Ja za seba mozem povedat, ze som zacala pracovat od 19tich. Vystudovala som zdravotnu skolu a chcela som si od vysokej skoly dat pauzu a zacala som pracovat. Do skoly som sa uz nevratila, lebo do zdravotnictva som ist nechcela. Najskor som pracovala ako asistentka u zubara, ale praca ma nebavila a navyse je dost podstatne, na akeho zubara natrafite. Ja som robila vacsinou v sulromnej klinike a s niektorými to bolo fakt tazke, takze touto cestou sa sa uz uberat nechcela. V tom case bol plat cca 450-500€. Potom som pracovala viac rokov vo vyrobe, kde som zarabala okolo 700-800€ ale robili sa tam nocne, narocna fyzicka praca...navyse sme bpli kolektiv roznych ludi a mala som pocit, ze tam idem inteligencne dost dole. Potom som zacala s pracou v administratíve. Co sa tyka platov, aj ked som vystriedsla viacero pozicii, tak platovo je to viac menej o tom istom. Preto ma niekedy udivuje, ked tu nejaka zena napise, ze zaraba do 1000€, ze by si mala viac vzdelavat. Poviem vam, ja sama mam za sebou viacero kurzov, viem spickovo anglicky, nemecky tiez dobre a teda, v ziadnej praci som zatial nezarobila viac ako 1200€ uz aj s premiami. Mam 37 rokov a myslim si, ze uz mam bohate skusenosti na to, aby som si dovolila povedat, ze som sikovna a nema plat nic spolocne s tym, ze som nejaka socka nizsej vrstvy, ako tu jedna komentujuca napisala. Ze my, co menej zarabame sa len upokojujeme a zakryvame tak nasu neschopnost. Zeny, treba si uvedomit, ze nie kazda z nas je tu karieristka. Ano, su velmi ambiciozne a uspesne zeny, ja ich za to obdivujem, ale nezavidim im. Su ludia, ktori radsej maju pokojnejsiu pracu bez stresu, sice za menej, ale chodia domov usmiati. Ja viem, ze niektore, co tu mate super job opat vyskakovat, ze vzdy je lepsia moznost atd. Treba si uvedomit, ze ludia neziju len v okoli BA, su ludia, co ziju na Orave, na Liptove, na Kysuciach a na vychode. Nie je mozne, aby teraz kazdy odisiel a zacal zit v BA. A poviem vam, ani moj sen to nie je. Manzelka mojho brata studovala, aj zila v BA 5 rokov. Pracovala v marketingovej oblasti. Sama povedala, ze ked poplatila vsetky tie vydaje, tak mala presne tolko isto, ako ma teraz na Strednom Slovensku a to zaraba o cosi menej. Ale je doma, citi sa tu ovela lepsie, nakolko Ba uplne ze neznasala. A je to v piriadku, kazdy sa citi dobre niekde inde. Preco by sme mali niekoho dehonestovat len za to, ze nezaraba viac. Lebo casto tu citam len to, ako ma kazdy zmenit pracu, ako sa ma odstahovat. A preco? Treba si uvedomit, ze kazda tu nemoze robit v IT sektore. Ked niektora robi sekretarku v Dolnej Marikovej a pride do Bratislavy, tak tiez nemoze ocakavat teraz totalne iny zivotny standard, nakolko ceny byvania a pod sa pohybuju v inych cifrach. Pride mi to fakt usmevne, ked pise nejaka mlada baba ohladom platu a prace a zacne sa nad nou nadnasat pomaly zena na dochodku, ktora mala uplne ine moznosti v mladosti, ako maju dnes mladi. Alebo zena s vysokou skolou, ktora pracuje v BA na vyaokej pozicii, odrobenych minimalne 20 rokov a bude tu poucat zenu z Kysuc so strednou skolou, ze je vlastne velmi nizka trieda, lebo este nema vlastne auto, byvanie a zaraba len 850€. Ako naco je to dobre? Kazda zijeme inym zivotom a kazdemu vyhovuje daco ine. Ja osobne by som nikdy nesla hejtovat nejake 19 rocne dievca, ktore zacalo prave zarabat a neodklada si hned len, aby si mohla v 45kupit 2 izbovy byt. Lebo pri tychto cenach nie je sanca, aby obycajny smrtelnik nasetril na byt, pokial nejde na 10 rokov do zahranicia, kde len mukluje. Moj byvaly takto zil 12 rokov vo Svajciarsku a teraz nema ziadnu rodinu, sice si kupil nove auto a ma 2 izbovy byt, ale zije v nom uplne sam.
@monsterablue presne tu to hneď mame, v niektorých ľuďoch je strašná negativita uz len cez písmena 😃 pani mala v hlave myšlienku asi nejaký overthinking tak to sem hodila, nejde z toho nič zle skôr naopak príde mi ako osoba ktorá rešpektuje rôznych ľudí rôzne názory 🙏 a potom sa takito ľudia citia často nekomfortne či v práci alebo hocikde kvôli takýmto negativistom ktorí keď majú iny názor buď robia ksichty alebo sa tvária strašne dolezito či musia utrúsiť sarkastické poznámky 😂 autorka viac ľudí ako ty svet potrebuje
@jessx dakujem pekne 🙂 presne takto som to citila a nie je ziaden moj zamer tu niekoho urazat, zosmiesnovat a handrkovat sa. Lebo viem, ze iato si tu budu niektoré zeny presadzovat len to svoje. Ja nezijem negativny zivot :D tak ho nebudem presadzovat ani tu 🙂 napisala som len moj pohlad, moje skusenosti, ako to ja vidim. Ono je jednoduché sudit ludi, ale skuste si vyskusatbich zivot. Ja aj verim, ze niektorí ludia fajt tie moznosti nemaju. Lebo mame tu aj zeny samozivitelky. Viem, ze sa tu najdu aj take, co sa budu bit do hrude, ze vsak oni zarabaju tolko a tolko. Ale naozaj sa to neda porovnavat, nakolko na celom Slovensku sa zije inak. A ine je zit napriklad nejakej lekarke samozivitelke a inak sa zije predavacke s dvoma deťmi, ktorej muz neprisoieva na dieta. Tazko jej tu budeme pisat, nech ide zit inde, nech sa kvalifikuje. A kedy by to stihala? Ked je rada, ze aspon nejaku pracu ma a nema casu nazvys a ani financie robit si este druhu skolu, rozne kurzy. Len aby potom zarobila o 100€ viac
Tým diskusiám sa nedá čudovať, vzhľadom na to, že dnes je viac dôležité mať vysokú školu, kariéru a vysoký plat než kľudný život, rodinu a deti.