ahojte prepacte uvodom za vylev , mozno sa budete divit ze preco toto riesim vobec ale neviem ci som ja divna alebo co..Proste nastupila som do novej prace somnou aj jedna kolegyna,,obe sme sa zaskolili po zaskoleni sme zacali pracovat na reklamacnom oddeleni pre jednu firmu, praca vyzaduje aj telefonicku komunikaciu so zakaznikmi ale kedze ta kolegyna co nastupila somnou tie hovory so zaaznikmi nezvladala tak ju presunuli ze moze vybavovat len emailove poziadavky a tie hovory ostali v podstate na mne..+ aj tie emailove poziadavky..to znamena ze ja musim znasat rozculenych zakaznikov vypocut si vsetko mozne od nich a kolegyna nemusi len odpisovat sem tam na emaily a spracovat ine poziadavky vramci administrativy..lebo vsak ona je chudatko labilnejsia a ona tie hovory nedava..ale samozrejme plat ma rovnaky ako ja..bolo to tak mala zo zaciatku hovory aj ona ale ked sa po kazdom druhom rozplakala a isla dat vypoved tak ju z tych hovorov stiahli ze teda moze robit len backoffice..chcem toto ist riesit s vedenim po novom roku lebo neviem ako vam ale mne to nepride vobec fer..samozrejme ked som to spomenula napriklad sestre ze aky mam problem tak povedala ze co chcem riesit ze to je v praci normalne ze nie vsetci su na taky druh roboty stavaný..že preco chcem tej kolegyni poskodit takto..ze sa budem nato stazovat..
@dennissa16 nevymenili oni jej dali robit lahsiu pracu za tie iste peniaze ako mam ja..a teraz sa vyskiera ze mi to nezavidi ze ja im musim volat a vypocut si nadavky a neviem co ešte
No ja by som takúto robotu nerobila ani za trojnásobny plat kolegyne, strašna práca celý deň počúvať sťažnosti čistá debka z toho, radšej by som robila upratovačku, ako chápem tu kolegyňu ja by som to nerobila tiež
1. Zamestnávateľ rozhoduje o tom, kto má akú prácu a koľko za ňu dostane. To, že ona robí ľahšiu prácu neznamená, že musí zarobiť menej.
2. Je úplne normálne, že v rámci tejto agendy sú ľudia, ktorí robia iba administratívu a potom ľudia, ktorí riešia klientov telefonicky. Je to na rozhodnutí zamestnávateľa. Ale hlavne ako píšem, je to bežný štandard, že niekto robí iba backoffice a niekto call.
3. Áno, ak nie si spokojná a nepáči sa ti situácia, hovor o tom na rovinu s nadriadeným. Komunikácia je základ v každom vzťahu, čiže aj v tom pracovnom. Avšak počítaj s možnosťou, že ti povie to, čo som napísala vyššie. Teba totiž nič do toho, koľko zarobia kolegovia.
4. Chápem, že mať gro práce telefonickú komunikáciu s klientmi v rámci reklamácii je náročné. Veľmi náročné. A ako píše zuzubb, nerobila by som to. Na to musí byť podľa človek typ. Niekto to vie robiť roky a je s tým úplne v pohode. Ak ty nie si, je to v poriadku. Ale rieš seba, nie kolegyňu. Rieš to, že nechceš toľko času venovať callom, že chceš vyššiu mzdu a podobne. Seba, nie iných.
Ty by si mala riesit za seba, ze teda nakolko si zjavne schopnejsia a dokazes to zvladat psychicky, tak si prosis pridat na plate. Tiez by si sa mohla vyhrazat vypovedou, lebo je to v porovnani s nou voci tebe nespravodlive, ale si lojalna a chces tam pracovat, ale teda je spravodlive, aby si za to dostala viac penazi.
Tak nejako by som sla za nadriadenym. Proste neries velmi ju, ries seba a zameriavaj sa na seba. Na nu mozes v kratkosti poukazat, ale ide ti o teba. Drzim palce
Rieš seba a nie kolegyňu, pýtaj si väčší plat keď je to náročnejšia práca, alebo začni plakať aj ty a dávať výpoveď.
takuto situaciu sme mali v rodine, povedala sefke svoj nazor a samozrejme jej povedali to, co tu uz @melanta napisala. Ale prisla situacia ked svagrina musela odist z roboty skor a zhodou nahod volal kavlitne nahnevany dlhorocny klient - vybavovala hovor kolegyna a o par dni ju presunuli do podatelne za znizeny plat. Tu pomohla nahoda
@melanta sedí vedla mna..ja robim telefonicke hovory + emaily + dalsie poziadavky, ona robi emaily a sem tam, naozaj len sem tam tie dalsie poziadavky..
prvá zásadná vec:
ukáž ako vieš pracovať, čo dokážeš, nestanov si hranice, čuš a stále budú očakávať,že dáš viac ...
ak ste nastúpili na rovnakú pozíciu a mali rovnaké prac.podmienky a aj prac.náplň, vtedy si sa mala ozvať, teraz to už robíš a nezmeníš to, že ona si "vybavila" len emaily
@carrot_apple jej dali tu lahsiu pracu len minuly tyzden..tak kedy som sa mala ozvat?
Autorka - tak napíšem to inak. Nikam sa neposunieš a nič nezískaš tým, že budeš poukazovať na ňu. Ak chceš niečo získať, poukazuj na seba. Nerieš ju, ale seba. A zopakujem, aj keby nerobila nič, je to rozhodnutie zamestnávateľa, komu dá akú prácu robiť a ako ho za to ohodnotí. Ak nie si spokojná, rieš seba, prestaň dokola riešiť ju. V každej reakcii len ju ju ju riešiš. Prestaň a začni riešiť seba.
hneď ako jej to dali, ten minulý týždeň
Mna by napriklad zaujimalo, odkial vies o jej plate. Ze ti ona povie, ze ma mzdu xxx€ este nemusi byt pravda. Kontrolujes jej vyplatne pasky? Alebo si sa nejako inak dostala k oficialnym informaciam, ktore su inak prisne doverne?
A inak ako tu bolo spomenute - ty sa neporovnavaj s kolegynou. Si spokojna so svojou naplnou prace, podmienkami, platom? Super, blahozelam. Nie si spokojna? Treba sa ozvat, ale nie v zmysle “chcem nieco ine len preto, ze Zuza to tak ma”.
Dalsia vec - zmena nastala pred tyzdnom. Ako vies, ze nehladaju za nu nahradu, ze je to len docasne riesenie, ze sa veci nebudu coskoro menit?
a inak, neviem odkiaľ vieš aký má plat, to by si ani nemala vedieť
viem aky ma plat lebo mi omylom poslali na email jej vyplatnu pasku..otorila som email lebo som nevedela ze to nieje moja paska....
emailom sú pásky zaheslované...neverím ti. to si vedela aj jej heslo?
@carrot_apple to islo otvorit mojim heslom
@carrot_apple ddla som svoje heslo co su posledne 4 cisla rodneho cisla a otvorilo to
tak to je veľmi neprofesionálne od účtovníčky, to sa nesmie stať, každý má mať heslo, takže ty ani nemôžeš povedať, že vieš aký má plat vedeniu...
ale nejde ani tak o plat..skor o to ze vsetky tie hovory su len na mne...mali by sme ich mat rozdelene..a vsetko to hodili na mna..
tak ak niesi spokojná, tak im to povedz, no rozprávať, že kolegyni dali ľahšiu prácu nemôžeš..to je ich rozhodnutie a možno za týždeň dostane padáka
ok, je to neprofesionálne, ale máš možnosti. Buď choď za šéfom plačkať a dávať výpovede ako kolegyňa, uvidíš, možno ťa poľutujú ako kolegyňu.
Alebo narovinu pôjdeš za šéfom a povieš, že toto je psychicky náročnejšia práca a keď ju máš robiť len ty, tak chceš väčší plat. Ak väčší plat nedostaneš a nechceš to robiť, daj výpoveď
Každý človek má inú povahu ,vie robiť niečo iné .ja by som tam žiadny problém nevidela
Bojuj za seba, keď budeš spomínať ju, nič nevyhráš, len budeš vo svetle dakej bonzacky, ktorá rieši plat iného zamestnanca. Choď za nadriadeným, povedz, že tvoja práca je naozaj náročná na psychiku, že si ochotná ju robiť, ale máš pocit, že finančné ohodnotenie nie je dostatočné.....a uvidíš čo sa bude diať.
Robila som na takejto linke rok a pol a obcas som si musela dat poharik lebo to coho su ludia schopni hoci aj po telefone bolo uz moc, a to som kludny clovek.... takze ti rozumiem ze odbremenit aspon z par telefonatov by sa ti hodilo. Na druhej strane, ak vedenie uvidi ze zvladas email + tel.komunikaciu aj sama, ta druha to moze mat nahnuté.... na tvojom mieste by som vyčkala, ci bude v neschopnosti pokracovat a zamerala sa na svoj prac. uspech. Staci ked si napr vezmes dovolenku a bude ta musiet zastupit.... uvidia ze je nevyhovujuca na danu poziciu.
Autorka, prepáč, ale ty si asi trochu menej chápavá však? Stále dokolečka len ona má toho menej, ona má toho menej. Len ona ona ona. Preboha, snáď máš aspoň priemernú intelginciu, Tak potom vieš pochopiť, že je na zamestnávateľovi, že jej dal inú prácu a ty máš inú. Neexistuje zákon o tebe, ktorý by im prikazoval nič nemeniť, lebo niečo povedali a niečo iné sa deje. Spamätaj sa žena. O ničom inom nemelieš, len stále o nej. Rieš to, že máš toho viac, ako bolo dohodnuté a preto chceš riešiť úpravu mzdy. Ale nerieš ju.
@carrot_apple 😲 tak tomu naozaj nechápem ako može niekto poslať cudziu vyplatnú a ešte aj uhadne heslo 😀
Vobec by som neriesila pracovnu napln a plat kolegyne, to je velmi neprofesionalne. Ale hned po novom roku by som si sadla so sefom a vyuzila prilezitost o vypytamie si vyssej mzdy - vzhladom na aktualne preskupenie prace a zvladanie psychicky narocnejsej prace vo zvysenej miere, nez si mala povodne.
Tak rieš seba, aby aj ty si mala inú prácu. Ty si vybrala túto prácu,
@bellaa3007 človek je omylný, ja som raz okrem svojej výplaty dostal na účet aj cudziu
ale to by im mal generovať program rovno s heslom a nie ako to robia že ručne vytvárajú šifrované súbory
Nie je to fér. Ak nezvláda, mali vy ju vymeniť.