Iba by ma zaujímalo ako bude " Modrý koník " postupovať pri tejto povinnosti . alebo teda , vzťahuje sa táto povinnosť aj na predaj na modrom koníkovi?
platí od 1.1.2023 s tým že nahlasovanie bude až v r.2024 za rok 2023
aj mna by zaujimalo, ci MK v tejto veci planuje nejake technicke zmeny v bazari. platobne brany atd.
ale to sa týka len vecí, na ktorých má predajca zisk, ak predávaš svoje použité veci zisk predsa nemáš... čiže malo by sa to podľa mňa týkať len PRO predajcov alebo tých, ktorí predávajú nové veci so ziskom
@luxus10 práve pre toto som položila otázku. malo by sa to podľa všetkého týkať akéhokoľvek predaja. Ak ja ako "predajca" nepresiahnem 2000€ tak daňové priznanie dávať nemusím , ALE nahlásenie musí byť aj pri predaj 1veci napr- ale toto hlásenie by mal podávať prevádzkovateľ portálu ... Alebo už to nechápem :D
@lucka_ke ocividne chapem, co je prijem, ale citala so viacero clankov, ktore rozpravali o obrate , nie o prijme-to azda chappeme vsetci, a tykalo sa to prave napr. jazdenych veci z bazosa, a dalsich bazarov....
@majkakys vdaka za info, len ci to tak ozaj bude...po tom vsetko, co som citala a aky je umysel eu...
@majkakys super, vdaka. ja som si aj myslela, ze noseneho oblecenia sa to tykat nebude.
ono je to skôr o portáloch, kde sa prenajímajú nehnuteľnosti - že ľudia nepriznávali príjmy a dosť vysoké... alebo poskytovanie taxi služieb
a od kedy tato povinnost plati? na stranke financnej spravy by sa malo objavit tlacivo, alebo prihlasovaci formular...ale nikde som nenasla datum, od kedy to plati....