Ahoj mam nastúpiť do novej prace po 11 rokoch. Liečim sa na depresie a úzkosti. A mam polovicny ID. Mam strach tam ísť co ma tam čaká a ci zvládnem byť toľko hodín v praci.
@lucia851 Ahoj, práve teraz s tým momentálne bojujem. Taktiež sa liečim na depresie a úzkosti,mam polovičný ID. Teraz 1.9. som nastúpila do prace na 5 hodín denne cez týždeň a každú druhú sobotu na 6 hodín. Do práce som chcela ísť, bola som tiež dlho doma. Prvý týždeň dobre, aj keď som chodila domov veľmi unavená, no druhý týždeň to začalo, bolesti hlavy, žalúdka, väčšie úzkosti. Zajtra mam ísť štvrtý týždeň do prace a už dnes mam strašne úzkosti, je mi na vracanie,unava neskutočná. Zajtra chcem oznámiť ze chcem čím skôr skončiť, nedávam to. Toto bol s odstupom času môj druhý neúspešný pokus o návrat do prace. Lieky beriem, mam dosť vysoké dávky. Liecim sa už 26 rokov, v posledných rokoch sa mi stav zhoršil,ale tak to som ja, možno tebe sa to podarí, prajem ti to. Daj vedieť, budem ti držať palce.
@zahrajzlato ja viem že je, ale psychicke choroby sú tiež není ľahká vec
To si ty, co ides balit to susene ovocie do skladu? Nemala si uz nahodou nastupit? Zajtra ani neprides?
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/strach-a-depresia-z-novej-prace/
@lucia851 veď máš skúšobnú dobu, tak keby to bolo pre teba neúnosné, tak prácu môžeš kedykoľvek prerušiť a byť zase doma, keď si tak dlho doma, tak kľudne môžeš mať depresiu aj z toho, práca ti len prospeje, začiatky sú vždy trochu stresujúce, ja tiež idem do novej práce a tiež som trochu nervózna z toho, ale tak zvládneme to
Určite je lepšie byť medzi ľuďmi ako doma...ja som mala strach z novej prace, stále ho mam... No keď som bola doma celý čas som proste len ležala.. Nič sa mi nechcelo, lebo načo... Teraz som aktívnejšia
@lucia851 ach jaj...Nechcem to zľahčovať a nechcem aby to vyznelo drsne ale za psychické poruchy si ľudia môžu zväčša sami. Sedia, ľutujú sa, furt im v hlave vyria nezmyselne veci, ktoré si casto čisté bludy. Čo tak prestať sa obviňovať, týrať, dať hlavu hore a mat sa trochu rada? Čo tak začať robiť to, čoho sa najviac bojíte? Čo tak vyjsť z komfortnej zóny a trocha prekonať samu seba? Utapanie sa v smútku a kolotoči negatívnych myšlienok nikomu nepomôže...je to ťažké, dlhodobé ale reálne...len treba chcieť...
@lucia851 Nikdy nič neprichádza náhle. Naše telo nie je blbé. Minimálne rok dáva výstražné signály no človek ich väčšinou ingnuruje. A keď nám už nevie inak vysvetliť, že hej ty zobuď sa a rob veci inak, tak príde Panika, depresia úzkosť. A to už je posledná výstraha keď už sa z toho človek vyhrabava dlho. Je to však len reakcia na obdobie pred spustením celého stavu.
@lucia851 a kto ta zivi teraz ? proste sa zatni musis jedine tak to prekonas cele je to len a len v tvojej hlave alebo niekomu povedz nech ta tam zoberie proste si vsugeruj ze musis
musis nadobudnut pracovne navyky proste
@loginexistuje manžel má živí, ale nestačia nám financie
@lucia851 tak mas proste dovod na to by si isla aj ludia bez depresie maju stres a uzkost a divne stavy v novej praci nez s zabehnu ale nepoddaju s tomu lebo musia zabezpecit svoju rodinu deti atd muz ta 11 rokov podporoval je najvyssi cas aby si sa pripojila
@lucia851 buď vďačná, že máš prácu. ja som nepočujúca, tiež mám ID a mám problém si nejakú prácu nájsť, sedím doma už dva roky, nikde ma nechcú zamestnať. a určite to zvládneš, nestresuj sa a nestrachuj sa dopredu.