Dá sa zarobiť na MLM?

5. okt 2021

Dá sa zarobiť pekne na mlm predaji napr. LR ? Mate skusenosti ? kolko mesacne viete zarobit ?

pribinak
5. okt 2021

Tie ktoré to robia, ti budú písať, že jasne že sa dá kraaaasne zarobiť.
Poznám pár bab čo robia MLM, žiadne veľké prachy nezarábajú, ale v kuse niekoho s niečim otravujú.
Kašli na to. Radšej pôjdem niekde umývať podlahy, ale reálne si zarobím a nemusím v kuse niekoho s niečim otravovať

gdpr
5. okt 2021

Nie poznám veľa báb, ktoré po čase s tým sekli nikto to od nich nechcel kupovať ale zase ak to budeš brať ako hobby a nie základný príjem tak by sa dalo. A pre mňa by bolo ponižujúce stále niekomu niečo ponúkať aby som mala z toho zisk

sasha10
5. okt 2021

Nie tých ľudí je už dosť, ja sama som registrovaná napr. v oriflame, LR, doterra ale len na vlastné potreby, vsetky kamošky, známy aj z rodiny si vedia objednať sami takže žiaden zárobok

stary_ujco
5. okt 2021

Na mlm ešte ziadny otrok zo spodku pyramidy nezbohatol... Ale určite už máš v schranke zopár pozvánok na kávu, kde ti nejaka uspesna menezerka timu vysvetlí, ako si môžeš zmeniť život predajom mydla s aloe vera.
Ak by ti mal taký predaj vynášať a mas hoci aj 30 percent províziu, tak na zarobok hoci len 600 eur musíš predať veci za 1800. Čiže za 60 eur každy boží deň, vrátane víkendov. A to este nemas zaplatene odvody a zdravotku. A kde je este nakup katalogov, vzoriek, školenie a všetky tie kavicky, co musis zaplatit niekomu, kto je vlastne tvoja konkurencia...

suzitok
5. okt 2021

Ja predavam kozmetiku, ale iba ako hobby...vlastne som sa registrovala kvoli zlavam, aby som si obejdnavala pre seba...pridala sa ale jedna kamoška, druha kamoska, susedka, po rodine ak niekto nieco chce...zarobok z toho nemám, skor mi vzdy vyjde nejaky vyrobok zadarmo, alebo si za "zisk" objednam nieco navyse...ale je to fakt par eur, ziadne vyrazne privyrabanie...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jakubvojcik
5. okt 2021

Ja zas s niektorými názormi tu vyššie nesúhlasím. Myslím si že sa dá zarobiť v hocijakej sfére. Myslím tým, v zamestnaní, v klasickom podnikaní, MLM alebo aj čisto investovaním ak máte dosť financií na začiatok. Len musíte vedieť ako to robiť a musí to dávať zmysel. Takisto aj keby ste sa opýtali na podnikanie, tak vám tu napíšu ľudia iba z čisto ich skúseností že nerob to lebo mne alebo známej to nešlo alebo rob to lebo ja alebo známa sú úspešní a zarábajú viac ako v zamestnaní. Takisto pri zamestnaní a aj v MLM.

V každej sfére sú ľudia, ktorí dobre zarábajú. Aj v MLM. Nejde o to že či ste prvá alebo posledná, ale o to ako viete pomôcť ľuďom a či to MLM má zmysel. Aj v klasickom podnikaní si musíte zháňať zákazníkov a v tom je rozdiel, či to viete a chcete to risknúť a venovať sa tomu, alebo sa na to vykašlete a pôjdete sa zamestnať.

Ak predávate produkt, ktorý si bežný človek vie kúpiť aj sám za rovnaké peniaze alebo si vie kúpiť za rovnaké podobný produkt, neprinášate hodnotu a vaše MLM bude postavené kvázi na otravovaní lebo sami v duchu viete, že ten kupujúci robí niečo pre vás nie vy pre neho.

Ak ale máte MLM, kedy viete tomu človeku dať reálne pridanú hodnotu, buď že u vás ušetrí peniaze, alebo veľa času, alebo mu poradíte vo veciach, v ktorých potrebuje, tak si viete zarobiť viac než dosť ak to robíte správne a morálne. MLM je iba iný typ podnikania, ale aj v zamestnaní aj v podnikaní to funguje tak že majiteľ je hore a najviac zarobí, potom riaditelia a manažéri zarobia najviac a potom zamestnanci najmenej, v MLM máte aspoň tú možnosť keď chcete podnikať že nemusíte vymýšľať prelomový nápad a mať veľký vstupný kapitál na začiatok. Ale predaj hmotných produktov bez pridanej hodnoty pre zákazníka by som nerobil, budete sa cítiť že ľudí otravujete a mať v hlave iba to že on robí láskavosť vám nie vy jemu. Ak už MLM, tak také kde vie klient dostať takú službu alebo produkt kde inde nevie.

vikinka292
5. okt 2021

@jakubvojcik ďakujem ti za tvoj pohľad 👏👏👏
Plne súhlasim

stary_ujco
6. okt 2021

@jakubvojcik mlm v prosighte je akotak zivotaschopne, lebo predava aj sprostredkovanie hypotéky. To je ta služba, ktorú ľudia chcú a nič ich nestojí, lebo nakupcom produktu je banka a ohľadom výšky provízie sa drží bobrik mlcania.
Či ludia chcu aj progresívne sporenie a poistku na celú familiu je už trochen otázne.
Poznám vela vašich predajcov, jeden mi dokonca robí aj domace financie. Ale pozname sa desatrocia, je to vzdelany človek a netlaci mi do hlavy kaleraby z firemného školenia. A rovno prizná, že na mne nezarobí skoro nič, lebo hľadáme riesenia vhodne pre mňa a nie pre sieť.

jakubvojcik
6. okt 2021

@stary_ujco viete čo aj inde nájdete vzdelaných ľudí, podľa mna všade sú aj kvalitní ľudia čo chcú ľuďom pomôcť aj nekvalitní, ktorých zaujíma iba provízia.

Som rad že máte s niekym dobrú skúsenosť, tak by to malo vyzerať stále. Bohužiaľ väčšinou to takto nie je a predajcovia majú prioritu zarobiť, nie sa vzdelávať a pomáhať ľuďom okolo seba. Preto ma mlm aj zle meno, nie je to chyba systému ale chyba ľudí čo to robia.

dudka121
6. okt 2021

MLM je najspravedlnejsi system podnikania

janetulka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janetulka
6. okt 2021

@viestta pyramída? Kde v dnešnej dobe nemáte pyramídu? Všade! Ale tu na rozdiel od klasického zamestnania viete zarobiť, zabezpečiť si príjem v dôchodku a kopec iného.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janetulka
6. okt 2021

@viestta presne tak, pretože nevieš o com je MLM.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dola23
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vasikita
10. okt 2021

Zalezi aj od nastavení mysle. MLM je super pre ľudí, kt. chcú uspieť a budú na úspechu aj reálne pracovať. Ani v tejto sfére nepadajú pečené 🐷 do úst (ale to v žiadnej práci😉) . Viete si tam podľa mňa super zarobiť. Tiež v podobnom systéme pracujem a nepredávam žiadny tovar či výživové doplnky. Dávam ľuďom nástroj, prostredníctvom ktorého dokážu ušetriť a niekto aj zarobiť. 🙂

viktoria2809
19. jún 2023

Áno ale chce to čas a najst si system...pracujem pre značku Farmasi ktorá tiež patrí do MLM a dokážeš sa vypracovať a aj pekne zarobiť ale chce to čas a systém s ktorým budeš ty sama spokojná...kedže som na materskej tak to beriem výhradne ako hobby a väčšinou si objenavam produkty iba pre seba alebo pre známych