Dá sa začať odznova v štyridsiatke?

22. júl 2023

Ahojte. Veľa sa tu píše o práci na doma, požiadavkách a tak, možno by ste mi vedeli pomôcť podobnej záležitosti.
Pracujem 18 rokov v sociálnej oblasti a mám úprimne dosť. Cítim sa vyhoretá, práca ma už nebaví, nedokážem to už robiť ako na začiatku. Okrem svojej práce s ľuďmi som enormne zaťažená administratívou, ktorú musím riešiť vo voľnom čase plus vzdelávacie programy...proste žiaden život okrem práce. Pracujem, pretože musím platiť účty, hypo, živiť deti- to je jediný dôvod, vďaka ktorému som schopná vstať a ísť pracovať. Posledný čas veľmi uvažujem o zmene práce, ale bojím sa, že dnesnom svete nemám čo ponúknuť a skončím niekde za pásom na 3 smeny, kde budem chodiť s ešte väčšou nechuťou. Mám 40+ a iba strednú školu s maturitou. Keďže som maturovala ešte v minulom storočí, neviem na akej úrovni ovládam anglický ci nemecký jazyk . Rada by som sa v oboch ešte zdokonalila pred tým, ako by som podala výpoveď. S PC pracovat viem iba na základnej úrovni. excel by som potrebovala už oprášiť, pouzivam hlavne word, alebo power point. Prípadne by som začala navštevovať kurzy, aby som si zvýšila kvalifikáciu, len neviem, či mám reálne v mojom veku ešte šancu začať kariéru odznova. Co si o tom myslite?

lucka_ke
22. júl 2023

ja som staršia od teba a začala som si robiť školu - externe, ešte rok a mením úplne pracovnú oblasť, určite choď do toho, do dôchodku ďaleko

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaktusik007
22. júl 2023

@lucka_ke ja rovnako. Tento rok mam 44, idem od septembra do skoly a uz sa mi podarilo aj najst pracu v novom odbore. Autorka, mala som podobne pocity z mojej doterajsej prace, az ked som sa rozhodla pre uplnu zmenu profesie som sa skludnila a uz ako som uvidela svetlo na konci tunela, nejaky zmysel, aj sa mi lepsie chodilo do prace... Takze sprav to rozhodnutie, a chod to toho.

Mas 40, do dochodku pojdes najskor v 64, cize mas pred sebou este minimalne 24 rokov prace... Takze smelo do toho.

nikpa
22. júl 2023

Tak ako píše vyššie, do dôchodku ďaleko. Chces takto zostať naozaj až kým budeš mať 60+? Na zmenu treba len odvahu, tak do toho. Nikde nie je napísané, že na zmenu potrebujes vysokú školu alebo 5 kurzov. Samozrejme vzdelávať sa treba aj učiť nové veci ale máš na to dobrú motiváciu, chces zmeniť svoj život. Držím ti palce.

20erika07
22. júl 2023

Chod do toho 🍀 ved este takmer 25r.musis makat ,oplati sa robit nieco co ta bude napĺňať 😊

kacena4
22. júl 2023

ja som po úraze zmenila pracu po 40+ zacala som pracovat na nizsej pozicii, robim si VS a plánujem postupit vyssie. vsak som len v 1/2 produktivneho veku. preco nie zacat nieco nove??

ptvw
22. júl 2023

@lucka_ke
@kacena4
@kaktusik007 kočky a co ste začali študovať? Comu sa plánujete potom venovať? Ďakujem za inšpiráciu, tiež by som chcela zmeniť pozíciu len sa neviem dokopať

kacena4
22. júl 2023

@ptvw ja som isla do skolstva zacala som ako pedag asistent (super nenarocna praca) a dobry pracovny cas a studujem specialnu pedagogiku, chcem na skole robit skolskeho specped

kaktusik007
22. júl 2023

@ptvw ja to iste ako
@kacena4 ale na inej skole a moja taka ta meta zivotna, co sa udeje najskor po 50tke, je ucit matematiku 😀

kacena4
22. júl 2023

@kaktusik007 waw super matikarov je malo daj sa na rozsirujuce matiku a pracu si najdes hocikde aj s ubytkom drzim palceky

kaktusik007
22. júl 2023

@kacena4 presne to mam v plane, matiku cez rozsirujuce... ale to je este dlha cesta predo mnou - takze zatial to asistencia na niekolko rokov isti

viestta
22. júl 2023

Moja mama po styridsiatke uplne zmenila odbor, presla na IT zacala studovat anglinu a vydrzala tam az do dochodku, IT kde anglina bol komunikacny jazyk. Zacinala fakticky od nuly ale velmi chcela a aj dosiahla to co chcela. Ja ju obdivujem, koez by som mala tolko odvahy... Po styridsiatke mas pred sebou minimalne 20 rokov, ked novoziskanu specializaciu mozes plne vyuzit.

lucka_ke
22. júl 2023

@ptvw strednú zdravotnú 2 roky a potom chcem ešte 3 roky Bc, všetko externe popri práci

aurinia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
22. júl 2023

netreba sa báť zmeny a čím skôr ísť, ja mám viac spolužiačok v mojom veku a všetky ľutujeme, že sme sa nerozhodli skôr pre túto zmenu ja mať teraz 35 tak sa rozhodnem úplne inak ako vtedy a už som mohla mať aj špecializácie vyštudované, akurát, že ja už som na takéto niečo stará, dievčatá a mladé ženy ozaj neváhajte a choďte do toho

marcellka32
22. júl 2023

Moja mama si v 50 dorobila maturitu, dovtedy nemala žiadnu strednú školu (bolo ich veľa súrodencov a peňazí nebolo), je pyšná že to zvládla, bála sa, okamžite mala väčšiu výplatu a teraz dôchodok

namornicka
22. júl 2023

@kacena4
@kaktusik007 super baby, fandim vam. V skolstve by sa mal prestriedat ludia, ti vyhoreni odtial prec a nabrat novych co este nie su z toho zmagoreni.