Ahojte ženy,muzi. Informovala by som sa v mene kamošky,ktorá si podala žiadosť na voľné pracovné miesto: daňový úrad pozícia kontrolor. Dostala spätnú väzbu že sa ma zúčastniť písomných testov z 3 zákonov. Ide jej o to,že je tam mega veľa ,že čo tam oni žiadajú ak by ich nato mali vlastné preškoliť ? Ďakujem
@1gabriela13 chce byť kontrolór, tak to musí ovladat
@martul ja neviem ako to presne je . Tuším spomínala že sa tam píše vzdelanie stredné úplne a škola neurčené ani predošlá prax. Tak vychádzajúc z toho prijímajú ľudí,ktorí v tom obore ešte nepracovali.
Nezavisle od toho, ci ich zaskolia alebo zaucia, tie zakony ovladat musi. A to je predpoklad na to, aby tu pracu zvladala dobre. Hadam si nemyslela, ze na taku zodpovednu pracu staci mat maturitu? To, ze prax neziadaju, este nezanmena, ze nemaju zaidne kriteria.
@blondiee83 okej díky za odpoveď. Ajked si myslím že v štátnej správe neexistuje človek čo ovláda všetky zákony 🤣
@1gabriela13 máš pravdu - neexistuje nikto kto ovláda všetky zákony - a týka sa to nielen zamestnancov v štátnej správe. Ale ovládam alebo by som mala ovládať tie, ktoré sa týkajú mojej pracovnej náplne. Pravidelné školenia sa týkajú zákonov, ktoré už ovládať mám, ale bola ich novelizácia a pod. Nemajú ťa školiť na to čo ty máš dávno vedieť.
@alenah31 dobre žienky,mne je to jedno kto čo ovláda ,opýtala som sa,chcela som pomôcť kamoske. Takže vychádzajúc z Vašich odpovedí,ak tú pracu nikdy nerobila,zrejme sa za týždeň dva všetky 3 zákony nenaučí a je to v jej prípade irelevantne a radšej nech rieši niečo iné. Ak som teda ja dobre pochopila. Pekný den 🙂
@1gabriela13 neviem, o aké zákony ide, ale určite musi ovládať lehoty, vydávanie rozhodnuti, sankcie, a pod. Musi mat všeobecný prehľad, kde sa co hlada.
nech ide skusit. ja co viem, tak ako prve je slovencina a uz cez tu prejst je uspech
mali by ich preškoliť? Akože pred výberovým konaním?
Test pozostáva zo slovenského jazyka, ak ten neurobí, dalej nepokracuje. Ak spraví, ide na test zo zákonov - dan z príjmu, dan z pridanej hodnoty a danový poriadok. Myslím, že viac sa nepridávalo, ale to si vie pozrieť. Testy sú vyslovene citácie zákonov a samozrejme chytáky. Test zo SJ mne prišiel v pohode. Ak vyhoveje, ide este na ustnu časť.
Čo sa týka toho preškolenia, základy ovládať musí, skolí sa iba ak nastanu nejaké zmeny.
A ešte tam bude gramatika a praca s excelom😂
@chadkroeger ďakujem pekne za konštruktívnu odpoveď. 🙂
@1gabriela13 tak odkaz “kamoske”,ze si treba precitat podmienky “vyberu” vhodneho adepta na obsadenie miesta. Cize,asi nejake znalosti,vedomosti z danej oblasti a mozno aj nejaka ta prax,takze nie,este som nezazila,aby sa preskolovali zaujemcovia. A hej,je toho vela a nie,nestaci len citat/precitat,treba tomu aj rozumiet,vykladu zakonov a pod…
@1gabriela13 ahoj, ja som takýto test absolvovala a teda mesiac mi to trvalo kým som vsetko presla..... test bol dosť náročný a chytaky.
@1gabriela13
Ako pomoct?
Co chce robit ako kontrolor, ked si nevie ani par zakonov nastudovat???
ako kontrolor sa bude neustale vzdelavat...
@zmrzlinka2021 súhlas, kontrolór patri medzi najnáročnejšiu prácu....
@1gabriela13 prepáč, normalne som sa zasmiala. Veď ona sa uchádza o tú prácu, tak by už mala čo -to vedieť, nie?! Akože čo ju majú zaučiť?