Ako je to u vás s počtami očkovaných a neočkovaných pracovníkov domovov dôchodcov, dss?
@mogaa A nevieš, ako kolegyne? Resp. akýsi kvázi pomer očkovaných a neočkovaných?
@mogaa Resp. či to nechali úplne na dobrovoľnosti?
Ja som tiež pracovala v soc. sluzbach- teren a určite by som si také svinstvo čo ani neoverili, neotestovali pichnúť nedala... je to nová RNA vakcína čo zasahuje aj do genomu tela a môže ho meniť a robiť neviem čo ešte.. plus je tvorená na bunkách potratených detí.. ludia po celom svete hlásia velmi závažne negativne účinky a ani vývojari nechcú niesť zodpovednosť za škodlivosť... fuj otras ľutujem tých ľudi co sa dali oklamat mediami a tými co tomu velia...
u nás ano.....ani nevedia kto je ako nie je očkovaný....
@322sima123 tak ak by to bolo svinstvo hlavne ten Pfizer tak by sa verejne ním neočkovali zdravotníci a politici...o Astre sa nehádam, tú by som si nedala ani ja - to račej Sputnik....ja mám Pfizer už cez 2mesiace a teda nemám ani 2hlavy ani chvost...a nemala som ani NU. teda okrem bolesti svalu tma kde bol vpich...
@mogaa to je uplne jedno od akej znacky, je to skoro ten isty hnus, a to keby boli priznaky hned ocividne tak by to bolo okate a ludia by moc nechceli ale oni to robia tak ze si to pekne pocka a pomaly urobi svoju robotu v tele.. kludne aj mesiace, roky. Ale aj tak mozte byt rada ze to s vami hned nezakrutilo jak s vela ludmi
@mogaa a ak verite tomu ze si to dali pichnut niaky politici tak to je naozaj smiesne Bohuzial, kto vie co to je neda si to, klamali
@322sima123 no pri Pfizeri som teda z okolia nepočula o žiadno vážnom NU, zato viem že kopec ľudom po korone ostali následky....
@322sima123 je zaujímavé že viditeľne ubudlo pozitívnych zdravotníkov, ale očkovať sa určite nedali😉
@322sima123 A odišla si kvôli tomu, či len náhoda?
Nechcem vyvolať nejakú nevraživosť, len by som rada poznala fakty. Tzn. či je pravda, že niekde niekoho nútia, resp. podmieňujú prijatie nového zamestnanca, či je to ponechané výlučne na dobrovoľnosti bez nejakých následkov a pod.
myslím že nikde nikoho nenútia, lebo očkovanie je dobrovolné.....ani u zdravotníkov čo viem tak nikoho nenútili ale časom sa väčšina očkovala dobrovolne....
je to dobrovolne, moja starka je v DSS a cca. ockovynch:neockvoanych opatrovateliek je 50:50
@mogaa je to mozne, ze je menej pozitivnych, elbo doslo k premoreniu zdravotnikov, niektori sa aj dali zaockovat. u nas je zaockovanost asi vyssia,a le neviem rpesne kolko. je mozne, ze zaockovanych 2/3,a lebo 3/4. teraz amme covid v DSS a teda ti co to uz prekonali an jesen, uz odolavaju a to ani nemusia byt zaockovani. jedna kolegyna to ma 2x,a le ona bola predtym skoro bezpriznakova. a klienti, asi 5 klientov to ma oopakovane, hcoi maju vysoky tlak, pripadne cukrovku a predtym bezpriznakovy, teraz zase, pripadne len minimalne priznaky. asi 25 klientov odolalo. cize na co ockovat tych, co to prekonali. a ti ostatni, tam ej to individualne.
Myslím si, že ten priebeh je veľmi individuálny. Nám známa, zdravotná sestra z nemocnice žiaľ neprežila recidivu. Prvý krát na jeseň priebeh s minimálnymi príznakmi a vo februári to už žiaľ nedala 🙄 mala 41.
Ale zaockovanosti - u nás nikoho nenutili, zaočkovaných je cca 70%, čiže takmer každý, kto mohol. V našom zariadení zomrela na covid 46 ročná kolegyňa a dvom kolegyniam zomreli blízky (38 a 41 roční) všetci v priebehu jedného týždňa, takže to záujem o očkovanie samozrejme ešte navýšil. Ja osobne som tehotná, inak by som bola išla na očkovanie na 100%. Ú nás očkovali pfizerom, niektorí mali bolesti v mieste vpichu, či trochu zvýšenú teplotu po druhej dávke.
Materska
Kto, podla vas, nakazil to mnozstvo seniorov v DD, ak nikde nechodia a vcas boli zakazane navstevy?
@322sima123 ty sa máš😉
@oli18 u nas neboli zakazane navstevy cely rok. cez leto navstevy mali. navyse ludia nie su vo vezeni, chdoia von medzi ludi. dokonca aj ked sa to u nas neodporucalo, nacierno sa kontaktovali s pribuznymi a znamymi, cez horu, tkoru amme za ustavom. personal je azdych 7 dni testovany a negativny, aj napriek tomu sa u nas infekcia rozbehla. personal nosi respiratory a aj teraz, ked infekcia prebieha, vdaka Ag testom, ktore su vlemi nepresne, sme boli pretestovani PCR a teda hoci par kolegyn bolo pozitivnych,a le podla priebehu sa da skor usudzovat, ze sa nakazili v praci, nei ze nakazu do prace priniesli.
co sa tyka AG testov a testovania personalu, vysledky celkom koresponduju s vysledkami PCR. no u klientov, ktorych organizmus uz funguje horsie, vychadzaju casto falosne negativne. samozrejme to neznamena, ze aj u mladsich sa to nemoze stat. proste su Ag testy vlemi nepresne,a le PCR dokazu ukazat infekciu aj po 3m, cize po 3t od rozbehnutia covidu, to ukazu spolahlivo.
@majamat Neviem, už sa strácam. Známa hovorila, že u nich veľa pozitívnych ale pri tom to skončilo, žiadne úmrtia a pod.
@majamat zvlastne, moja starka vDSS je zavreta presne rok...od 6.3.2020...zaidne navstevy (az v lete povolili vonku za prisnych opatreni - ale len v lete), do juna sme jej nemohli ani len ovocie doniest! vonku ich nik nepusti!.....uz su vsetci klienti po prekonani corony (este v oktobri) + teraz boli ockovani uz 2.davkou......a stale su navstevy zakazane!....tak mi povedzte, ako to funguje.... btw. teda v tom oktobri - kedze sa tam nedostalo pomaly ani jablcko, ich nakazil len personal......(chvalabohu vsetci mali bezpriznakovy alebo mierny priebeh)...viac am stve, že ich nemozeme navstivit...
@sorciera24 no vsak u nas boli tiez navstevy povolene,a le este tusim aj v septembri, boli poveolene len mimo budovu, ale aj tak, boli v kontakte s pribuznymi. dokonca pred sviatkami mohli ist domov na dovolenku, samozrejme museli mat negativny test, ale AG test je nepresny. leziaci mali navstevy aj na izbach, no to boli skor vynimky.
a teda tam kde mas starku nie su chodiaci klienti, co chodia von?
dalsia vec je, urcite chodia na vysetrenia. ved aj tam sa da nakazit a teda tam este viac.
V DSS, kde pracuje svagrina, len na jej smene (robili týždňovky) zomrelo 6 klientov. Je na oddelení ťažko chorých ležiacich pacientov, tí, samozrejme, nikam nechodia a návštevy boli zakázané už niekoľko týždňov pred tým, ako sa celé odd nakazilo. Z personálu je jediná, čo zatiaľ covid nemala. (Očkovať sa nedala)
u nas niektori na jesen zomreli, ale boli tam umrtia, co nemuseli byt vyslovene na covid. jasne, infekcia stav zhorsila, ale to moze hocijaka infekcia, pripadne aj dehydratacia a mnohe dalsie stavy organizmus zatazia a sposobia zhorsenie zakladnych ochoreni. pripadne niektori mali uz pred covidom opakovane plucne infekcie. ese pred covidom sme mali klienta, tkroy mal taketo infekcie, bol opakovane v nemocnici s poruchami dychania a parkrat sa vratil, ale posledny krat nie. nezomrel an covid. takyto priebeh malo vela klientov, ktorych som zazila, pred covidom. a jeden proste mal ten poslednykrat covid, ne to, co bezne. dalsiemu praskli zaludocne vredy. dalsi mal cievnu prihodu - mal viacero zavaznych Dg. jedna mala crevnu nepriechodnost. dalsia zlyhanie obliciek. neiktore dg byvaju aj pri covide, ale podla priebehu by som netypovala, ze za to mohol vyslovene covid.
@majamat no u nas v DSS (okrem jul-august) navstevy zakazane....chodiaci klienti nemozu ist von (ved aj starka je chodiaca), nepustia ju..... starka potrebovala ist na krv (endokrinologiu - kvoli rpedpisom liekov), nepsutili, co sa da, yvbavuju oni, musela som ist k jej lekarovi zobrat skumavku a v DSS jej beru krv..... pustia len na závažne vysetrenie (kt. sa neda vykonat v DSS) a ked sa klient vrati ide na samotku do akranteny na tyzden.....ako vo vazeni....
ja pracujem ako opatrovateľka cez MU a teda dala som sa zaočkovať hneď ako to možné bolo