Ahojte, chcela by som sa poradiť. Idem na pohovor na daňový úrad, kde bude aj test z dvoch zákonov. Jedným z nich je Zákon o dani z príjmov. Neviete niekto poradiť na čo sa hlavne v tom zákone zamerať? Alebo či nie sú niekde testy na ktorých sa dá precvičovať? Len tento zákon má 222 strán. Za každú radu vopred ďakujem.
@allicia222 ahoj robila som 2x test,, no priprav sa, test bol dosť ťažký, môžeš mať len 2 nesprávne z 10.
@allicia222 ako si dopadla na pohovore? Lebo aj ja idem a dosť sa toho bojím
@barborajasakova testy boli oveľa ľahšie ako keď som bola pred 2 rokmi. Len na slovenčine vypadli 2 dievčatá, na odborných jedno, inak sme všetci prešli. Brali 2 a skončila som tretia 🤦🏻♀️ tak ale možnosť ešte je že sa ozvú. No a pred komisiou som dostal asi 2 odborné otázky (čo som teda nečakala), ale boli úplne zlatí, takže konečný dojem z pohovoru bol veľmi dobrý.
@allicia222 A vedela by si v približne prosím povedať, že čo bolo na tých testoch?
@allicia222 ahoj, do akého mesta si sa hlásila? Ja mám tiež podobnú skúsenosť ako ty 🙂
@barborajasakova 5 otázok zo správy daní a 5 z dane z príjmov, vyberáš jednu z troch odpovedi, vždy je jedna správna.
Ahoj autorka, ako si dopadla? Mňa čaká 10.7. VK takže si začínam študovať zákony. Vieš poradiť nieco, na čo sa sústrediť? Lebo je toho naozaj veľa 🙈
@nikdenikto tak ja som si vsetko precitala dvakrat. Skoncila som tretia a brali 2. V podstate testy neboli tazke, a boli v nich hlavne zaklady. Bodovo som mala tuaim 10 slovina a 9 zakony. Potom sa islo ku komisii a oni sa tiez pytali veci zo zakonov a take klasicke pohovorove otazky. Preco chcete tuto pracu a tak.
@allicia222 Dakujem pekne, to je presne môj plán, prečítať si 2x zákony 🙂
@nikdenikto držím palce 🙂
@allicia222 dakujem, práve bojujem so zákonom o dani z príjmu a teda mozog sa mi krúti ako paragraf 🙈😂
@allicia222 nespomenieš si prosím aké konkrétne otázky sa pýtali na tom ústnom pohovore? Myslím odborné, nie tie klasické pohovorové 🙂 ďakujem.
@nikdenikto tiež si prosím spomenieš aké otázky cca?
Vďaka
@atasha1 mňa sa pýtali, čo je daňové tajomstvo, potom ostatných čo hovorili je termín podania DPH, čo je to miestna pôsobnosť….ine neviem.
@allicia222 ahoj, tych testov je niekolko variant a tazko povedat ktory daju. Na teste moze byt hocico zo zakona...