Dajte tipy a triky na môj prvý pohovor na pozíciu recepčnej.

paulinka17
16. jún 2019

Ahojte, v stredu ma čaká pohovor na pozíciu recepčnej menšieho hotela. Je to môj prvý pohovor a tak by som sa s vami možno chcela "poradiť" na čo si dať pozor, prípadne čomu sa vyvarovať. A možno hlúpa otázka, ale dosť riešim čo si mám obliecť alebo lepšie povedané obuť, keďže mám 180 cm a neviem či sú opätky úplne vhodné pri mojej výške. Ďakujem za všetky rady🙂

monkabohdalova
16. jún 2019

Slušnu sukňu po koleno, blúzku , určite sa neboj opätkov 🙂 určite nie baleriiinky 😁

pribinak
16. jún 2019

@monkabohdalova preco nie balerínky? K nam do prace vhodia na pohovor aj v balerinkach a nie je to problem
Ja v praci tiez chodim v balerinkach a mam pomerne vysokú pozíciu
Radsej balerínky ako šmatlať v lodičkami na opätku ked v tom nevie chodit

donnam
16. jún 2019

Podla toho, o aky hotel ide. Urcite si nedavaj bluzku s dlhym rukavom a dlhu suknu v tomto pocasi - kludne si oblec nejake letne saty, ved vonku je snad milion stupnov. Mna sa pri pohovore pytali na skusenosti, tiez som musela nieco hovorit po anglicky, takze mozno toto si priprav. Teraz robim na recepcii druhy mesiac, nemame predpisany dresscode takze nosim letne saty, sukne a sandale

ecoli
16. jún 2019

@paulinka17 ahoj, ja som pracovala 7rokov v hoteli na recepcii... prešla som pohovorom a neskôr som aj viedla pohovory. Co sa týka oblečenia, sukňa alebo čierne nohavice, biela blúzka napr., Alebo elegantnejsi top.
Určite sa budú pýtať čo vieš o ich hoteli... Počet izieb, ako funguje reštaurácia, ako dlho funguje hotel, či majú bar, vináreň a podobne. Všetko nájdeš na stránke hotela. Pohovor by mal byť aj v anglickom jazyku. Minimálne sa ťa spýtaju na pár viet, prípadne aby si o sebe niečo povedala po anglicky... Môžeš dostať dotazník a my sme dávali testik z angličtiny.. Len pár fráz alebo slov, ktoré budeš používať denne- uterák, hosť, batožina, atd....no a medzitým také tie bežné otázky, ako že prečo si myslíš ze si vhodná na túto pozíciu.. Silné /slabé stránky atď... Klasika... Držím palce

zuzka38
16. jún 2019

@ecoli ja som myslela, že vymenovať silné a slabé stránky, či prečo je on vhodná sa snáď dnes už nikto nepýta 🙈🙊
Závisí veľmi kto je na druhej strane..ak to m vyjsť vyjde to..ak nevyjde nech ťa nič nemrzí, každá skúsenosť je dobrá skúsenosť..zamerala by som sa na to aby som sa o pozícii dozvedela čo najviac, skúsenosti svoje doterajšie aknejakemas prepoj s aktuálnou pozíciu. Naštudovať si o hoteli je dobrý tip, niektorí sa aj pýtajú prečo práve u nich by si xcela pracovať...pripravila by som si otázky tak aby som sa sama vedela rozhodnúť ak by ma prijali. Držím palce
@paulinka17

guma6
16. jún 2019

Odo mna raz chceli aby som napisala sloh na A4 na pocitaci ja uz ani neviem na aku temu 🙈 no viac som sa im neozvala 🤣

monkabohdalova
16. jún 2019

@pribinak tak podľa etikety by sa aspoň na pohovor nemalo ísť v balerínkach, berie sa to za nevhodnú obuv 🙂

pribinak
16. jún 2019

@monkabohdalova niektoré pravidla etikety su uz mimo, ina doba, ine pravidla.
Ak je niekto vkusne oblečený nepotrebuje mat nevyhnutne lodičky, najmä ak v nich napr nevie chodit ci sa mu nehodia k postave

eliska13
16. jún 2019

@paulinka17 tiež by som si nedala balerínky buď pekne kvalitné sandálky, alebo lodičky na nízkom opätku.

marsmykkok
16. jún 2019

lodičky a kľudne aj šaty ale aspoň po kolená, s krátkym rukávom, nie na ramienka a v neutrálnej farbe, prípadne aj sukňa a blúzka tiež nejaká neutrálnejšia farba, nič krikľavé. O čom bude pohovor záleží už od osoby čo ho bude viesť, ale asi aj tá angličtina/iné jazyky, možno aj ako by si riešila nejaké situácie napríklad že sa klient sťažuje alebo máš napríklad na recepcii klienta, prichádza druhý a niečo chce, do toho zvoní telefon

juliet86
16. jún 2019

tak daj sa do oblecenia v ktorom sa citis dobre. skus zvladnut silonky na tu chvilu snad maju klimu. maj slusne topanky. pokojne aj nizke s uzavsretou spickou. nech ti vlasy neoadaju do tvare. usmej sa maj stisk ruky akurat. pozeraj sa do oci. podakuj sa ze ta zavolalim nastuduj si vsetko mozne o hotely. kde sidli? co by si odporucila turistom ked budu chciet tipy v okoli? ako na parkovanie pozicanie auta atd. kto je ich konkurencia a preco. ako si ty sama predstavujes dobry servis v ramci servisu? ako by mala vyzerat dobra skusenost s recepciou? ako zaregaujes ak host bude chcoet nieco co ty nevies? atd atd vepa stastia