Ahojte, da sa najsť praca popri dennom studiu na vs ? Aka? Mam strach ze si nenajdem ziadnu od septembra...
Bez problémov, fabriky bežne zamestnávajú brigádnikov vysokoškolákov na polovičný úvezok, taktiež obchodné reťazce Kaufland, Tesco, Sportisimo....
Jasné že ano horšie bude ak budeš mať rozťahaný rozvrh potom to bude na prd
Ja som takto popri dennom štúdiu brigádovala 5 rokov 😉
Záleží od toho aká náročná škola, kde, aký budeš mat rozvrh, či sa budeš stíhať aj pripravovať do školy. Ja som teda pracovať popri dennom štúdiu nestíhala, ani spolužiačky. Občas na víkend šli na pár hodín, ja som študovala jazyky, takze som vo vyšších ročníkoch začala prekladať texty a na zom sa dalo pekne zarobiť. Brigádovalo sa primárne po skúškach, keď mal človek v lete 2-3 mesiace čas. Väčšina z tých, čo potrebovali zarobiť na štúdium, chodili do zahraničia.
Da sa, ja študujem denne učiteľstvo (dvojkombinacia predmetov), rozvrh tiež nič moc ale vždy som si našla. Bary, kaviarne (teda keď sa situácia upokojí) vždy hľadali brigádnikov a rovnako aj obchody, viem že spolužiačky chodievali často robiť hostesky (čo teraz tiež moc nefunguje ale da sa občas niečo nájsť)
Uvidíš, či budeš mať čas na brigády. A ak sa ten čas nájde, najlepšie, keby si brigádovala svojom obore.
Ako nic, zamestnať brigádnikov, denných študentov obzvlášť v tejto dobe je pre zamestnávateľov omnoho atraktívnejšie ako zamestnat niekoho na TPP.