Depresia z novej práce

lucia851
19. sep 2021

Ahoj mam nastúpiť do novej prace po 11 rokoch. Liečim sa na depresie a úzkosti. A mam polovicny ID. Mam strach tam ísť co ma tam čaká a ci zvládnem byť toľko hodín v praci.

marytesss
19. sep 2021

@lucia851 buď vďačná, že máš prácu. ja som nepočujúca, tiež mám ID a mám problém si nejakú prácu nájsť, sedím doma už dva roky, nikde ma nechcú zamestnať. a určite to zvládneš, nestresuj sa a nestrachuj sa dopredu.

lucia851
autor
19. sep 2021

@marytesss sa vám to ľahko povie, keďže sa liečim na psychicke ťažkosti a takáto vec ma hneď stresuje.

mogaa
19. sep 2021

@lucia851 ono reba to brať tak, že z niečoho žiť musíš....a vyžiť z polovičného ID sa nedá...takže či táto práca alebo iná, obavy tam budú stále...a neboj zvládneš.....do akej oblasti ideš pracovať?

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zefyra
19. sep 2021

@lucia851 Ahoj, práve teraz s tým momentálne bojujem. Taktiež sa liečim na depresie a úzkosti,mam polovičný ID. Teraz 1.9. som nastúpila do prace na 5 hodín denne cez týždeň a každú druhú sobotu na 6 hodín. Do práce som chcela ísť, bola som tiež dlho doma. Prvý týždeň dobre, aj keď som chodila domov veľmi unavená, no druhý týždeň to začalo, bolesti hlavy, žalúdka, väčšie úzkosti. Zajtra mam ísť štvrtý týždeň do prace a už dnes mam strašne úzkosti, je mi na vracanie,unava neskutočná. Zajtra chcem oznámiť ze chcem čím skôr skončiť, nedávam to. Toto bol s odstupom času môj druhý neúspešný pokus o návrat do prace. Lieky beriem, mam dosť vysoké dávky. Liecim sa už 26 rokov, v posledných rokoch sa mi stav zhoršil,ale tak to som ja, možno tebe sa to podarí, prajem ti to. Daj vedieť, budem ti držať palce.

zooeynka
19. sep 2021

@lucia851 ber to tak, ze budes mat zmenu, a keby si to tam nezvladala alebo by ta to tam nicilo tak s tym skoncis. Hotovo. Ber to ako skusenost, nikde nie je napisane ze tam musis zostat do dochodku.

lucia851
autor
19. sep 2021

@mogaa do sušeného ovocia

0silvia0
19. sep 2021

@lucia851 ides predavat susene ovocie?

lucia851
autor
19. sep 2021

@zahrajzlato ja viem že je, ale psychicke choroby sú tiež není ľahká vec

kitycat
19. sep 2021

To si ty, co ides balit to susene ovocie do skladu? Nemala si uz nahodou nastupit? Zajtra ani neprides?

https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/strach-a-depresia-z-novej-prace/

lucia851
autor
19. sep 2021

@0silvia0 nie do výroby, idem ho baliť

0silvia0
19. sep 2021

@lucia851 tak v tvojej povodnej diskusii si dostala dost povzbudenia a nepomohlo ti to😔

lucia851
autor
19. sep 2021

@kitycat mala som ale mam prísť až zajtra kvôli tomu ze tam nebola personalistka

lucia851
autor
19. sep 2021

@0silvia0 včera ma to tak netrápilo ale dnes som zas v strese

0silvia0
19. sep 2021

@lucia851 skus si to zracionalizovat. Odhanaj stresovite myslienky a povedz si pojdem a uvidim... Kazdy zaciatok je tazky, nove prostredie, novi ludia, kazdy pride do tejto situacie a nejako ju musi prezit.

lucia851
autor
19. sep 2021

@0silvia0 lenže ja som stále unavená a nič ma nebaví, preto sa bojím aj ísť do tej roboty

0silvia0
19. sep 2021

@lucia851 vyskusas, uvidis, lepsie ti prejde cas a mozno sa rozbehnes a urobi ti to dobre aj na psychiku.

kitycat
19. sep 2021

@lucia851 neboj sa zmeny. Bude to fajn a ked nie tak skoncis a uvolnis miesto niekomu, kto tunpracu realne potrebuje a bude za nu tiez vdacny

janickacrazy
19. sep 2021

@lucia851 veď máš skúšobnú dobu, tak keby to bolo pre teba neúnosné, tak prácu môžeš kedykoľvek prerušiť a byť zase doma, keď si tak dlho doma, tak kľudne môžeš mať depresiu aj z toho, práca ti len prospeje, začiatky sú vždy trochu stresujúce, ja tiež idem do novej práce a tiež som trochu nervózna z toho, ale tak zvládneme to

poopsie
19. sep 2021

Určite je lepšie byť medzi ľuďmi ako doma...ja som mala strach z novej prace, stále ho mam... No keď som bola doma celý čas som proste len ležala.. Nič sa mi nechcelo, lebo načo... Teraz som aktívnejšia

nicicka
19. sep 2021

@lucia851 ach jaj...Nechcem to zľahčovať a nechcem aby to vyznelo drsne ale za psychické poruchy si ľudia môžu zväčša sami. Sedia, ľutujú sa, furt im v hlave vyria nezmyselne veci, ktoré si casto čisté bludy. Čo tak prestať sa obviňovať, týrať, dať hlavu hore a mat sa trochu rada? Čo tak začať robiť to, čoho sa najviac bojíte? Čo tak vyjsť z komfortnej zóny a trocha prekonať samu seba? Utapanie sa v smútku a kolotoči negatívnych myšlienok nikomu nepomôže...je to ťažké, dlhodobé ale reálne...len treba chcieť...

lucia851
autor
19. sep 2021

@nicicka ja si za to teda ani náhodou nemôžem, prišlo to náhle

nicicka
19. sep 2021

@lucia851 Nikdy nič neprichádza náhle. Naše telo nie je blbé. Minimálne rok dáva výstražné signály no človek ich väčšinou ingnuruje. A keď nám už nevie inak vysvetliť, že hej ty zobuď sa a rob veci inak, tak príde Panika, depresia úzkosť. A to už je posledná výstraha keď už sa z toho človek vyhrabava dlho. Je to však len reakcia na obdobie pred spustením celého stavu.

loginexistuje
19. sep 2021

@lucia851 a kto ta zivi teraz ? proste sa zatni musis jedine tak to prekonas cele je to len a len v tvojej hlave alebo niekomu povedz nech ta tam zoberie proste si vsugeruj ze musis

loginexistuje
19. sep 2021

musis nadobudnut pracovne navyky proste

lucia851
autor
19. sep 2021

@nicicka ja som mala veľmi silné bolesti chrbtice a brala som opiaty a z tých bolesti a z toho ze som tie opiaty musel vysadiť som dostala silné depresie aj úzkosti

lucia851
autor
19. sep 2021

@loginexistuje manžel má živí, ale nestačia nám financie

0silvia0
19. sep 2021

@lucia851 pozri, mas telo, tak ho vyuzivaj. Najlepsia psychicka terapia je praca. Musis z toho zacarovaneho kruhu von. Toto je najlepsia cesta. Budes uzitocna, pomozes rodine s financiami a bude sa vam lahsie dychat.

loginexistuje
19. sep 2021

@lucia851 tak mas proste dovod na to by si isla aj ludia bez depresie maju stres a uzkost a divne stavy v novej praci nez s zabehnu ale nepoddaju s tomu lebo musia zabezpecit svoju rodinu deti atd muz ta 11 rokov podporoval je najvyssi cas aby si sa pripojila

nicicka
19. sep 2021

@lucia851 Presne toto...tie silné bolesti chrbta boli ten výstražný signál ešte pred spustením depresie. To bol príznak že niečo v živote ste nezvládali. Pravdepodobne ste si na seba toho brali veľa. Alebo na vás niekto tlačil.