Potrebovala by som poradit ohladom dovolenky. MM je zamestnaný má zmluvu do 30.11.2012. Momentálne je na PN ešte.
Od 3.12.2012 nastupuje do nového zamestnania. V súčasnom zamestnaní má
ešte zostatok starej dovolenky 15 dní. Chcela som sa opýtat či sa táto
dovolenka dá preniest do noveho zamestnania, alebo ju musia preplatit.
Dakujem
@sisaha dakujem za odpoved, ešte sa chcem opýtat či náhodou mi nevieš poradit aj ohladom ochranej lehoty. Ked ešte bude manžel na PN či bude v ochranej lehote aj ked mu skonči zmluva. A čo tie dva dni 1 a 2.12. 2012 nebudu niekde chybat? kedy má ukoncit Pn aby to bolo najvhodnejšie? Dakujem velmi pekne
@mataklinec hlavne nech sa nenecha v robote odbit. Jednoznacne ma na nu narok. Ak nie je moznost si ju vycerpat,musia mu ju preplatit. Ja som bola v podobnej situacii pred piatimi rokmi. Koncil sa mi PP a mala om este 12dni dovolenku.
Skusali na mna tah,ze oni dovolenku nepreplacaju a podobne dristy. No urcite! Nakoniec mi ju preplatili,co bola aj ich povinnost. Hlavne nech trva na tom na co ma narok.
@mataklinec Bud mu moze dovolenku zamestnavatel preplatit, alebo nech si ju normalne vycerpa a sucasne pocas cerpania zacne pracovat u noveho zamestnavatela. Subezne moze mat aj 3-4 pracovne pomery, ja som to tak mala, ze som bola zamestnana a este som nejakych 5 dni cerpala dovolenku a sucasne som uz nastupila u noveho zamestnavatela. Kvoli tomu, aby si tvoj manzel nemusel doplacat sam odvody za tie dva dni 1 a 2.12. bude lepsie, ak po ukonceni PN zacne cerpat dovolenku a od 3.12. nastupi do novej prace, takto sa mu to prekne prekryje, inak by ho v buducnosti nahanala zdravotna poistovna (minimalne). Ak bude zamestnavatel odmieta dovolenku preplatit, resp. nechat vycerpat, treba povedat, ze sa teda bude informovat o svojich pravach na Ispektorate prace.
@mataklinec preco nezacina novy pracovny pomer 1.12.? Nech ide do novej firmy a zmeni zmluvu.. Nerozumiem celkom na co konkretne sa pytas na ochrannu dobu. Ved ma nove miesto nie? Ja som ochrannu dobu momentalne riesila s inspektoratom, ale moja situacia bola trochu ina. dostala som vypoved z org. dovodov a pocas plynutia vypovednej lehoty som bola operovana a moja PN bude dlhodobeho charakteru. Cize v mojom pripade som v ochrannej dobe a pracovny pomer bude ukonceny az mi skonci PN-ka.
@mataklinec ahoj. Ako pisali baby, dovolenka sa neda preniest do dalsieho zamestanania. Dovolenku si musi vysporiadat v starom zamestnani bud cerpanim alebo preplatenim. V novom zamestnani ma narok na 1/12tinu z dovolenky z kazdeho mesiaca v roku, co pracuje, co je asi 2dni. Ja som nastupila v novembri a aj ked som v skusobnej dobe, tento rok mam narok na 5dni dovolenky. To si ale musi znova dohodnut so zamestnavatelom. No a tie 2 dni (1.12.,2.12.) mu budu chybat v zdravotnej poistovni a aj v socialnej do dochodku. Bude to musiet doplatit zo svojho. A to hned, lebo spatne to nejde. Alebo sa dohodnut s novym zamestnavatelom, ze ho zoberu od 1.12.
PN nech ukončí 02.12.2012, to máš najjednoduchšie riešenie.. Dovolenka sa preniesť nedá..
@mataklinec preniest sa neda, iba vycerpat, alebo preplatit