Dobrý deň, 1.11.2024 som mala nastúpiť do novej práce, avšak súčasný zamestnávateľ si za mňa nezabezpečil náhradu a ponúkol mi, za vysokú finančnú odmenu odrobiť ešte celý november. Dá sa posunúť nástup do novej práce o mesiac? Na pohovore sme sa dohodli, že buď nastúpim od 1.11. alebo od 1.12. lenže všetky papiere sú už vybavené na 1.november. Zmluvu som zatiaľ nepodpísala. Ide o štátnu fakultnú nemocnicu.
Možné je všetko ,je to vec dohody
@vero_nika28 aké papiere? myslíš zmluvu? tá sa dá opraviť jedným-dvomi klikmi. čo sa týka sociálnej poisťovne, neviem, myslím, že tak ďaleko dopredu sa nehlásia zamestnanci poisťovni, až tesne pred nástupom, ale nie som mzdová. skús sa dohodnúť, ak ti pôvodne navrhovali buď 1.11 alebo 1.12. plus, dnes je málo zdravotníckeho personálu, myslím, že ti vyjdú v ústrety.
@lonely66 zmluvu som nepodpísala, ale rátali somnou na 1.11. a na moje miesto (Rádiologický technik) je čakačka, nás je až priveľa. Preto sa obavam , že má ten jeden mesiac nepočkaju a vezmú niekoho iného... Zavolať im môžem až v pondelok, len ma to zaujíma , či to niekto už riešil a či mu vyšli v ústrety normálne alebo zobrali ďalšieho v poradí.
@lonely66 papiere myslím, všetky školenia a v stredu mám ísť na pracovné lekárstvo na vstupnú prehliadku.
@vero_nika28 jaj, tak to máš potom blbé. otázka znie... prečo ťa tento pôvodný zamestnávateľ chce odrazu iba kvôli jedinému mesiacu zasypať kráľovskou odmenou, kvôli ktorej sa oplatí ešte mesiac počkať? nebude za tým niečo iné? nechcú ťa nejak obabrať? vždy boli takí štedrí?
@vero_nika28 ja by som bola asi ferova voči novému zamestnávateľovi a nastúpila v dohodnutom termíne. Pre niečo z tej prace odchádzaš nie ?
@lonely66 boli aj oni voči mne veľa krát ústretový preto by som im to chcela oplatiť. K zmene práce ma neviedli pracovné problémy, ale sťahujem sa za priateľom do iného mesta.
Vyskúšať môžeš, ale netlač na pílu lebo si môžeš pokaziť nástup. Tiež buď opatrná, aby nezistili že si dostala veľkú odmenu, lebo to by sa im nepáčilo. Ak by mali možnosť sa dozvedieť od niekoho, radšej odmietni ťahať ďalší mesiac lebo vyjdes z toho ako "nenazrana" , veľmi ľahko to prekrútia.
Ide o tvoju budúcnost a ver tomu, že za dva týždne, v starej robote, si na teba nikto ani nespomenie. Takže, ja by som nastúpila do novej. Ta finančná odmena nemôže byť az taká vysoká aby mi to stalo za risk.
Žiadna odmena nestojí za to aby si prišla o prácu.
A keď hovoríš ze vás je tak strašne veľa na túto pozíciu ako je možné že zamestnávateľ nikoho nenašiel?
ked je v novej praci cakacka, tak by som neriskovala, lebo kvoli vysokej odmene., mozes ostat pol roka bez prace a potom si tu odmenu mozes obuchat o hlavu
Koľko ti ponúkli? Máš ešte otvorené aj iné možnosti práce keby táto nevyšla? Alebo máš takú špecifickú pozíciu že budeš mať problém nájsť si inú prácu?
Urcite co najskor sa spoj s buducim zametnavatelom a vysvetli situaciu. Nespominaj ziadnu financnu odmenu ani nic. Proste im povedz, ze budes musiet ostat v starej praci, lebo tam nikoho nemaju a ci by Ti vedeli nastup posunut az o mesiac. Ak povedia nie, tak sa zariad podla toho.
@muchotrafka298 presne tak to mám v pláne vyriešiť . Ďakujem za rady 🙂
@buberova v tomto odbore už iné miesto nieje , zase by som čakala ďalšie roky keby niekto odišiel do dôchodku, alebo na MD.
Ja by som s nastupom do novej prace nespekulovala. To,ze si nenasli za teba nahradu,nie je tvoj problem. Zato mozes posobit neseriozne na toho noveho.
Tak v tom prípade by som robila všetko preto aby som si nepokazila šancu na nové zamestnanie.. a vyprdla sa na starého. Predpokladám že nemal týždeň na to nájsť za teba náhradu, jeho problém
@vero_nika28 nový zamestnávateľ ťa môže počkať a nemusí...to sa dozvieš len ak im v pondelok zavoláš.....ja som bola v tejto situácii 2x, prvý krát sa mi stalo že mi tesne pred podpisom zmluvy zavolali že miesto obsadili z interných zdrojov, v druhej práci počkali....ale išlo o cca 2 týždne, nie mesiac.....ak pri pohovore mali viacero vhodných uchádzačov a potrebujú miesto obsadiť akútne, tak zavolajú tomu kto vyhovoval požiadavkam a môže nastúpiť hneď......
@vero_nika28 sranduješ však? Sťahuješ sa do iného mesta a mala si šťastie, že si získala job, o ktorý je veľký záujem, za tebou čaká v rade kopec ďalších záujemcov, pričom voľné miesto je raz za pár rokov a ty chceš žiadať, aby mesiac počkali? Prečo by mali? Ak súčasný zamestnávateľ nikoho nenašiel, ozaj veríš tomu, že za ďalší mesiac ho nájdu, aj stihne do konca mesiaca odísť z práce? A že ti dali ponuku dobrú na ten mesiac? Stojí tá ponuka za to, že prídeš o nový job? Ak ti nebude vadiť, žeby sa stalo, že o nový job prídeš, tak oka. Ale ja by som uvažovala ako potenciálny zamestnávateľ, či chcem človeka, ktorý mi sľúbil nástup a teraz sa cuká s ponusunutím nástupu.
@vero_nika28 hmm takze nasla si si miesto kde vas je 10na poziciu a stary zamestnavatel si nevedel najst, tak hej? Nuz ja by som po takejto informacii obvolala zaujemcov 2.3.4 a tebe by som podakovala za zaujem. Uplne neseriozne jednanie.
za mna neseriozne ak by si zavolala s tymto tak ta hned po skonceni telefonatu volam dalsiemu v poradi a teba neriesim
opytaj sa noveho zamestnavatela ci s tym suhlasi to sa tu nedozvies ... ale zas na druhej strane teba nemusi zaujimat ze tvoj sucastny zamestnavatel za teba nema nahradu ... je to jeho problem nie tvoj
Nastúpila by som do novej a hotovo ....v starej nech si poradia
@vero_nika28 výpoveď Ti zamestnavatel nepodpisuje, je to jednostranný úkon a končíš 31.10.
Neostala by som v starej práci. Riskuješ za ten mesiac, že sa im objaví ďalší uchadzač napr s lepšou praxou, z kvalitnejšieho pracoviska atď...a vezmú ho hneď. Na sľub že by na mňa čakali by som sa nespoliehala
A teda 4dni pred nástupom im telefonovať a špekulovať mi príde neseriózne. Keď už máte dohodnutú vstupnú prehliadku atď
@vero_nika28 odišla by som do novej prace
to ti povie už len nový zamestnávateľ ...