Da sa popasovat s bossingom, ak nie je podchyteny v zakone? Nechcem sa nechat vystvat, ale toto co sa deje uz nedavam, je to sikana, co potvrdili aj kolegovia, avsak deje sa to viacerym.
Ide napr.o zadrziavanie informacii k praci, vyhybanie sa zodpovednosti-veduca odmieta ucast na stretnutiach, kde sa od nej caka nejaky jej nazor, postoj, posiela nas a ona ide na skolenie v tom case, dalej cez online porady, kde je pritomna aj ona nam vyvolava, pricom inkognito ma u seba riaditelku, dava nerealne terminy, vecer da termin do rana a do toho poradu, pripravovat jej treba vsetko ako podklad aj trivialne maily, dalej odpovede pre riaditelku od nas z pracovnych dokumentov skopiruje a posle v maily ako svoje s celou textaciou a vypisuje nam aj na sukromny mail, aj na fb, aj cez pn, lekara, ale aj cez dovolenku ma pozyva na online porady. Okrem toho sa so mnou a aj s niektorymi kolegynami rozprava arogantnym stylom.
Respektujem ju len preto, ze je veduca, ale ako clovek spravanie ma velmi zle a ani ju nevnimam ako odbornicku, nic nevie, len buzeruje.
HR u nas nefunguje, zaroven nas chodi ohovarat riaditelke a ta iny pohlad na vec nepozna, je rada ked vela veci nemusi riesit a nechava rozhodnutia na veducu, ani tie meetingy, kam veduca nechodi riaditelka neriesi, proste niekto ide a veduca nech si chodi na skolenia a vylety...
S jej nadriadenou si nemôžete dohovoriť stretnutie a komunikovat o jej štýle riadenia?
Ale museli by ste byt viacerí, lebo 1 nespokojná osoba je malo.
Ak by riaidtelka súhlasila s takýmto osobným stretnutím, tak si treba prichystať podklady, mat akokeby dôkazy a najdôležitejšie jw povedať že čo vserko robíte pre firmu a čo by znamenal vás hromadný odchod
Súkromný mail by som zablokovala. Pracovne veci rozhodne napatria do súkromného mailu
Neviem kolko vas v praci je a kolko vas je nespokojnych a aky maju vztah s nadriadenymi tvojej sefky. No niekedy pomoze len hromadna vypoved. Vtedy sa aj vedenie "zastavi" a zbystri co sa deje. No je to velky risk ale niekedy nie je co "stratit". A nikdy nevies ci nepride niekto este horsi🤣
To zatajovanie informácií ako u vás prebieha?
Niečo robíš na základe málo info a potom náhodou zinakadiaľ dozvieš viac a narýchlo meníš veci aby boli podľa aktuálnych info?
Alebo ak dorobíš vec, potom ti vyčíta že si to mal urobiť inak podľa informácií ktoré "každý vie" len ty nie?
Robíš v súkromnej sfére alebo štátna organizácia?
Poznám prípad, kedy nadriadená šikanovala 2 podriadené. Tie sa obrátili na odbory a riešilo sa to až u zahraničného akcionára. Dopadlo to tak, že s riaditeľkou sa rozlúčili.
Takže dá sa, len treba mať niekoho, kto sa za zamestnancov postaví. Pozri si aj tento článok:
mne pomohlo len odísť, je to beh na dlhú trať a skôr ci neskor sa ti to odrazi na tvojom zdraví. Radsej energiu investuj do zmeny prace a poriadnej dovolenke za odmenu. Toto čo píšeš, je čistá pakaren a budes akurát zrelá do blazinca.
@barborachors najsmutnejsie je, ze u nas len sekretarka trvdi, ze veduca je odborne znala, lebo tak to povedala riaditelka...riaditelka ju ale velmi nepozna ani po odbornej stranke,z casu na cas jej zreferuje co robime, to je vsetko
Pokial si sama ťažko, pokial by vás bolo viac, môžete to skúsiť.
Ak to, čo píšeš vyssie viete dokázať samozrejme.
Ahojte, akurat to riesime aj my u nas… za posledne 2 roky od nas odislo tolko zamestnancov, kvoli natlakom od veducej, ze ich musime zastupovat, nasa veduca sa vyhovara na to ze nikto nieje vhodny a nenasla dalsich ludi na tu danu robotu, vyhraza sa nam aj napriek tomu vypovedami, zmenami pracovnych podmienok, vzdy ked si povieme svoj nazor, tak nas odbije, nerovnomerne (podla oblubenosti zamestnancov) zadeluje zastupovanie, minule riesila pred celym kolektivom jednu kolegynu ktora nebola vtedy robote na pracovnej porade (pritom sa to netykalo prace ale sukromneho statusu na fb)… viaceri chodime do prace s nechutou, a nevieme co dalej… zvazujeme podanie staznosti vyssiemu vedeniu, no nevieme ci to vobec pomoze… ja som to uz vzdala, uz som vo vypovednej lehote, ale verte mi, ze pokial by tam nebola ona tak by som tu pracu robila nadalej…
Pozbieraj si dôkazy, odfoť, ulož, nahraj a napíš tu https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/ alebo si dohodni osobnú bezplatnú konzultáciu.
Na súkromnom maili si nastav filter čokoľvek z jej mailu nech ide rovno do koša alebo sa hneď vymaže.
Večer nečítaj maily, na FB si ju zablokuj. A niektoré veci sa proste "neurobia" lebo sa nestihli, nech si to rieši ako chce. Neberieš plat za vedúcu, tak nerozhoduj za ňu, povieš že nevieš sa ktomu vyjadriť, alebo o týchto veciach rozhoduje vedúca spýtajte sa jej, budete čakať na jej rozhodnutie.
Nech pocíti aj následky že sa niečo neurobilo ako malo, a nie že vždy všetko vyriešite aj na úkor svojho voľna. Cez poradu dávaj mobil na režim lietadlo nech sa vieš sústrediť na poradu.
Ak nie si platený za pracovnú pohotovosť doma tak služobný mobil/notebook nechávaj v práci a súkromný jej nezdvihni. Mal si vypnuté zvonenie, nepočul, si, nabíjal sa mobil na chodbe. Ešte by som zvážil nové číslo dať len blízkym a terajšie si pravidelne vypínať.
Rob len do výšky svojho platu a pohodovým tempom nenerváčiť sa. Teraz keď všetko vyriešite tak riaditeľka je s ňou spokojná, ju nezaujíma ako to dosiahla a že vás zneužíva. Ak niektoré veci začnú zadrhávať, potom sa začne zaujímať čo sa u vás deje, prečo veci nefungujú ako majú.
Zdravie máš len jedno.