Dá sa zvládnuť práca v MŠ aj po 10-tich rokoch od ukončenia školy?

ceresnicka111
30. sep 2019

Ahojte ženy. Mám otazocku na tie z vás ktoré momentálne pracujú v mš. Mám vystudovane ucitelstvo v MŠ lenže aj kvoli nízkym vyplatam som nikdy po skole nepracovala v skolke ale robila som manuálnu prácu 10 rokov na 3 smeny kde mám aj výplaty celkom slušne keďže je to automobilový priemysel.Lenze som tehotná a zvažujem že po materskej by som skusila to ucitelstvo hlavne aby som bola poobedia a v noci doma,už nechcem 3 smeny popri malom dietati. A chcem hlavne vediet ci sa to dá zvládnuť ucitelstvo aj 10 rokov po ukončení skoly, lebo veľa vecí som rokmi zabudla,či je tam nejaký čas kedy ma kolegyne zaucia a všetko dolezite vysvetlia alebo s podpisanim zmluvy bude všetko ohľadom vedenia deti na mne.

vatiky
30. sep 2019

@ceresnicka111 budete zaradená ako začínajúci pedagogický zamestnanec a budete mať uvadzajucu učiteľku. Volá sa to adaptačné vzdelávanie a musíte ho mať ukončené do dvoch rokov.Ešte sa myslím zmenia zákony dovtedy...

ceresnicka111
autor
30. sep 2019

@vatiky Takže ak som to správne pochopila bude mi pomáhať ďalšia učiteľka a to budem určite zo začiatku potrebovať. Ďakujem, za odpoveď 🙂

lacibo
30. sep 2019

@ceresnicka111 nemusíš mať absolútne žiadne obavy..môžeš sa smelo zamestnať v odbore, ktorý si vyštudovala, aj keď máš v danom odbore nulovú prax.to nikomu vadiť nebude..skôr naopak..stále hĺadajú učiteľky do MŠ..čo sa týka zmeny práce kvôli malému.. to ti plne schvaľujem..dá sa to oveľa lepšie skĺbiť s materstvom ako práca v priemysle..

ceresnicka111
autor
30. sep 2019

@lacibo ďakujem za podporu😘. Teraz začínam ľutovať že som sa po skončení školy rovno nezamestnala v škôlke, teraz mam z toho obavy no verím že to zvládnem hlavne aby som bola viac doma kvôli dietatu.

osky
30. sep 2019

@ceresnicka111 urcite sa mozes uchadzat o miesto vo svojom obore.
Musis ratat s tym,ze urcite normy a pravidla sa pomenili a stale sa aj menia,ucitel sa musi v podstate vzdelavat a prisposobovat momentalnemu trendu stale...
Ak sa budes snazit,ak mas rada deti,potom sa nemas coho bat.
Ak vsak tuto pracu zvazujes iba pre svoje vyhody a vztah k nej nemas,este to zvas.
Praca v skolke by nemala byt len zamestnanie.

amelie2017
1. okt 2019

Moje 3 najlepsie kamaratky su ucitelky v MS, vsetky zacali ucit hned po VS a teda prvy rok bol velmi ale velmi narocny. Stale vypracovavali nejake plany, osnovy, kontrolovane hospitacie. Prvy rok/dva to bude zaberal na cas. Ten domaci. Je na tebe, co to pri dietati zvladnes. Ucit v MS nie je len sa hrat s detmi. Chce to dokladnu pripravu. Mozno by bolo lahsie ziadat terajsieho zamestavatela o zmenu pracovneho casu. Zo zakona mas na nu pravo.

gir
1. okt 2019

Začiatkov sa neboj, budeš začínajúci učiteľ. Plat tabuľkový, 45 dní dovolenky je super. Odteraz si pracovala manuálne,teraz to bude psychicky náročné. Na túto prácu sa nedávaj pokiaľ nemáš rada deti a trochu odolné nervy 😉. Je to krásna práca ale veľmi zodpovedná. Si zodpovedá za život a zdravie detí. Po včerajšej správe keď konár usmrtil chlapca som mala zimomriavky. Nech Boh chráni každého učiteľa pred niečím takým. Všetko dobré a nech si v novej práci spokojná 🍀

ceresnicka111
autor
1. okt 2019

Ďakujem vám ženy za odpovede.Ano viem ze je to o zodpovednosti,výchove a učení, pamätám si ešte na prax zo školy ake to bolo všetko náročné lebo škôlka nieje len o hre ,ešte aj tá musí byť dopredu presne naplánovaná. Ale detičky mám rada a verím že aj s pomocou inych sa do toho dostanem a ze to zvládnem 🙂

fokuska
1. okt 2019

@amelie2017 Ma pravo poziadat o upravu pracovneho casu a zamestnavatel je povinny vyhoviet ziadosti pokila tomu nebrania vazne prevadzkove dovody.
Ci taketo dovody existuju, to je vylucne na posudeni zamestnavatela. Ak rozhodne, ze taketo dovody existuju, tak ziadosti nevyhovie.

lacibo
1. okt 2019

@ceresnicka111 zase také náročné to nie, po určitom čase a pri správnom prístupe sa to môže stať pre teba rutinou ako každá iná práca..rutinou myslím v pozitívnom zmysle slove..tak, že ťa to nebude vyčerpávať..ja pracujem v školstve už takmer 20 rokov a nezaťažuje ma to príliš..snažím sa dať žiakom maximum, ale zase prioritné mi je moje zdravie a môj osobný život.. ako v podstate každému. v tomto zmysle nie je práca v školstve žiadna výnimka.. 😉