Dá sa vydržať život v upršanej krajine?

13. dec 2023

Ahojte, mam moznost prestahovat sa za pracou do Dánska, konkretne Kodaň no citala som, ze tam vela prsi.
Mate skusenosti so zivotom v "uprsanej" krajine? Anglicko, Skandinavia, sever nemecka atd.? Da sa to pocasie vydrzat? Milujem leto, teplo, prejst sa vecer v lete s kamaratkou, sadnut si na deku, na terasu, zapad slnka, vychod slnka atd. Skratka milujem teple letne dni a zmrzlinu haha :D Myslite, ze je to dobry napad pre milovnika letnych dni ako som ja? Da sa to vydrzat? Dakujem

ivik4
13. dec 2023

Ja by som umrela :D . Uz jesen na Slovensku znasam velmi zle, som ustavicne unavena, bez zivota, dazd ma ubija. Rovnako milujem horucavy
Dobrovolne by som nesla lebo viem ze by som sa necitila prijemne a nemala taku tu chut do zivota.
Ale som zvedava na komenty. Ludia co su v pohode s dazdom a chladom isto vydrzia

beata_k
13. dec 2023

Ja by som to nedala ani 6 mesiacov 😁

lizardd
13. dec 2023

Nie, nezvykneš si. Celý čas tam budeš trpieť. Mne život v upršanej krajine vôbec nevadil. Pre mňa je leto najhoršie ročné obdobie.

oslo1
13. dec 2023

V pohode. Byvam v UK, vsetci si myslia, ako Tu prsi, a pritom Tu mame sucho. Na twrase mozes sediet aj ked prsi.

veselo_neveselo
13. dec 2023

Dansko je krasna krajina, aj tam maju v lete teplo 🙂 Aj na tu deku si sadnes, na zmrzku su tam tiez vysadeni, v lete na kazdom rohu..
Ved chod sa tam pozriet, najprv na tyzden, ze co si o tom myslis. Podla mna to aspon skus, a potom sa rozhodnes ze ci to je pre teba. Na slovdnsko sa vratit vzdy mozes...

syslik81
13. dec 2023

mas uschje a mokre casti ..ja som v uk tiez a nam tu teda prsi dost ..toto leto ani leto nebolo .. ale tak zvyknes si -na vsetko sa da zvyknut ...

darkswan
13. dec 2023

Cez zimu tam budes trpiet, ked je chladno tak tak surovo a neskoro svetlo, skoro tma

kubkovamama
13. dec 2023

Úprimne ti závidím.Milujem severské krajiny,skorú tmu,chlad.No,a podľa mňa sa tam budeš skrz to trápiť,aj keď Dánsko nie je extrémne upršaná krajina,iba chladnejšia a vlhkejšia.Ale predsa benefity ako práca,celkovo možnosť stráviť čas v krajine s úplne iným spôsobom života,sociálneho zabezpečenia a politického smerovania,iná mentalita..dovolím si tvrdiť,že u nás je to katastrofa,neváhaj a chod.Znamy sú tam na vidieku 18r,nič lepšie nemohli urobiť ako odísť z tejto p.sra.ej krajiny

bluka2
13. dec 2023

Dá sa to vydržať, keď v strede tej pochmúrnosti ideš niekam za slnkom. Tento rok ta pochmúrnost začala o mesiac neskôr než bežne. Teraz sa už tešíme na začiatok roka na juhu Maroka a potom to snáď ubehne už do jari alebo budeme musieť vymyslieť ešte jednu dodávku slnka

liusa82
13. dec 2023

ja by som tiež hned išla do severskej krajiny.Aj ked ja mám najradšej fínsko alebo švédsko.No kto nemá rád chlad asi ťažko si zvykne.Neviem.Ved skúsiť môžeš prinajhoršom pôjdeš domov svinským krokom😀

lauritta0407
13. dec 2023

Tazko sa zvyka.Mavam casto migrenu, chyba mi ze nemozem chodit v zime na dlhe prechadzky atd. Ale dala som prednost tomu ze raz za cas budem mat migrenu z uprsaneho opacasia, ako by sme mali ostat v krajine kde vladne korupcia, idioti, a su tam zle podmienky na zivot. 🙂
Mimochodom, vyskusaj, nikdy nevies co ti ta praca a zivot v Kodani prinesie..

lauritta0407
13. dec 2023

*uprsaneho pocasia

vevesh
13. dec 2023

Byvam na severe a teda neprsi tu nonstop- v lete sa da ist normalne kupat do mora (sice studensie, ale v pohode). Podla mna sa da v pohode zvyknut- len vopred upozornujem, zapad slnka na jar vychutnavas do 00.30 a vychod slnka uz o 04.10🙈🙉🙊 naopak v zime trochu dlhsie tmu. Ale myslim, ze na vsetko sa da zvyknut, ak to vyvazia ine zivotne pozitiva...

rebrambora
13. dec 2023

V severskych krajinach a GB neprsi nonstop...

kulumulu123
13. dec 2023

Zila som takmer 16r v anglicku a ozaj som nemala pocit ze by tam furt prsalo. Je to ako u mas raz prsi raz svieti slnko ale ziadna mega drama...

muchacici
13. dec 2023

12 rokov som žila v Anglicku, pár rokov som si nevedela zvyknúť, ale potom mi to miernejšie, sychravejšie počasie oveľa viac vyhovovalo, a aj mi to chýba. Ja mám veľmi rada jeseň, zimu, no aj jar môže byť, ale najlepšie, keď je vlhko, skoro celý rok v mikine 😃 to je môj ideál. Inak v Anglicku sme mali posledné roky celkom dlhé a horúce letá, nie ako pred rokmi, teraz sa nedalo dýchať, zimy viac mierne a upršané. Potom povyrastali nám tam z toho počasia tarantuly jak dlaň a vždy čakali niekde blízko za rohom, vonku alebo vo vnútri 😃 lebo to nikdy poriadne nevymrzlo

janicast
13. dec 2023

@ivik4 ako keby som to ja písala🤔😉

deniska2706
13. dec 2023

My žijeme v Belgicku a tu tiež vkuse prší 🙈 ja milujem leto a slnko takze niekedy keď tu prší 3 týždne nonstop je to pre mna fakt utrpenie a ledva prežívam. Akože zvyknúť sa na to dá, ale je to nič moc no 🙈 tešíš sa keď konečne vyjde slnko. A zase niekedy sa tu v priebehu hodiny dokážu vystriedať úplne všetky obdobia krúpy dážď slnko a to je hardcore 😅 to sa len smejeme. Ale zase pre mna je fajn že tu aspoň nebývajú take hnusné zimy a v pohode to prežiješ aj v teniskách keďže tu takmer nesneží, možno trochu popráši aby sa nepovedalo

letfenixa
13. dec 2023

Bola som v Kodani týždeň v lete a bolo to najdokonalejšie letné počasie:D takže pre mňa je to ideálne miesto na život🙂

ivangeline
13. dec 2023

No nebolo to bohvieco...v Anglicku.

slniecko5
13. dec 2023

Ťažko povedať.
Vo veku 20+ mi to nevadilo, dokonca vyslovene vyhovovalo, mala som napríklad menej migrén, UK, dnes vo veku 40+ už asi nie. Kamosla Slovenka tam týmto veľmi trpí, v letw u nich boli naše deti a chýbalo im teplejšie oblečenie 😁. Zima tam bola, na mikinu celý čas. Oni keď sem dôjdu, chodia sa kúpať, aj keď je tu pre nás chladno. Veľmi jej chyba slnko

slniecko5
13. dec 2023

Ale chod určite, veď tam nejdes na desaťročia, uvidíš sama. Niečo ti to da určite. Teda veľa.

simona92101
13. dec 2023

Svokor zije 15r v Skotsku a tam teda prsi temer stale.on si doteraz nezvykol🤷‍♀️

domak2
13. dec 2023

Mne je tu v UK hlavne oveľa chladnejsie, aj keď stupňov môže byť rovnako, ta vlhoba to nejak zhorsuje. Zvykám si už 12 rokov, snáď to raz príde 😅

vanilkovazmrzka
13. dec 2023

Kodan je uzasna bez ohladu na pocasie 🤷‍♀️

zobaka
13. dec 2023

ja uz na Slovensku trpim ako pes, ak mas rada teplo asi tam nebudes uplne stastna

hopeja
13. dec 2023

Ja by som využila príležitosť, však tam nebudeš naveky, možno sa ti tam dokonca zapáči....ľutovať budeš možno nevyužitu príležitosť

bluka2
13. dec 2023

@letfenixa to si asi chytila dobrý týždeň, lebo ja som tam bola dlhšie a takých týždňov nebolo veľa ani v lete 😃

letfenixa
14. dec 2023

@bluka2 áno, brat sa smial, že máme častejšie chodiť na návštevu.

muchacici
14. dec 2023

@domak2 Chladnejšie, vážne? 🙂 Mne bolo naopak teplejšie, 13-16 stupňov tu je celkom chladno, ale tam mi úplne stačila mikina