Dá sa posunúť nástup do novej práce?

vero_nika28
Dnes o 12:47

Dobrý deň, 1.11.2024 som mala nastúpiť do novej práce, avšak súčasný zamestnávateľ si za mňa nezabezpečil náhradu a ponúkol mi, za vysokú finančnú odmenu odrobiť ešte celý november. Dá sa posunúť nástup do novej práce o mesiac? Na pohovore sme sa dohodli, že buď nastúpim od 1.11. alebo od 1.12. lenže všetky papiere sú už vybavené na 1.november. Zmluvu som zatiaľ nepodpísala. Ide o štátnu fakultnú nemocnicu.

biba_18
Dnes o 12:50

to ti povie už len nový zamestnávateľ ...

margitaf
Dnes o 12:51

Možné je všetko ,je to vec dohody

lonely66
Dnes o 12:56

@vero_nika28 aké papiere? myslíš zmluvu? tá sa dá opraviť jedným-dvomi klikmi. čo sa týka sociálnej poisťovne, neviem, myslím, že tak ďaleko dopredu sa nehlásia zamestnanci poisťovni, až tesne pred nástupom, ale nie som mzdová. skús sa dohodnúť, ak ti pôvodne navrhovali buď 1.11 alebo 1.12. plus, dnes je málo zdravotníckeho personálu, myslím, že ti vyjdú v ústrety.

vero_nika28
autor
Dnes o 12:59

@lonely66 zmluvu som nepodpísala, ale rátali somnou na 1.11. a na moje miesto (Rádiologický technik) je čakačka, nás je až priveľa. Preto sa obavam , že má ten jeden mesiac nepočkaju a vezmú niekoho iného... Zavolať im môžem až v pondelok, len ma to zaujíma , či to niekto už riešil a či mu vyšli v ústrety normálne alebo zobrali ďalšieho v poradí.

vero_nika28
autor
Dnes o 13:00

@lonely66 papiere myslím, všetky školenia a v stredu mám ísť na pracovné lekárstvo na vstupnú prehliadku.

lonely66
Dnes o 13:02

@vero_nika28 jaj, tak to máš potom blbé. otázka znie... prečo ťa tento pôvodný zamestnávateľ chce odrazu iba kvôli jedinému mesiacu zasypať kráľovskou odmenou, kvôli ktorej sa oplatí ešte mesiac počkať? nebude za tým niečo iné? nechcú ťa nejak obabrať? vždy boli takí štedrí?

gabriela2952
Dnes o 13:05

@vero_nika28 ja by som bola asi ferova voči novému zamestnávateľovi a nastúpila v dohodnutom termíne. Pre niečo z tej prace odchádzaš nie ?

vero_nika28
autor
Dnes o 13:09

@lonely66 boli aj oni voči mne veľa krát ústretový preto by som im to chcela oplatiť. K zmene práce ma neviedli pracovné problémy, ale sťahujem sa za priateľom do iného mesta.

mantilka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mantilka
Dnes o 13:36

Vyskúšať môžeš, ale netlač na pílu lebo si môžeš pokaziť nástup. Tiež buď opatrná, aby nezistili že si dostala veľkú odmenu, lebo to by sa im nepáčilo. Ak by mali možnosť sa dozvedieť od niekoho, radšej odmietni ťahať ďalší mesiac lebo vyjdes z toho ako "nenazrana" , veľmi ľahko to prekrútia.

hipuska
Dnes o 13:55

Ide o tvoju budúcnost a ver tomu, že za dva týždne, v starej robote, si na teba nikto ani nespomenie. Takže, ja by som nastúpila do novej. Ta finančná odmena nemôže byť az taká vysoká aby mi to stalo za risk.

janai1
Dnes o 14:14

Žiadna odmena nestojí za to aby si prišla o prácu.
A keď hovoríš ze vás je tak strašne veľa na túto pozíciu ako je možné že zamestnávateľ nikoho nenašiel?

katulienkax
Dnes o 14:21

ked je v novej praci cakacka, tak by som neriskovala, lebo kvoli vysokej odmene., mozes ostat pol roka bez prace a potom si tu odmenu mozes obuchat o hlavu

buberova
Dnes o 14:28

Koľko ti ponúkli? Máš ešte otvorené aj iné možnosti práce keby táto nevyšla? Alebo máš takú špecifickú pozíciu že budeš mať problém nájsť si inú prácu?

muchotrafka298
Dnes o 14:50

Urcite co najskor sa spoj s buducim zametnavatelom a vysvetli situaciu. Nespominaj ziadnu financnu odmenu ani nic. Proste im povedz, ze budes musiet ostat v starej praci, lebo tam nikoho nemaju a ci by Ti vedeli nastup posunut az o mesiac. Ak povedia nie, tak sa zariad podla toho.