Depersonalizacia - nočné zmeny

jakubd
23. okt 2024

Ahojte ľudkovia, mam taky problém v tomto týždni som zacal prvý x v mojom živote pracovať nočné zmeny . Robím nan3 zmeny .... Mam diagnostikovane od psychiatra OCD s hypochondriu plus priznaky depersonalizacie derealizacie a ešte mam nabeh na epilepsiu na všetko užívam tabletky záchvat som ešte nikdy nemal len mam nabeh ....
Chcem sa vás spýtať v tomto týždni ako som zacal robiť nočné tak sa citim totálne ale ze totálne mimo realitu uplne ako keby som to nebol ja ako keby som len chodil a nebol prítomný. Takéto pocity som mával ešte predtým ako som zacal robievat nočné ale teraz je to extrém ako som v tomto týždni zacal robievat nočné... K psychiatrovy idem za necelý mesiac budem to s nim riešiť urcite co to môže byť z tej depersonalizacie derelizacie pretože je to hrozne nedá sa my absolútne vobec fungovať. Myslite ze to bude depersonalizacia a derealizacia z toho ze sa aj malo vyspím?Som čítal na nete ze to môže byť z toho ze sa aj malo vyspím plus ten prehodené rezim ..... strasne sa bojí ci sú toto není niake pocity psyhozy .... dakujem za odpovede ľudkovia. S pozdravom.

andrea2323
23. okt 2024

@jakubd nie som odborník ale myslím, že to môže určite súvisieť. V noci sa vyplavujú iné hormóny, narušený spánok a rytmus môže toto všetko ovplyvniť a rozhádzať. Určite by som psychiatrovi zavolala a poradila sa, myslím, že bude vedieť pomôcť 😊

tundra
23. okt 2024

Nechapem,ako je mozne,ze pracujes nocne🤔.
Predpoklad na pracu v noci,je bezchybny zdravotny stav...

jakubd
autor
23. okt 2024

@tundra ty môžeš pracovať nočné zmeny aj dokym máš epilepsiu náznak dokym nemáš záchvaty čože som ja absolútne nikdy nemal . OCD priznaky už nemám minimálne a Hypochondria tiež a depersonalizaciu môžu mať aj absolútne zdravý ľudia....

bibina32
23. okt 2024

@jakubd Aj ja sa čudujem, že si prešiel cez prehliadku. Náš doktor, by ťa na nočné nepustil. Určite sám zváž, či je pre teba vhodná nočná, aby sa ti nezhoršil zdravotný stav.

rozculena
23. okt 2024

nechápem ani ja,ako ti mohol lekár povoliť nočné zmeny

januska12323
23. okt 2024

@jakubd nemôžeš pracovať na nočné zmeny ak máš také diagnózy. Sám vidíš, že ti to nerobí dobre a nechápem čo za lekára by ti povolil takú prácu.

doriiis
23. okt 2024

Ani nejde o to,či autor prešiel lekárskou prehliadkou alebo nie.Poznam človeka,ktorý mal masívny infarkt a o pol roka bol späť na nočnej službe.🤷🏻‍♀️
Psychické diagnózy má každý tretí jedinec pomaly a to naozaj nie je dôvod,aby ho lekár nepustil.
ALE.Nie každý človek je stavaný na prácu v noci.Jednoducho si na to nevedia zvyknúť a ich telo to nedáva.Je to normálne a v poriadku.Urcite to netreba ignorovať a riešiť.Nocne nie su pre všetkých a nie je žiadna hanba povedať,že to nedáva človek a pracovať tam,kde nočné nie su

jakubd
autor
23. okt 2024

@doriiis presne správne ste to napísala presne

luccija
24. okt 2024

@jakubd Dlhodobo to nedáš a zhorší sa ti psychický stav.Sorry, že tak tvrdo, ale toto nie je práca pre teba.Na všetko máš odpoveď, tak prečo sa po týždni cítiš zle
""OCD priznaky už nemám minimálne a Hypochondria tiež a depersonalizaciu môžu mať aj absolútne zdravý ľudia....""
Ty potrebuješ kľud a normálny spánok na regeneráciu.Nocne sú záťaž na psychiku a hlavne ten nedostatočný spanok

kiki68
24. okt 2024

Neviem, kamoska ma nieco podobne a ma plny ID v Cesku, ma v papieroch nezamestnatelna ani za specifickych podmienok. Sa divim, ze toto niekto dovoli robit nocne s takou kombi diagnoz

kiki68
24. okt 2024

@doriiis zaujimave, ze s takou kombi diagnoz nemozes studovat napr ziadny zdravotnicky smer, ziadnu elektrotechniku a podobne veci, ziadnu pedagogiku pre ucitelske smery a materske skoly. Tam vsade musis byt prave absolutne fit. Mne toto nepride lahka kombi diagnoz. Ale tak mozno ide o nenarocnu pracu u autora. Teda aspon dufam

tiika
24. okt 2024

Vo všeobecnosti sa psychiatrickým pacientom neodporúča pracovať na nočné zmeny.

vanilkovazmrzka
24. okt 2024

Nerozumiem v prvom rade ze si sa uchadzal o taku pracu, v druhom rade nerozumiem ako ta s takymi diagnozami mohli prijat. Absolutne nevhodny stav na takyto rezim, ty potrebujes mat pravidelny denny rezim a nie kazdy tyzden prepinat na uplne ine nastavenia.

jakubd
autor
24. okt 2024

@vanilkovazmrzka ľudi so psychickymi problémami je v dnešnej dobe strasne strasne veľa a ja som už zanietený pacient , OCD sa m neprejavuje už len troska hypochondria a depersonalizacia ale tu som mával aj predtým ako som pracoval nočné..... to neznamená keď ľudia majú psychicke problémy ze nemôžu robiť nočné......

jakubd
autor
24. okt 2024

@tundra to by nikto takmer nemohol pracovať nočné lebo ten bezchybny zdravotný stav nemá nikto absolútne už v dnešnej dobe .....

vanilkovazmrzka
25. okt 2024

@jakubd zato ze ty mas problemy neznamena ze NIKTo uz nie je 100% zdravy. No cudujsasvete je. Nehivorim ze nemas pracovat, iba ze rezim striedania zmien nie je pre teba

luccija
25. okt 2024

@jakubd ty si presne ten opačny prípad veľa ľudí s psychickými chorobami sa práci vyhýba aj, keby ju zvládli a ty všetko bagatelizujes...veď uvidíš ako sa budeš cítit ďalej, ale práca v noci je náročna