Ahojte. Celý čas v živote som tápala, nevedela som čo ma baví. Až pri svojich deťoch som prišla nato, že by som chcela učiť v Mš. Chcem si urobiť nadstavbu pedagogicku. Bojím sa však, že ju ukončím a mňa aj tak nezoberú. Viete ako to je známosti atd. Boli ste niektorá v podobnej situácii? Dá sa zamestnať aj bez kontaktov, alebo ako ste to riešili vy? Ďakujem vám za odpovede.
@kasokri zalezi aj z akeho si mesta, ci mas nejake znamosti..u nas pobrali aj nekvalifikovane ucitelky (mali strednu skolu ale nie pedagogicku) a ked sa zamestnali tak si pedagogicku strednu dorobili externe. Ja byt tebou by som to najskor skusila takto, poslala si ziadosti kde by si uviedla ze by si si skolu dorobila na ukor svojho volneho casi...aspon zistis ci by sa ti to oplatilo a ale su moznosti. Strednu mas aku ? Kamoska je zdravotna sestra, robi v jasliach a nemusi mat ani pedagogicku skolu.
Kazdu urcite nezoberu..pracujem v skolstve a urcite to nie je tak, ze ked sa uchadza o pracu napr.kadernicka, tak ju zoberu len preto lebo ma vztah k detom..Potrebujes hlavne vzdelanie a ver, ze sa uprednostni zena, ktora ma min.strednu pedagogicku skolu alebo gymnazium a na VŠ studuje/studovala predskolsku pedagogiku.. A ak mas cas a chut robit pedagogicke minimum tak kludne do toho, ale nikto ti nezaruci, ze ked skoncis, budes mat pracu..Ale hold, su aj skolky, kde beru hocikoho, ale potom to aj tak vyzera
@lulula1990 no ano, ale to vzdy bolo tak, ze v jasliach robili zdravotne sestry, to nie je divne 🙂 Su to mini deticky, ktore potrebuju zdravotnu opateru nie daku pedagogiku, o tej v tom veku nemoze byt ani reci 🙂. Ale je pravda, ze do skolky aktualne beru casto hocikoho, aj bez vzdelania. Do jasiel to ale musi byt tusim zdravotna sestra stale, s tym si nedovolia riskovat.
@dorottka vies co ani tym by som si nebola ista, ze do jasiel beru len zdravotne setry...je pravda ze casto vezmu hocikoho, no potom ta starostlivost aj tak vyzera..priklad z praxe (nekvalifikovana ucitelka zabudla dat dietatu nohavice a vsimla si to az na prechadzke..vonku bol 1 stupen..dieta malo len pancuchy a potom 3 tyzdne zapal pluc)
ahoj. ja som sa dostala absolutne bez znamosti a bez prislusneho vzdelania v BA, na poziciu asistent ucitela. Byt tebou mozno hladam tymto smerom, v ba je to lahsie. existuju aj ine vzdelania co si mozes dorobit napr. ami montessori kurz, dvojrocny v prahe, nieco zdravotnicke, umelecke, veduci volnocasovej aktivity a ine pokial si ako asistent nie samostatny pedagog, alebo si dorob oficialne vzdelanie, ak milujes deti tak pracu ti daju. bonusom zalezi od skolky este mozu byt veci ako napr hudobne vzdelanie, hra na nastroj, baby masaz batoliat, baby joga, dobra anglictina ci nemcina treba hladat, drzim palce, pripadne mozes robit aj ako opatrovatelka pre dve tri rodiny, ked milujes pracu s detmi, pripadne denne letne tabory pre deti, prilezitosti je podla mna bilion dva
@juliet86 tak to som prekvapená že asistent učitela nemusí mať primerané vzdelanie-myslím pedagogické. Aké stačí? Ja si tiež teraz idem dorábať pedagogiku externe na strednej a chcem ísť do škôlky, príp. kde ma zoberú so stredoškolským vzdelaním. Na VŠ mám už dosť rokov a nechce sa mi externe študovať 7 rokov + všetko to platiť. Tak uvidím, či sa mi potom pošťastí niečo si zohnať. Ja pracujem vo väčšom meste, tak dúfam, že sa nejaké miestečko májde.
Nepracujes samostatne s detmi ako asistent. Asistentka manazera tiez nemusi mat manazment vystudovany..
@juliet86 a čo presne robí potom ten asistent? Neviem si to predstaviť
@lulula1990 v jasliach musia byt IBA zdravotne sestry...
@angelinja Aj v súkromných alebo len v štátnych prosím ťa?
Asistent ma hociaku strednu skolu je to len z upsvaru na par hodin do mesiaca pre dlhodobo nezamestnane starsie damy cca 55-65r.a platene to je cca okolo 200-250e.nie je sama s detmi len pomaha ucitelkam pri obliekani jedeni vychadzke pohybovych aktivitach ...nie je to normalne zamestnanie bo na take zevraj nie su peniaze tak to vyuzivaju len z upsvaru....
@lenka2232 veru niekde beru hocikoho ale zatial som nepostrehla aspon ped.minimum musi mat.lenze ani vystudovane ucitelky so strednou skolou a dalsim vzelanim nie je zaruka ze je dobrou pedagogickou.To co dorobili 2ucku s 20r.praxou s mojim synom a dalsimi deturencami co estelen tento rok maju 3r.je katastrofa myslela som ze ich zazalujem kravy sproste...takze k detom treba pedagoga co naozaj ma svoju pracu rad a nerobi to len koli tomu aby bol zamestnany/a
@kasokri moja spolužiačka tiež až pri detoch ,spravila školu a učí bez známosti ,zobrali ju hneď ,miluje deti a prácu s nimi ,je šťastná ,ak ťa to baví nevahaj
@kvetinka75
Asistent robí to, čo niekde upratovačky v škôlke ,
pomáha deťom obliecť sa ,pri jedle ,atď ,pomáha uckam s deťmi ale nevzdelava ich
@barcelona94901 aha, tak to som nevedela, že aj takéto je, no som múdrejšia
@misulienkamisa neviem no viem ze v jasliach statnych su len zdravotne sestry a je to logicke...tam ide skor o opateru a skor zachrani dieta zdravotacka ako pedagogicka...v zmysle dieta sa drhne . padne a pod...v skolkach musi byt aspon jedna zdravotna sestra...
"ze kazdeho zoberu" dobre som sa zasmiala..vy co ako niektore mate predstavu ze ucky v skolke piju kavu a deti sa hraju? spamatajte sa a nepodcenujte toto povolanie na ktore treba mat nielen adekvatne vzdelanie ale aj tvorivost, kreativitu atd...!
Ak najdes niekde info o vyberovom....tak ver ze bude mat zaujem vela zien co maju strednu pedagicku alebo vš. A jasne ze teba hned odstavia a vyberaju medzi nimi. Bez skoly by ta vzala len znama a isto s podmienkou studovat externe predskolsku. Niektore maju skreslenu predstavu o com ta praca je...to nie je len "hranie sa" cely den. Doma robis pripravy, kopa papierovaciek atd. Ak by ta to bavilo sprav si vš predskolsku a elementarnu pedagogiku, platovo je to lepsie ako len stredna pedagogicka. A ako studentka si mozes hladat zamestatanie...
@alchemilkazltozelena jasne, ze si to nemyslime - mamka ucila v skolke fest dlho, takze viem dobre, ze to nie je lahka uloha - aj ked je zasa pravda, ze zalezi od ucitelky, mala aj take kolegynky typicke kavickarky, ktore si odrobili najnutnejsie a s detmi sa zaoberali co najmenej. Ale to je tak vsade samozrejme. Neviem, ake su pravidla, ale ja mam tiez zopar znamych, ktore maju vystudovany trebars manazment alebo daku filozofiu (ziadne pedag. minimum alebo hocico relevantne) a ucia v skolkach, pravda, su to dedinske skolky, kde maju problem niekoho najst, ale zjavne sa to da.
Neviem, je tu niekto, kto učí detičky v mš?
Chcela by som sa opýtať, či je možné sa zamestnať v škôlke, ak by som bola iba študentom vš samozrejme v odbore.
@kasokri ahoj.ja som si robila pedagogicke minimum v Turc.Tepliciach presne z takeho dovodu ako ty. Ako to dopadlo? 15 predmetov v tom klavir a flauta. Popri dvoch detoch som chodila na hodiny klavira musela som si kupit keyboard a flautu. Vyucko kazdy piatok/sobota. Popri tom skusky akoze bolo toho sialene vela. 2r nadstav som po 1r nechala z dovodu,ze ani na prax ma nechceli zobrat a to nehovorim o prijatí do MŠ! Na to,co vsetko musi ucitelka v skolke ovladat ,ze si musi robit pripravy na dalsi den a za ten plat a zodpovednost za deti som si povedala NIE. To,ani z daleka nie je o tom,ze ucitelky si piju kavicku a deti sa hraju. Prd makovy. A dalsia a zasadna vec. Riaditelky radsej prijmu tu,co to denne studovala 4r ako nas co len 2 a externe. Ja som skoncila nakoniec u vojska a do MŠ by nikdy nesla.
Ja som sa bola ohladom prace v MS informovat v skolke pred pár dňami. kde chodi moj syn. mam VS pedagogickú ale zameranie na SŠ. Tým pádom mi kvalifikáciu neuznáju a bola by som nekvalifikovany pracovnik plus by som si musela dorobiť min strednú pedagógicku 2 roky vecerne. Vzali by ma od septembra, tak tiež mám dilemu🙂 učila som aj v súkromnej MS. Takže záleží od tvojho vzdelania a danej situácii v skolke.
Baby, nehnevajte sa, ale niektoré tie vaše komentáre sú v štýle "vyznám sa ako hus do piva". Na to, aby človek mohol vykonávať funkciu samostatného učiteľa v MŠ potrebuje buď maturitu na strednej pedagogickej škole, a/alebo absolvované štúdium VŠ predškolská pedagogika/predškolská a elementárna pedagogika. Je pravda, že sa v niektorých MŠ nájdu "tlačenky" mimo odboru, tak je to všade. Ak je nedostatok pedagogických zamestnancov, vezmú vás aj v prípade, že ste študent horeuvedeného odboru. Čo sa týka jasieľ, tam treba vzdelanie rovnaké, prípadne zdravotnícke. Väčšinou to v jasliach funguje tak, že je 50:50 pedagogických a zdravotníckych zamestnancov.
@kasokri, záleží od miesta bydliska alebo ochoty presťahovať sa. V Bratislavskom kraji sa vždy miesto nájde, v Žilinskom už pár rokov ťažko. Asi takýto je stav - http://www.minedu.sk/volne-pracovne-miesta/
@kasokri ved ale budes studovat externe. To nie je prekazka aj pracovat. Skola byva piatky poobede a soboty,niekde nedele... Budes uz druhacka ci tretiacka a das si ziadost tam kde pises ze sa uvolnia miesta. A mas sancu ze ta prijmu, kedze budes studovat odbor ktory potrebujem. Nechapem ako rozmyslas teda. Bez skoly ta nezamestna nik,strasne vela bab to studuje.... Maju z coho vyberat
@kasokri ale tak myslim si, ze by ta vzali, nie kazda chce takuto pracu robit aurcite sa najde skolka v ktorej by potrebovali ucitelku. Tiez som to chcela robit, ale bohuzial nemam ani cas na nadstavbu a bez nej neviem ci by ma vzali