Ahojte da sa zamestnať na úrade prace aj bez známosti?
Mam pocit ze je to nerealne.
@vikusjk ver tomu,že to lukratívny flek je....
Ale bohužiaľ vo všetkom ostatnom máš pravdu
Kamoška sa dostala tak, že poslala žiadosť a všetko čo k tomu požadovali a šla skúsiť. Nič si nesľubovala od toho. Nakoniec bola úspešná. Závisí aký flek a ktorý región. Tie tabuľkové platy žiadne terno
@glorikarebeka v čom je to lukratívne? Slabá výplata a všelijakí divní ľudia.
@glorikarebeka mozno zalezi, ktory flek a v akej organizacii. Tam, kde robi ten moj rodinny prislusnik, to teda absolutne tak nie je. Nie je to ani tak dobre zaplatene a ani pracovne podmienky nie su nic moc. Ale je to mozno pohodlny flek pre niekoho, kto neovlada jazyk.
Dá. Ja som tam bez známostí. Najprv som 2 roky bola na zastupovanie a teraz rok som už v trvalej štátnej správe. Podĺa mňa sa tam čím ďalej bude dať ľahšie dostať, lebo za tu mzdu tam čoskoro nebude chcieť nik robiť...
@vikusjk asi myslis výberové konanie na stálu štátnu sluzbu.. Ano tam to je uz vopred dohodnuté pretože toto miesto dostávajú zamestnanci ktorí pracovali v dočasnej štátnej službe. Ale myslim ze celkovo ci sa tam da vobec dostať, bolo mi povedané vyslovene ze niekto ma tam musi dosadiť hoci vedomosti skusenosti a prax mam dostatočnú
@glorikarebeka preco si myslis ze je to lukratívny flek?
@chichua v malých mestách su stale ludia co sa do toho hrnú
v rodine tiez mame osobu pracujucu na UPSVaR a druhu v SocPoist a ani jedna tam ziadne znamosti nemala, presla klasickym vyberkom, tak asi to mozne je 🙂
Tiez poznam par ludi, vsetci tam isli po znamosti. A tie tabulkove platy… no, ano… ale oni maju vselijake priplatky a este ine finty… nie su na tom tak zle, ako to na prvy pohlad vyzera… navyse, clovek sa tam od prace nepretrhne a zodpovednost tiez nic extra. Len teda aj na to musi byt povaha, flakat sa a vidiet, ako sa plytvaju peniaze, ktore chybaju skolam a nemocniciam…
@mane01 asi záleží dost ze na akom oddeleni.. a tie príplatky su max 100, 150… podla zásluh. Čiže suma sumárum plat aj tak okolo 700e co je nic
@petamich super🙂
Ja tiez poznam par ludi pracujucich v st.sprave(ministerstvo, urad vlady...)...VSETKY sa tam dostali po znamosti...
Ja pracujem na UPSVaR, nemám tam ziadnu námosť, šla som skúsiť a vzali ma. Dokonca v inom okrese..hlásilo sa nás dost
Ale nebudem sa tváriť .......je tam aj dosť,,tlaceniek"
Vykasli na urad prace, pod robit IT. Tam sa teba pobiju a zaplatia nasobne viac
@mirko84 ako zacat? Rada by som..
Urcite ano, moji znami nepracuju konkretne na urade prace, ani jeden, ale v statnej sprave a tu tvoju sumu si vynasob minimalne dvoma. Plus maju rozne bonusy, raz v lete, raz pred Vianocami… skratka, nie je to taka zobracenka, ako sa zda. Nie vsetko sa do statistiky dostane… preto som hovorila pred tym ze finty…
Ja som sa tam zamestnala bez známosti 😉 naozaj tam nikoho nepoznám. Ale zas je rozdiel na akú pozíciu, či práca s klientom alebo nejaký osobný urad alebo ekonomické oddelenie.
Mňa sa pýtali, či som ochotná pracovať s marginalizovanou komunitou, osobami na okraji spoločnosti, možno aj to zavážilo.
@mane01 aha tak to asi nieje na východe potom. Ja myslim vychodSR
@dota6 aha tak tu na východe ani s inými nepracujeme 🤦♀️
Presne tak, veľa klientov nespolupracujúcich, občas agresivita. Skúste si pozrieť či sa neotvárajú VK na projekty 😇 tam je plat pekný.
@dota6 to Ano ale Ta neistota.. a projekty maju končiť uplne koncom roka. Projektoví maju prejst na kmeňových.. takze nehľadajú aktualne nikoho
Neverím, že projekty skončia
Ak chceš robiť OSPOD tak neverím, že sa nedostaneš. Tam hľadajú stále.
Ja som sa dostala do štátnej správy úplne bez známosti.
A o tých projektoch som už počula, ze majú končiť, ale nepočula som o tom, ze všetci z projektov majú prejsť na stálu štátnu službu. Tomu nejako neverím.
A hlavne často hľadajú zástup 😇 predsa len ženský kolektív. Posielajte životopisy kade tade, raz sa to podarí. Pôjdem navštíviť kolegyne :D pozisťujem ako to je s našimi na projektoch. Teraz končí jeden v júni. Tiež pochybujem, že všetci pôjdu do stálej štátnej služby.
@mateson práveže tam maju plno…
Bohuzial, moj rodinny prislusnik tiez pracuje v statnej sfere na urade a tam beru len uz vopred vybratych uchadzacov po znamosti. Normalne spravia vyberove konanie, kam sa dotrepe viac zaujemcov a chudaci netusia, ze nemaju sancu, lebo clovek je uz vopred vybraty. Nechapem to, lebo praca pre statnu spravu teda nie je absolutne ziadna vyhra a oni sa k tomu stavaju, ako keby slo o lukrativny flek 🙄