Ahojte, prisla som si po radu. Od marca by som mala nastupovat do novej prace, este to nemam sice iste no vyzera to tak ze ma vezmu, momentalne som zamestnana inde v statnom sektore. Toto by bola praca pre sukromnika.
Avsak, v pondelok som zistila ze som tehotna, sice zatial len cca v 5.tyzdni, vysetrenie u gyn mam naplanovane az na zaciatok marca, to uz budem v 8.tyzdni ak vsetko bude v poriadku. Co by ste robili na mojom mieste? Mam na tych par mesiacov ( ak bude vsetko v poriadku, dufajme🙏) nastupit do novej prace a zamlcat im to ze som tehotna? Nebude to voci nim neferove? Do konca skusobnej doby by som bola uz v 5.mesiaci, myslim ze to uz bude na mne urcite vidno. Pracu, v ktorej momentalne som zamestnana mam samozrejme istu az do materskej, mozem si tam kedykolvek zobrat priepustku a ist k lekarovi alebo dovolenku ked mi bude zle, nikto to neries…
ostan v starej je to pre teba vyhodnejsie
Najvacsi problem vsak je, ze nova je v meste kde zijem a do starej musim denne dochadzat tristvrte hodinu autom. Celkovo sa necitim komfortne pri soferovani a takto sa bojim este viac. Preto som si aj zacala hladat nove zamestnanie ( aj ked nielen kvoli tomu), no niekedy clovek mieni a pan Boh meni 😂
No tiez si myslim, ze asi je to kravina nastupit do novej prace ked uz viem ze som tehotna..
Nesla by som do novej - vezmi si to z pohladu zamestnavatela.
Ostala by som v starej, mas to istejsie. Myslim, ze do konca skusobnej doby to aj tak neutajis, navstevy lekara, bude ti zle atd…byt na jeho mieste, tiez by som ta vyhodila, bohuzial.
nespekuluj s novou lebo ostanes bez prace 😉
@ropucha6 ved toto, ze ked uz si to vezmem len tak sebecky z toho pohladu z toho ze urcite to do konca skusobnej doby neutajim, a takto by som skoncila bez roboty pred nastupom na MD, lebo by ma urcite vyhodili,a tu pracu v ktorej som aktualne mam aspon istu..
Ostan v starej..nova praca zahrna aj ucenie sa novych veci, stresy kym si zvyknes a podobne. To teraz nepotrebujes v prvom trimestri 🙂
povedz v novej praci, ze si tehotna...uvidis, ako zareaguju...podla toho sa prisposobis
ak novu prácu veľmi chceš, povedz im to vopred a uvidís čo ti na to povedia. Ak budes vidieť, že krutia, ostan v starej.
Len, aby Ta v novej neprepustili v ramci skusobnej doby, ak by si im pracovne nevyhovovala, nie len kvoli tehotenstvu. Momentalne, zial, velky risk.
A čo po MD, RD...ja som momentálne na Tom tak že že mi TPP skončil počas MD po troch rokoch doma už nebudem mať ani narok na podporu, taktiez prípadne ďalšie tehotenstvo žiadna materská a nižší rodicak ...ostan kde si tú chvíľu to zvládneš, možno budeš musieť ostať PN a nebudeš ani dochádzať ale doma oddychovať
A v novej robote máš zmluvu na dobu určitú. Ak áno pozor na to zmluva by ti skončila počas materskej. Mne sa to stalo a na sociálke ma upozornili ze keď si napr. Na rodicaku a alebo na materskej a nemáš platnú zmluvu nezapočítava sa ti tento čas do odpracovaných rokov na dôchodok. Tak asi nespekuluj a ostaň. Keď bude najhoršie das sa na PN
Toto som riešila po štátniciach aj ja. V polke júna som bola na pohovore, kde ma hneď vzali a mala som nastúpiť od júla. Tri dni po pohovore som mala pozitívny test a na piaty deň som už bola na gynde. Rozhodla som sa napísať budúcej šéfke, ako sa veci majú a veľmi mi ďakovala, že som jej o tom dala vedieť. Ale ja som o tú prácu naozaj veľmi stala a budem sa o miesto určite uchádzať aj po materskej znova, tak som chcela byť férová 🙂
Tak dilema sa nakoniec vyriesila sama, nakoniec ma nezobrali do novej prace, takze s kludnym svedomim tych par mesiacov zostanem v starej praci 🙂 dakujem za vsetky rady.
Bola som v podobnej situácii. Ale ja som v povodnej dala výpoveď, mesiac som mala"oddych" a v den ked ma vzali do novej prace som zistila ze som tehotna. Dala som si 2 dni na predychanie a dohodla som si v novej práci stretnutie. Personalistke som oznamila moju stastnu novinu. Nebola by som schopna nastúpiť do práce a klamat im. Na moje stastie sa to vyriešilo tak, ze ma zamestnali, ale nezaucili ma naplno. Bola to kancelarska práca, kde bolo vzdy co robiť a ja som mala plnohodnotny pracovný deň. Dokonca mi pred odchodom na materskú predĺžili zmluvu na neurčito. Mala som stastie aj na prácu aj na vedenie.
Bude to nefer. Ostan v starej.