Dieťa a práca letušky

hrabovska22
5. nov 2024

Ahojte, po maturitnom ročníku plánujem ísť robiť letušku, ale s priateľom chceme založiť rodinu, neviem ako si to zorganizovať keďže ako letuška na dieťa mať čas nebudem , či začať skôr s letuškou a potom dieťa a iná práca, alebo najskôr dieťa a potom práca letušky (samozrejme dovtedy stále brigádujem)

kittykat22
5. nov 2024

@hrabovska22 ahoj, znama mala dcerku. Rozviedli sa a ona stale robila letusku - mala velmi dobre peniaze, robila po rokoch v business class. Mala bola nonstop u dedka a babky pretoze nikdy nebola doma. To planovanie dietata v tejto profesii je velmi dolezite a aj to, co budes robit ak budes pokracovat alebo co budes robit ak pokracovat nebudes moct. Bolo by dobre byvat v meste odkial budes lietat aby si to po prilete nemala daleko domov.

luccija
5. nov 2024

@hrabovska22 ešte si není ani matka ani letuška🙂a z priateľa, pokým zmaturujes môže byť ex sorry za negativizmus, ale najprv dostuduj, zamestnaj sa a potom by som plánovala dieta

dagas
5. nov 2024

@hrabovska22 neviem ako si ale predstavuješ prácu letušky. Priateľ sa presťahuje s tebou keď budeš lietať napr. Z Londyna? Kamarátka mi vravela keď začínala lietať pre ryanair ,že nejakú dobu musí lietať odkiaľ jej povedia,potom môže požiadať o preradenie. No neviem koľko času ti zostane aj na priateľa nie to ešte na dieťa ktoré bude prvé roky pravdepodobne vkuse choré. Precestuj svet kým si mladá a bezdetná

marca12
5. nov 2024

Urcite najskor byt letuskou. Pocestujes,zazijes a potom mozes mat deti a nemusis lutovat,ze si neskusila byt letuskou. Prve roky letusky su narocne.

zuzubb007
5. nov 2024

Letusku chod robiť kým si mlada pocestujes, budeš mať zážitky, naco si budeš robiť dieťa keď s ním ani nebudeš, letuška je pre mladých bez rodiny, potom si založis rodinu o pár rokov, treba si určiť priority nedovolila by som aby vlastné dieťa v najkrajších rokoch vychovávala rodina, prípadne opatrovateľky, vysoká pravdepodobnosť rozchodu ak by si si spravila dieťa a išla žiť svoj pracovný sen

guudy
5. nov 2024

@hrabovska22 preco a naco chces dieta, ak s nim nebudes??? Dieta nie je hracka…

beata_k
5. nov 2024

@hrabovska22 Tusim, ze tu jedna letuska na MK je a ma aj deti. Mozno si tvoju temu vsimne.

hrabovska22
autor
18. nov 2024

@luccija to je síce pekné že niesom, ale je to priorita a treba myslieť na to čo bude, beriem váš názor ale negativizmus si nechajte

hrabovska22
autor
18. nov 2024

@guudy preto vznikla táto otazka , každý podla mna túži mať svoje dieťa s niekym koho miluje a funguje mu to s nim, cize bud by som prvých 8 rokov vychovala dieťa, potom šla pracovať alebo naopak, nieje to take ze porodim a rovno zdrhnem

13uzivatelka11
18. nov 2024

A potom chceš odísť od 8 ročného dieťaťa? Ty si myslis ze za to, že ho nepotrebuješ prebalovat, tak ta to dieta už nepotrebuje v takom veku? Ved je stále citlivé a zraniteľné, začnú prvé "lásky", trapenie v skole, choroby...A ty budeš niekde na letisku a chlap na dieťa sam...

beky223
18. nov 2024

Ak tak túžiš byť letuškou, tak určite najskôr začať tým a až potom pomýšľať na dieťa. Ak budeš mať najskôr dieťa, je dosť možné, že sa ti úplne zmenia priority a k práce letušky sa už nedostaneš. Nie je jednoduché odsunúť dieťa na druhú koľaj v žiadnom veku, ani ako "už 8 ročné".

h2
18. nov 2024

A o teba sa bijú letecké spoločnosti? Či prečo si myslíš, že kedy si zmyslíš, vtedy pôjdeš robiť letušku? Ešte si ani len nezmaturovala. 🙈

hrabovska22
autor
18. nov 2024

@h2 tu ide o priority , a logicky keď požiadam o kurz , vtedy ho budem chcieť robiť a väčšinou ho v tom období schvália, na tom nieje nič zlé že mám sny ktoré si chcem uskutočniť, ľudia v mojom veku ani len nevedia čo je to práca a priority keď len chlastajú na párty tak ťa poprosím trocha podpory a nie šírenie negativizmu ;))

h2
19. nov 2024

@hrabovska22 To nie je negativizmus, ale realizmus. Ja ti, samozrejme, želám, aby sa ti tvoje sny splnili. Len som ťa chcela uviesť do reality, že to, že ty chceš byť letuška, ešte nemusí znamenať, že ňou aj budeš.

viera77
19. nov 2024

@hrabovska22 Priority? Aké priority? Priorita je vždy jedna tá najhlavnejšia a nie všetky naraz. Teda buď letuška alebo dieťa...a nehraj sa už na "dospelú" s egom vystreleným až do vesmíru. Trochu uber a najprv reálne dospej na takéto dôležité životné rozhodnutia.

katulienkax
19. nov 2024

@hrabovska22 chod robit letusku a az potom si sprav dieta. Sorry ale po dietati je miziva sanca, ze este budes robit letusku. A kde tie deti budes nechavat, u muza, ktory bude v robote ako drviva vacsina chlapov? Alebo u babky a ta je s tym OK alebo si myslis ze jej bachnes dieta, lebo ides robit letusku?

hrabovska22
autor
25. nov 2024

@viera77 pardon, ale ja na zvýšené ego nemám ani úroveň ani čas, mozno sa "hram" na dospelu, ale vyrastala som bez rodičov, všetko som si musela vyriešiť a vybojovať sama, chcela som študovať veterinu, vybavila som si prestup z inej školy, ucila som sa bez toho aby ma niekto do toho nutil, chcem vodičák a prenajom bytu s priateľom , chodim do roboty 24/7 aby som si to mohla dopriať, chcem sa mať v budúcnosti dobre a snazim sa pre to niečo robit, a to ze chcem byť letuškou, a čo, môže sa stať ze mi to nevyjde a je tam veľka pravdepodobnosť keďže maju určite podmienky, ale tu si len človek verí že to dokáže po tom všetkom co musel zvládnuť sam a aj vtedy si vždy veril a dokazal vela veci, prajem pekný deň

hrabovska22
autor
25. nov 2024

@h2 to nevylučujem a súhlasím s vasim názorom, ale moze sa mi pošťastiť a môžem vyhovovať podmienkam výberu letusiek, snazim sa byť pozitívna a nestracat nadej ze to nedokazem

sense
25. nov 2024

Zmaturuj a chod za snom letušky a potom dieťa.... Bývalá spolužiačka robila pre Delta Airlines, videla kus sveta a neskôr aj dieťa,potom ale s prácou letušky prestala