Dali mi výpoveď počas tehotenstva?

otazka24
12. jún 2017

Ahojte! Pracujem na jednom mieste viac ako rok. Zmluvu mám cca. 2 mesiace predĺženú na dobu neurčitú. Tehotenstvo som oznamila cca.pred 3 týždňami. Bez ohľadu na to mi ale zamestnávateľ dal výpoveď, ktorú ma nútil podpísať. Tvrdí že som ho manipulovala a neoznámila včas tehotenstvo. Nakoľko musí namiesto mňa prijať nového do zamestnania som mu zbytočná. Vedel by mi niekto poradiť? Dá sa napísať odvolanie? Poprípade tu nie je nejaký právnik, ktorý by vedel poradiť? Vopred ďakujem

eeffka
12. jún 2017

@otazka24 co presne si podpisala? lebo ak ti je dana vypoved zamestnavatelom nepodpisujes nic...on ti to dava na vedomie.
ako sa vola ten papier co si podpisala?

otazka24
autor
12. jún 2017

Dohoda o skončení pracovného pomeru

eeffka
12. jún 2017

@otazka24 nooo takze sme doma. ste sa dohodli. Ende a slus... cize nic uz pre teba. Mas nejaky dokaz ze si to nechcela, ze ta "nutili", videl to niekto, pocul, mas mejly?

to preco si podpisala?

sense
12. jún 2017

@otazka24 nemala si to podpisovat...

minaminana
12. jún 2017

Ked je to dohoda je to brane ze ste sa tak "dohodli", neviem ci je v takomto pripade cesty spat

otazka24
autor
12. jún 2017

☹ bola tam vedúca ale tá by sa aj tak nepriznala. Mesiac pred odchodom na materskú mi dali výpoveď :(

alex49
12. jún 2017

dohodli ste sa, takže smola, jedine ak by si mala svedka, že na teba hučal

otazka24
autor
12. jún 2017

Nejaké odvolanie alebo podobné sa nedá napísať?

eeffka
12. jún 2017

@minaminana nie je, vymakanejsie firmy to robia az tak ze ti daju resp takymto osobkam, spolu s dohodou podpisat aj dalsi papier kde dotycna ZIADA o ukoncenie dohodou, a vtedy je firma megazakryta.

sense
12. jún 2017

@otazka24 tak chod k lekarovi nech ti da pn

eeffka
12. jún 2017

@otazka24
este raz lebo asi nechapes co sa stalo. Oni ti nedali vypoved. vy ste sa DOHODLI.

saurian
12. jún 2017

@otazka24 zamestnankyna je tehotna, ked to pisomne oznami svojmu zamestnavatelovi. takze ak si to neoznamila pisomne, moze sa to povazovat za "neoznamene" cize mozes dostat vypoved aj v tehotenstve, pretoze "oficialne" v praci tehotna nieci, aj keby si mala viditelne brusko...
ak si podpisala dohodu o skonceni pracovného pomeru, tak nic neporusil pretoze to nie je vypoved zo strany zamestnavatela, ale dobrovolna dohoda, s ktorou si suhlasila. takze u tohto zamestnavatela neurobis nic.

zdenocka
12. jún 2017

@otazka24, nemala si nic podpisovat. Raz ked ma tvoj podpis, co zmozes? Budes sa sudit, ze Ta donutil, a ako? Jedina moznost je, ze si tehotenstvo oznamila pisomne, mas tam datum, a vypoved by bola tym padom neplatna. Vzdy treba povedat, premyslim si doma, zajtra poviem, ako som sa rozhodla.... Zamestnavatel Ta len citovo vydieral, vsak niektore ozaj nevedia, ze su tehotne aj 3 mesiace, maju normalny menzes.
Teraz sa hod ihned na marodku, tusim 3 dni si v ochrannej lehote, cize sa Ti to bude ratat, ako keby si bola zamestnana, dostanes pn-ku, a dostanes aj matersku. Skus zistit, ci si nemozes doplacat nemocenske aj sama, aby si mala co najvyssiu matersku.
Vela stastia.

extempore
12. jún 2017

Hlavne kľud. Materskú mať budeš, si v ochrannej lehote. Na ten mesiac do odchodu na materskú choď na PN. Po materskej vyčerpaj najprv podporu v nezamestnanosti, počas brania podpory bude rodič. príspevok brať tvoj chlap, potom ty. Minimálne na rok si krytá... Do budúcnosti - robí sa to tak, že keď ti dajú podpisovať nejaké papiere, nátlak nenátlak, papiere treba zobrať, doma v kľude prečítať, pripadne sa poradiť. Tým, že si podpísala tie papiere si sa pripravila o 1 mesiac výpovednej lehoty...

otazka24
autor
12. jún 2017

Skončenie prac.pomeru je koncom mesiaca a koncom ďalšieho som mala nastúpiť už na materskú dovolenku.

mischelin89
12. jún 2017

@otazka24 ako mozes ist na konci buduceho mesiaca - jula na matersku, ak mas termin v oktobri?

otazka24
autor
12. jún 2017

Prepáč vynechala som slovo "budúci" 😖

mischelin89
12. jún 2017

@otazka24 ja le ze to ratam a nevychadzalo mi to :D

Tiez si myslim, ze ked si raz podpisala dohodu, uz s tym nic nespravis.

Tiez by som poprosila doktora, ci ma nevypise na PN.

fokuska
12. jún 2017

@zdenocka Ak aj tehotenstvo oznamila pisomne, vypoved nie je neplatna, pretoze nedostala vypoved. Dohodou ukoncila pracovny pomer.

dai
12. jún 2017

@extempore ona si tym ziadnu vypovednu lehotu neusetrila - ak oznamila pisomne tehotenstvo tak ju zamestnavatel nemize vyhodit...
@otazka24 nerozumiem ako si mohla podpisat dohodu... prepac ale v tomto pripade nespravis nic kedze si sa dohodla na skonceni pracovneho pomeru☹

otazka24
autor
12. jún 2017

@dai žiadne odvolanie neexistuje?

zdenocka
12. jún 2017

@otazka24, ja by som isla na pn-ku ihned. Ked Ta donutil podpisat ten papier, pod natlakom, tak by som mu ja nerobila ziadne laskavosti. Nech vie, ake je to nefer....

fokuska
12. jún 2017

@otazka24 Odvolanie dohody neexistuje. Podpisala si ze zmluvne strany sa slobodne, z vlastnej vole, bez natlaku a neviem co este dohodli, ze pracovny pomer konci dnom xyz.
Ak mas dokaz, ze bol na teba vyvijany natlak a podpisala si to proti svojej voli, mozes to dat na sud.

domculik
12. jún 2017

@otazka24 no holt v tomto pripade fakt ked si to uz podpisala tak asi jedinym rozumnym riesenim je hodit sa na PN... je to nefer od zamestnavatela ze ta k tomu dotlacil ako hovoris ale uz nic lepsie s tym nenarobis.

evittam
12. jún 2017

@zdenocka Po prve -nedostala vypoved-podpisala dohodu o skončení PP. Po druhe - je v ochrannej lehote,ktora je pre tehotne 8mesiacov.
Ostatne riadne a správne napísala
@eeffka

jeennyv
12. jún 2017

@otazka24 takto na jednej strane sa zamestnatel zachoval nepekne a aby to bolo koser tak ste sa "dohodli" na vypovedi...zial tvoja chyba z nepozornosti ci neznalosti..no na druhej strane ides o mes na matersku a teraz oznamis tehu..to sa tiez nerobi..zeny to oznamuju skor jednak pre ochr. Lehotu jednak, aby zaucili zaskok..daj sa na pn lebo toto asi uz nevyhadas..

evittam
12. jún 2017

@jeennyv Oni sa nedohodli na žiadnej výpovedi-nic take neexistuje. Zena podpisala dohodu o skončení pracovného pomeru. Hotovo.😉

jeennyv
12. jún 2017

@evittam ja viem, za tie uvodzovky...proste ju odrbal...

evittam
12. jún 2017

@jeennyv Nie, neodrbal-ona odrbala samu seba. Bohužiaľ.

jeennyv
12. jún 2017

@evittam ale dostal ju kam chcel, mal to zratane, zialbohu neznalost neospravedlnuje ako sa vravi...