Deti a práca

22. aug 2023

Čo si o tomto myslíte?
Viem že je ťažké nájsť si prácu keď má žena malé deti,no určite to není nemožné.Mam 2 deti(3 a 15r),kamarátka má 3 deti(4 , 7 a 10r).Je doma už 11rokov s deťmi a nevie si nájsť prácu od deti.Mala reťazové pôrody.Ja mám síce väčší vekový rozdiel,no pracovala som aj počas RD čiastočný úväzok a po RD od septembra sa vrátim do práce na plný úväzok.Mensi pôjde do škôlky a ja do práce.
Kamarátka sa na mňa urazila že mne sa hneď podarilo nájsť si prácu a ona už je dlhé roky doma a nič.Pritom vyberá si prácu,toto nechce robiť hento nechce robiť.Ja keby nebola iná možnosť robila by som aj upratovačku len aby som zarábala.
Často sa bavíme na túto tému,stále hovorí že má smolu že je z toho nešťastna a už neviem ako na to reagovať.Hovorim jej nech skúša hľadá a časom si nájde.No ona stále len negatívne rozmýšľa..

sweet20
22. aug 2023

tak zase ja mam skusenosti, ze nie je to tazke.. treba si najst flexibilnu pracu

simca06022011
22. aug 2023

no moze mat problem najst pracu, ale v nie v tom zmysle, ze "od deti odist - casovo", ale ze ju proste nevyberu z kandidatov, ak niekto vidi ze je doma 11r.
Zalezi aj od na aku poziciu sa hlasi, ake ma vedomosti, co vie ponuknut. Ak je takato neda sa, nemoze, ne.. ne ne.. negativna, tak to je dalsie minus.
A mozno je nestastna len na oko :D Ty sa netrap.

doriiis
22. aug 2023

Ale prosím ťa,takéto kecy typu: nedá sa,nechcú ma,atď sú len výhovorky vlastnej lenivosti.Dnes nepracuje iba ten,čo nechce

autor
22. aug 2023

@simca06022011 Robila doteraz vo firme v automobilke na smeny.A odtiaľ išla na materskú.No na takú prácu sa nechce vrátiť na smeny.

simca06022011
22. aug 2023

no tak vies, chapem ze nechce, ale teda podla vsetkeho nema take vzdelanie a prax a este je aj dlho doma, aby sa o nu zamestnavatel isiel potrhat (a to nic v zlom). Mozno by mohla skusit supermarkety, obsluhu tam, a pod. veci.

autor
22. aug 2023

@simca06022011 Bohužiaľ na všetko má výhovorky,nie všetky ponuky sa jej pozdávajú a nechce sa ani narobiť.
@doriiis Asi máš pravdu.

pinkgirl
22. aug 2023

Nuž neviem čo očakáva - bez praxe, nemá dlhodobo pracovné návyky. Ja by som jej rovno povedala, že nech buď zníži svoje nároky na prácu a niekde začne pracovať alebo nech si zvýši svoju kvalifikáciu - cez úrad práce alebo súkromne štúdiom pre dospelých, kľudne nech rozbehne vlastný biznis ak je v niečom vyučená. A na záver by som dodala, že ma táto téma s ňou nebaví a nebudem sa o práci s ňou už baviť. Nech si vyplakava svoje nenaplnené očakávania z pracovného trhu inde😉.

autor
22. aug 2023

@pinkgirl Ja som jej dá sa povedať butlava vŕba tak vyplakava mne.Zvysit kvalifikáciu nechce hovori že popri malých deťoch sa nedá nič.

xena0
22. aug 2023

Chcela by som vedieť čo reálne chce robiť, viem si predstaviť že asi nič moc robiť v nejakej automobilke a pod. ale zrejme ani ten čas doma nevyužila aby si urobila nejaký kurz, niečo... Aby mohla hľadať niečo lepšie 🙂 žiaľ má asi privysoké očakávania

olimuc
22. aug 2023

Robit na tri smeny musi byt velmi narocne a pre zenu s malymi detmi fakt skoro nemozne … ale tvoja kamaratka uz proste zlenivela … inac by uz robila aj na par hodin denne hocico. Asi nema ani vzdelanie ani prax .. tak len pomocne prace … pre zamestnavatela je posledna volba

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2023

Ved ju nechaj tak, staraj sa o svoju pracu.

nelca0510
22. aug 2023

Žena,ktorá je doma 11 rokov nie je isto pre zamestnávateľa atraktívna pracovníčka. Nech skúsi nejaké kurzy.

pinkgirl
22. aug 2023

Či si práve ty jej butlava vŕba alebo nie, každý máme isté hranice. Sama píšeš, že je ti to už nepríjemné - práve preto by si jej mala povedať pravdu. Teba to otravuje, ona robiť nechce - komu niet rady tomu niet pomoci🙄.
Nikto ju nenútil ostávať doma pri deťoch, bola to jej voľba - RP by jej do 3r veku dieťaťa cinkol na účte aj keby šla do práce. To že sa rozhodla ostať doma má teraz svoje následky. Nič nevie, na všetko má výhovorku. Jej nebude žiadna robota dosť dobrá. Ty to nevyriešiš, zmena musí prísť od nej. Ale vyzerá to tak, že skončí ako pomocná sila v kuchyni, ako upratovačka, ale aj tam treba robiť.

maranta_leuconeura
23. aug 2023

Tak to su tie co chcu rychlo rychlo deti potom skysnu doma roky a potom su velmi prekvapene, ze ich nikde nechcu zamestnat. Osobne si nemyslim ze je to kvoli tomu ze su zeny alebo matky, ale kvoli tomu, ze nic nevedia, nepracovali este poriadne a navyse maju svoj vek. Pre zamestnavatela je to velky risk, kolkokrat maju problem si najst pracu ludia cerstvo po skole bez praxe. A to si predstavte ze s praxou ste na tom rovnako akurat mate +15 rokov 🤷

77katarina
26. aug 2023

A paradox toho všetkého nakoniec bude to, že bude raz za X rokov, keď pôjde do dôchodku mať ten dôchodok vyšší ako taká žena čo pracovala celý život....
Ach jaj .... takéto ženské ☹️

martina87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
27. mar 2024

Tak ma dost male deti este, keby jedno malo apson 15, ze pomoze... Ja som mala stastie, nie kazdy ma a je mozne, ze je az moc vyberava.

letfenixa
27. mar 2024

@autorka vôbec by ma nezaujímalo, že sa ba mňa urazila. Obe máte rovnakú šancu nájsť si prácu.