Ahojte chcela by som vedieť pracujem jednej firme cez rok ale nastala taká situácia že musím odsťahovat.
Obávam sa že mi dajú 2 mesačnú výpovednú lehotu a to ja nemôžem dovoliť nemala by som kde bývať.
Dá sa tej lehote vyhnúť?
Buď skončenie PP dohodou, s čím musia súhlasiť obe strany, alebo výpovedná lehota. Treba počítať s tým, že začína plynúť vždy až od 1. dňa nasledujúceho mesiaca.
Podla zakonnika prace mas 3 moznosti kedy mozes okamzite skoncit pracovny pomer, ale odstahovanie tam zial nepatri. Je to paragraf 69. Bud mas lekarsky posudok ze nemozes vykonavat danu pracu a zamestnavatel ta nepreradil, alebo ta nevyplatil, alebo je ohrozeny tvoj zivot.
Ja osobne som v jednej malej firme vyuzila to ohrozenie zivota a odisla som okamzite. Ale na vysvetlenie, majitel sa ukazal ako psychopat a fyzicky zautocil na moju sefku. Tak som odisla a sefka ma musela pustit ci chcela, ci nie.
Ešte podotknem, že vždy sa dá jednoducho neprísť do práce, čím ti vznikne absencia a zamestnávateľ ti zvyčajne sám ukončí po 2-3 dnoch pp. Upozorňujem berie sa to ako závažné porušenie pracovnej disciplíny a môže ti to uviesť v započtovom liste a v hodnotení. Čo môže byť niekedy v budúcnosti problém ak by ho chcel budúci zamestnávateľ vidieť
@matullienka mozu sa s nou sudit o neplatnú vypoved. Ziadne Acka jej dat nemusia...bohuzial.
@nasa123 ja by som sa slusne skusila dohodnut, povedat o stahovani, poprosit o ustretovost.
ak mas vypoved dohodou mozes odísť ako sa so zamestnavatelom dohodnes. 2mesacna kehota chrani zamestnavatela aby si stihol najst náhradu. nie je povinna