Dilema ohľadom práce

svetkafar
16. apr 2013

Ahojte dievcatka, dufam ze mi poradite lebo neviem co mam robit, mam prilezitost ist pracovat ako casnicka alebo pomocna kucharka, mam dve deti skolkarku aj skolaka, manzel pracuje od 9 do 17hod. Robite niektora mamicka casnicku alebu kucharku v restauracii alebo v bare? ako to zvladate? a ako sa vidite s detmi? neviem ako si mam zariadit s detmi ci budem ich vidiet cez den kedze tam treba robit aj po cele dni...ja viem niekedy sa aj strieda, len chcela by som vediet ako to je u vas, dakujem

sissy27
16. apr 2013

@svetkafar vyskúšaj a uvidíš, ako to bude u vás fungovať - neviem, či je u vás na výber dosť pracovných miest, aby si si mohla dovoliť odmietnuť alebo vyberať, alebo teda či tvoj príjem nebude chýbať, ale keby aj nebolo dobre, tak odísť môžeš vždy, nie? 😉

19ninka27
17. apr 2013

@svetkafar Ahoj vysškusaj,ja som tiež riešila podobné,od Decembra som mala monosť isť na zmluvu ale dva kraát som odmietla,ale teraz som sa rozhodla to skusiť..Predsa lepšie než nič,aj ja mám obavy ako to zosuladiť s malím je školar,a ako každé dieta zvikava byť chore,a potom tie stresy ako a kto sním bude doma,atd...Hrozné už len ked si nato pomyslím...Neviem ako to zvladneme,kedže mam ranne poobedné,aj 12stky..:-/ ,,nejak bolo nejak bude...ak ti davaju dobrý plat a nemáš na vyber choj..skus...Kamoša čo pracuje v bare ako barmanka tak ona robí od 9 tej sa to otvara,a do 23 hod...ale vždy robi do 3 tej rana,kedže je platená od tržby.tak radšej snimi ostane dlhšie,ak si platena od tržby a je to tam biedne s ludmi tak neviem č sa ti to oplati,ina ma tiež malu a vidi ju malo,kedže rano ide do školky potom vecer spi ked pride, ona robi kratky dlhy tyžden,čiže jeden týžden 2 dni,a druhy tyžden 5 dni...a poviem ti je vyčerpána až moc..:-/ aôe j priklad robím pekarku a vyčerpana som tiež jak hoado...nikde to nieje ideálne..skus a mžno to budeš vedieť zosuladiť,a dietatko nemaš často chore?..či kto ich bude nosiť do školky,.?..viete si to zariadiť?..

svetkafar
autor
17. apr 2013

@19ninka27 ja mam dve deti ale nie su casto chore su celkom v pohode a aj by som mala kto by mi postrazil, ale nic to som bola zatial len na pohovore a kamo ska co tam robi tak povedala ze som sa im zapacila tak uvidim, ked ma vezmu tak v Juni nastupim

mima4
18. apr 2013

@svetkafar no musite sa zosuladit s manzelom spolocne, aj ty, aj on musi ustupit a prisposobit si pracovnu dobu.. deti nemas len ty, ale vy dvaja ich mate. 🙂 Takze ziadne take "kto sa mi postara o deti" ale "kto sa NAM postara o deti"