Ahojte prosím vás tie ktoré pracujete na daňovom úrade ako kontrolórky. Vedeli by ste mi priblížiť viac danú pracovnú pozíciu a jej náplň? Rozmýšľam, či sa mám prihlásiť na VK. Do prípravnej štátnej služby. Nemám ekonomické vzdelanie no mám za sebou 3 mesačný kurz účtovníctva (PU,JU, mzdové). V zákonoch o daniach mám všeobecný prehľad. Prebieha nejaké školenie novoprijatých a pod.? Určite by som chcela pokračovať v tomto smere a venovať sa tomu v budúcnosti (naviac školenia, vzdelávanie a podobne)
Ďakujem za odpovede 🙂
@klaudika79 kurz 3 mesačného účtovníctva = vieš reálny veľký prd o účtovníctve. S kurzom sa zamestnaj ako junior účtovník, ak budeš mat šťastie a niekto ta s kurzom vezme. Mimo BA to môže byť úplne scifi a ani šancu nedostanes. Keď dostaneš príležitosť tak makaj a vzdelavaj sa - chyba ti neskutočne veľa vedomosti.
@klaudika79 skúsiť môžeš, uvidíš ako to dopadne
@klaudika79 prepáč,nechcem sa ťa dotknúť,ale keď si predstavím,že moje účtovníctvo má kontrolovať človek len s 3-mesacnym nepodstatnym kurzom,je mi normálne zle 🤦
@mimka11111 chápem ťa a rešpektujem tvoj nazor... Hlavne si uvedomujem, že mám pred sebou dlhú cestu, keď sa tomu chcem venovať. Len by som ťa opravila vo fráze ,,nepodstatný kurz". Osobne si myslím, že by ho mal absolvovať každý človek, pretože sa naučí a získa všeobecný prehľad. A určite neplánujem ostať pri kurze.
Kurz mi pomohol nasmerovať má na to, čo chcem v skutočnosti robiť . 🙂
@gemerka17 ďakujem vám baby za odpovede. Rozhodla som sa skúsiť ísť na VK a uvidím, čo tam bude nikdy som na VK nebola. Keď neuspejem nič sa nedeje 🙂. Budem mať skúsenosť a jasný cieľ v čom sa zlepšovať. Pekný večer 🙂
@klaudika79 daj vedieť ako si dopadla, osobne si myslím že by Ti to mohlo vyjsť. Držím palce. Nástupné platy sú nízke a kto má prax za toľko nepôjde robiť
@1andrea111 ďakujem ti 🙂
Pri všetkej úcte – svokra pracovala na danej pozícii. (Cely život)
Okrem jednej vysokej školy si počas prace dorábala ešte ďalšiu, navyše sa musela stále vzdelávať dodatočne.
Takže úprimne, podľa mňa tie kurzy ti na takúto prácu určite stačiť nebudú…
@klaudika79 ak by ste sa chcela ďalej venovať účtovníctvo ... môžem odporučiť túto stránku:
https://zrozumitelne-uctovnictvo.com/zakladne-p...
veľa šťastia!
@klaudika79 môžem sa opýtať ako si dopadla? Tiež o tom uvažujem.
Ahoj Klaudia. Zaujimalo by ma, ako si dopadla na vyberovom konani? Nad niecim podobnym uvazujem aj ja a preto ma zaujimali reakcie dievcat na tejto stranke. Moj pohlad na vec. 1. Danovy kontrolor by mal byt vedomostne a so skusenostami min. na takej urovni ako hlavny uctovnik s niekolkorocnou praxou. Pretoze je dost zvlastne ak by ucen kontroloval majstra. Ale nezufaj. Ak mas chut a entuziazmus, tak k tej profesionalke sa vies prepracovat. Pocitaj vsak s tym, ze si budes musiet nastudovat mnozstvo zakonov a vyhlasok, pozriet kvantum videi s danou problematikou napr. na youtube a prestudovat si celu stranku financnej spravy. Tolko na zaciatok. 2. Tvojou vyhodou by mohol byt fakt, ze tato pracovna pozicia je mizerne platena a preto sa na nu nehrnu uctovnicky s praxou a znalostou cudzich jazykov. To by ta mohlo vyrazne posunut v procese vyberoveho konania. Jednoducho mala konkurencia. 3. Benefity, ktore ponuka financna sprava - nic moc + mizerny plat pozliepany z kadejakych odmien, ktore nie su pravne narokovatelne. Ale na druhej strane je to vyborna sanca ziskat prax. Ak ta totiz nevezmu ako junior uctovnicku niekde do firmy pretoze na ludi s kurzom sa divaju cez prsty, tak je dobre zacat prax v uctovnictve od konca, teda na danovom urade (aj ked to podla mna nie je ta idealna cesta na rozbeh kariery) pretoze postup by mal byt nasledovny - junior uctovnik - samostatny uctovnik - hlavny uctovnik - kontrolor. 4. Len pre info. Na kurze JU, PU a mzdoveho uzctovnictva nam lektorka povedala zaujimavy pribeh, ktory vsak nebol ojedinely. Na kurz sa im casto prihlasovali studenti ekonomickych fakult, ktori nevedeli urobit skusku z uctovnictva. Cize pan docent im to nevedel vysvetlit len odrapotat to co bolo napisane v zakone. Po absolvovani kurzu studenti bez problemov urobili na fakulte skusku z uctovnictva. Takze mile uctovnicky s praxou, netreba sa divat cez prsty na ludi s kurzom, pretoze tito maju castokrat daleko lepsie teoreticke znalosti uctovnictva nez nejaky absolvent ekonomickej fakulty.
@klaudika79 hlavná pracovná náplň kontrolóra Daňového úradu je kontrola účtovníctva a daní, takže kurz ti určite nestačí.....